Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyermektelenségi adó.

E-mail Nyomtatás PDF

-Ugye, milyen aranyosak az újszülött kisgyerekek? Milyen jópofák, ahogy őszintén rá tudnak csudálkozni a világra? Ahogy gügyögnek, kacarásznak. Mekkora büszkeség és öröm, -nekünk szülőknek, mikor az első lépéseket önállóan megteszik...

-S' mekkora bánat  és keserűség, ha valakinak nem születhet gyermeke, ha a két szülő  gyerekáldás nélkül kénytelen leélni az életét? Nincs kinek átadni a tapasztalatot, nincs aki tovább vigye a nevet...Persze, vannak olyan szülők is, akik vállalnák a gyermeknevelést, de valamilyen egészségügyi probléma miatt, nem születhet utód! Na, nekik a legkegyetlenebb a sorsuk, azt hiszem...Ilyen esetben az örökbefogadás intézményét csak áldani lehet!

A jelen világ egyik rákfenéje, a gyermekvállalási kedv visszaesése! Európa (és benne Hazánk) lélekszáma folyamatosan csökken! -Vajon mi az oka? Hogy a legjobb korú Hölgyek épp megvalósítják magukat, és nem érnek rá? A bizonytalan munkalehetőségek?  Pontos adatot nem tudok, de a vélekedések szerint, már nem élünk tízmilliónyian országunkban :

HírTV - Belföld :: Már idén tízmillió alá csökkenhet hazánk lélekszáma

Ehhez csak annyit lehet hozzáfűzni, hogy a kisebbségek, valamint a bevándorlók -jóval szaporább gyermekszületési adatai, sem követik az elhalálozottakét! Sajnos többen halunk, mint születünk!

A kormány erőfeszítése érezhető! -De vajon  a gyermektelenségi adó bevezetése, megoldja a problémát?!Gondolom, aki önhibáján kívül nem nevel gyermeket, az mentesül eme adónem alól? Érvek, és ellenérvek csapnak össze. Hivatkoznak a Ratkó-korszakra, hogy az sem oldotta meg a demográfiai problámákat! (biztos nem)?

Ratkó-korszak - Wikipédia

-Tény, hogy a születések száma jelentősen emelkedett! -Lehet, hogy újra beválna az akkori intézkedéscsomag?! De az ellenérvek közt, találni egész elképesztőt :

Gyermektelenségi adó - még ha csak egy ötlet is...

A szociológus "reméli, hogy gyermektelenségi adó csak átmeneti ötlet, ettől ugyanis nem fog nőni a gyermekvállalási kedv. Ráadásul vannak szép számban olyan nők, akik nem azért nem szülnek gyereket, mert nem akarnak, hanem, mert nem tudnak – vélte Tóth Olga a Reggeli Gyorsban. - Ez mélységesen megalázó és az emberi életbe olyan mértékű beavatkozás, ami elfogadhatatlan a 21. században."

-Hát persze, ismét egy liberális szociológus...(csak kiragadtam egy pikánsat a szociológus hölgy érvrendszeréből, kérném elolvasni a fenti linket)! Senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy olyan nőt, aki betegsége miatt nem tud teherbe esni, -még a helyzetét nehezítendő módon,  a meddősége miatt meg is adóztatnak! Itt, arról az utóbbi években divatos életvitelt felvett lányokról -asszonyokról van szó, akik - tizen huszon  és harminc évesen, a Nagyvilágot járják, akik az összes szemfénytvesztő showra beneveznek, akik úgy gondolják, hogy a karrier (vagy amit ők annak hívnak) fontosabb, mint a gyermek! Akik egész nap kocsival furikáznak, és tele velük a shopping, meg a pláza...Nincs mit tagadni, elkényelmesedtünk! Az tetszik, hogy 13 évesen már beható ismeretre tegyünk szert a szexualitás terén, de az már fárasztó és kényelmetlen, hogy  egy (több) gyermeket felelősséggel felneveljünk...Mert a gyermek, előlünk viszi el az időt!

-Ezen felnőttektől kérdezem, hogy a becsület nem kívánná meg, hogy azt az áldozatvállalást  és  törődést, amit kaptak a Szüleiktől annó (a kiátkozott Ratkó-szülőkről van szó zömmel) azt illene viszonozni?! Ismerek  számos asszonykát, kik "csak úgy" együtt élnek a  párjukkal, - majd egy másikkal, harmadikkal! -Aztán negyven felé döbbennek rá, hogy megöregedtek, és nincs semmijük -senkijük...Mert jól hangzik az ékesszóló liberális érvelés erről az életvitelről, de vajon igaz-e?!

szke_kisgyerek-Szabad lemondani róluk?

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 20. hétfő, 08:16  

Hozzászólások 

 
+1 #84 indián 2011-08-29 17:06
HÚúúú!Nem hiszem,hogy ez komoly!Ha mégis,remélem hamar lelépsz Magyarországról ,és soha többé nem jössz vissza!
Idézet
 
 
+1 #83 tyima 2011-08-29 07:25
Idézet - InkábbNETuddMEG :
Az anyjuk picsáját! Elsö a pénz minek gyerek? Minek baszam el a pénzem amit sok éven át összegyüjtöttem ? meg vagyok én így nagyon jól inkább cola energia ital! Ne lássak egy kis gecit sem mert undorodók tölük!
Mire ezt be vezetik addig szerencsére ugysem leszk már Magyarországon!

.......
-Tényleg, lehet hogy jobb, ha nem tudom ki vagy...Természetesen nem hinném, hogy VALÓJÁBAN így gondolod...
Idézet
 
 
0 #82 2011-08-29 01:04
Az anyjuk picsáját! Elsö a pénz minek gyerek? Minek baszam el a pénzem amit sok éven át összegyüjtöttem ? meg vagyok én így nagyon jól inkább cola energia ital! Ne lássak egy kis gecit sem mert undorodók tölük!
Mire ezt be vezetik addig szerencsére ugysem leszk már Magyarországon!
Idézet
 
 
0 #81 tyima 2011-01-24 09:52
Pirosnak, még mindig:
"10 százalékos gyermektelenség i adó kivetését szorgalmaztuk a 24 éven felüliekre, hogy gátat vessünk az egyéni önzésnek, hiszen a gyermektelenek, a szinglik nem vállalnak részt mindannyiunk közös felelősségéből – jelentette ki. Az adó alól javaslatuk szerint csak a regisztrált munkanélküliek, az idős szüleiket eltartók, önálló lakással nem rendelkező fiatal párok, a már várandós kismamák és a saját képzésüket fizető továbbtanulók (30 éves korig) mentesülnének. – Az utódok védelmében van erre szükség. Az intézkedés a magyarság lélekszámának gyarapodását segítené, és egyúttal megerősítené a család intézményét is"
Idézet
 
 
0 #80 tyima 2011-01-24 09:50
Piros, ezt találtam még a témához kapcsolódva:
Boross Péter volt miniszterelnök meghökkentő felvetéssel állt elő: Azt javasolta, hogy a gyermektelen magyarok fizessenek gyermeknevelési hozzájárulást az államkasszába, hogy ezzel a bevétellel pótolják a családoknak nyújtott adókedvezmények ből keletkező költségvetési hiányt. Magyarán: vezessék be a gyermektelenség i adót!

–" Eléggé rebellis nézetem van – ismerte be Boross Péter a Gazdasági Rádiónak adott nyilatkozatában . – De az a nemzet, amelyik fogyásnak indult, az nem szabad, hogy merészebb gondolatokat merő tapintatból ne tűzzön napirendre. Meggyőződésem, hogy a gyermeket nem nevelő magyaroknak is hozzá kell járulniuk a nemzet jövőjéhez. Csizmadia Ferencné Nemes Márta családpedagógia i szakértő, a Családi Nevelésért Alapítvány elnöke szerint: a szervezet már 2009-ben megküldte radikális javaslatait a kormánynak."
folyt.köv:
Idézet
 
 
+1 #79 piros 2011-01-23 17:37
Gyermektelenség i adó? Nagy marhaság! Senkit nem lehet rákényszeríteni , hogy szüljön aztán a gyerek nevelő intézetben, nőjön fel, vagy áldatlan mostoha körülmények közt. Ott csak a gyerek szenvedne!

Akinek meg fontosabb a karrierje az ne is szüljön, mert nem is fogja szeretni a gyermekét!

Én nem tudnám elképzelni az életem gyerek nélkül, hisz az életem értelme, de csak az vállalja aki, minden szeretetet meg tud adni neki.
Idézet
 
 
+1 #78 tyima 2010-12-21 08:37
Andris, óriási ötletet adtál!
Elsőnek gratulálok, hogy újra éber vagy, és köszi, hogy benéztél! Aztán, a címlapra kiteszem a Randi linkjét, és aki idetéved, mindjárt társra is lelhet...
Újévre szeretnék egy kicsit egyszerűbb, de kifejezőbb címlapot, ahol bővítjük a honlap szolgáltatásait !
randi7.hu
Idézet
 
 
0 #77 2010-12-20 22:06
Ahhoz, hogy gyermek szülessen, és ne kelljen gyermektelenség i adót fizetni, először a szülőknek kell kapcsolatba lépni egymással. Erre ajánlok egy jó megoldást.
Magyarország legjobb internetes társkeresője a Randi7. A regisztráció ingyenes, de egyes funkciókért hamarosan fizetni kell. Érdemes most regisztrálni, mert ingyenes előfizetést kaphatunk.
De nem csak ezért jó az oldal, hanem azért is, mert mindenki megtalálhatja az igazit. A profilokból, fényképekből és a kitöltött kérdőívekből alaposan és kockázatmentese n megismerhetjük egymást még a személyes találkozás előtt. Könnyen és gyorsan küldhetünk egymásnak rövid üzeneteket vagy akár hosszabb szerelmeslevele ket is. Minden társat kereső embernek ajánlom, kortól, nemtől, lakóhelytől és szexuális beállítottságtó l függetlenül.
Találhatunk tartós és alkalmi kapcsolatot, házastársat vagy szexpartnert, de akkor is jó, ha csak barátkozni szeretnénk.
És hol van ez a kitűnő társkereső? randi7.hu
Idézet
 
 
0 #76 tyima 2010-11-04 08:23
Idézet - Guyver:
Fasizmus!... Piha! ... De mindegy... Éljen a Duce! Éljen Mussolini!. :)

G.


-Na ő legalább tudta mi az...
Idézet
 
 
0 #75 Guyver 2010-11-03 18:06
Fasizmus!... Piha! ... De mindegy... Éljen a Duce! Éljen Mussolini!. :)

G.
Idézet
 
 
0 #74 tyima 2010-10-14 07:29
Idézet - Toplak Zoltán:
Tyim, öreg barátom! Tetszett amit írtál! Igazad van! Az ilyen karrierista nőket (és férfiakat), akik csak habzsolják az életet, de gyermeket nem vállalnak, ilyen módon én is szívesen kötelezném hogy részt vállajanaka gyermekek neveléséből. a befolyt pénzt meg nagycsaládosk kapnák.
Üdv!

Igaznak, és a jelen demográfiai, meg liberális eszme-rendszerben, logikusnak tűnik, amit írtál!
-Na, ezért fogják rákiabálni valakik, hogy ez FASIZMUS...
(olyanok, kik valójában senkik)
Idézet
 
 
0 #73 2010-10-13 14:22
Tyim, öreg barátom! Tetszett amit írtál! Igazad van! Az ilyen karrierista nőket (és férfiakat), akik csak habzsolják az életet, de gyermeket nem vállalnak, ilyen módon én is szívesen kötelezném hogy részt vállajanaka gyermekek neveléséből. a befolyt pénzt meg nagycsaládosk kapnák.
Üdv!
Idézet
 
 
0 #72 tyima 2010-10-03 09:49
-Talán, az internetes blogokon lehet (még) szabad véleményeket olvasni! -gondolom, oda is elfog érni a mindent ellenőrző mechanizmus!
Aki egy keveset is figyeli a világ történéseit, az tudja, hogy valójában egy nép, és annak hűséges csatlósa igyekszik a Világot ellenőrizni, irányítani! Pénzzel, hatalommal, megosztással...
Közös bennük, hogy erőszakkal foglalták el földjüket, és minden létező technika a kezükben van! Bármikor kirobbantanak igazságtalanság ra épülő háborút, és tüntetnek el -nekik nem tetsző kormányokat, embereket!
Ők a jelenlegi Istenek, és a világ irányítói...Fehéren-feketén EZ van!
-Az ilyen kis embereknek, mint mi, csak a csendes mormogás, és a kevés Barátra irányuló figyelem, törődés maradt!
(meg a kilátástalan föld alatt kis ellenállások)
Idézet
 
 
+1 #71 tyima 2010-10-03 09:40
-Micsoda kalandregényt lehetne összeollózni a véleményeitekbő l!
-Micsoda életutak...
Röviden mit gondolok;
Az szó szerinti emancipáció soha nem jön el! A nőnek, és a férfinek is megvan a maga tennivalója, és a Természet által kirótt feladata! Nem kell áthágni ezen évezredes szokásokat!Amíg világ a világ, a férfiak vívják a csatákat, (hadszíntéren bárhol) tehát a világ folyása tőlük függ...Fegyverüktől, diplomatatáskáj uktól. A nők szerepe, tudása máshol érvényesült inkább...De nem lehet a szerepüket elvitatni, hisz a fajfenntartás, és a családi háttér nagyon fontos!
-Olvasni, tévét nézni, információhoz jutni, csak több csatornától, hírforrásból érdemes! Minden újságnak, tévének, rádiónak meg van a FŐNÖKE! aki elmondja mit kell lehozni, megjelentetni!
folyt köv...
Idézet
 
 
0 #70 Guyver 2010-10-02 00:22
Tyim: Előbb pusztul ki a magyar faj a köztudatból, mint a magyar kereskedelmi televízióadás-sugárzás. Már csak azért is, mert az előbbi, már réges-rég megtörtént.

A Zsideszről meg vagy jót, vagy semmit!... Tehát erről ennyit.

Ajánlok neked két dolgot:
1., bombahír.hu - ha nem megy, keress rá google-ben
2., Fankadeli - youtube-on találod (ajánlott kulcsszavak: magyar földre, a magyar rendőr, és a nagy kedvencem - nem alkuszom)

G.
Idézet
 
 
0 #69 Guyver 2010-10-02 00:20
Egyetlen érdekesség ezzel kapcsolatban.

Szintén ez a barátom (nevesítsük őt egyszerűen Rudinak) mesélte. Tanul lengyelül, és egy olyan érdekességet vett észre a lengyel kultúrával kapcsolatban, ami a nyelvben is tökéletesen benne gyökerezik, s vica versa.

Van egy csoport nő. 5-10-100-1000 - akármennyi. Ha róluk van szó egy elbeszélésben, akkor nőnemben említendők. De! Ha van közöttük egy férfi... de ne legyen, csak egy kan kutya! A csoportos (ők) hivatkozásban a nevesítés máris HÍMNEMRE változik!

És ez nem jelenti azt, hogy akár egy fikarcnyit is lenéznék, vagy egrecíroztatnák a lengyel madmoiselleket. Nagyot téved, aki így hiszi. És a rendszer működik.

G.
Idézet
 
 
0 #68 Guyver 2010-10-02 00:17
Közben rátérve a fő témára: azért, mert 30.xxx ... harmincezer-párszáz ember, milliárdok életét igyekszik módszeresen elkefélni, NEM vagyok hajlandó felelősnek érezni magam. Attól, hogy azt látom, példákkal dobálózol, de jottányit sem teszel azon példák ellenkező kimeneteléért, NEM vagyok hajlandó, felelősséget vállalni benne. Attól, hogy a zsidrák, liberális maszlagot megeszed (csont nélkül), még nem az én dolgom. De ne próbáld meg rám, vagy más értelmes emberekre KIVETÍTENI. Mert nem leszel egy fokkal sem jobb tőlük. Amit most csinálsz, az ez a szint.

A mai nő helyzete nehéz? Már bocsánat, de kisanyám! A sejhajatok ki van nyalva, minden (szociális, kultúrális, értelmi) tekintetben. És még most nehéz nektek? Nevetséges. Bagatell. Egy jóbarátom ajánlása alapján: menj ki Lengyelországba ! És nézd meg, hogy miként folyik, az ottani élet, női szempontból... és azután nyilváníts véleményt!
Idézet
 
 
0 #67 Guyver 2010-10-02 00:10
Mert csúnyán hangzik vagy sem, ha mást nem, hát morál-szempontjából a férfiembernek igenis vannak bizonyos szükségletei. Kinek több, kinek kevesebb. (És ekkor megintcsak szándékosan, szó nem esett arról, hogy azt a bizonyos dolgot nem pusztán mi élvezzük... hajaj!)

És ez megint csak nem egyedi eset. Amióta ember él a földön, ez így ment, és fog is menni. A monogámia egy olyan szép ábránd, amit valaki vagy a magáénak érez és betart, vagy sem. Ízlése válogatja. Az a lány, aki sejti, hogy a "pasijának" van valakije, de mégsem áll tovább az első adandó alkalommal, tökéletesen megérdemli a sorsát, bármi is legyen az...
Idézet
 
 
0 #66 Guyver 2010-10-02 00:08
Szerinted, mondjuk a földtörténeti középkor európájában, hogyan zajlott le mondjuk egy csata? Feláltak a katonák szép sorban, és piff-paff? Hát persze... a kis tulipántlikás képzelgésekben( képzelgéseidben ) talán.

Egy átlagos (nem lovag, csak zsoldos) lovas katona kiszolgálása az alábbiak mentén történt:
Kellett hozzá egy, vagy két inas. Szolga. Serpa. Apród. Bármi. Egy lovász. (Metszetekről most nem beszélek) Egy szakács. Egy had és párbajsegéd. Egy kurva (igen, az). És akkor még a tárgyi tulajdonról szó nem esett. Nos, ez minimum 3-6 fő, és akkor még nem nemes ember az illető, akinek még hadiállapotban is, a kis udvartartása tucatnyi, kéttucatnyi főre rúgott.

Komplett seregeket, afféle kiegészítő népség kísért a hadjáratok mentén, ami körülbelül a harci kompánia 20-40%-át tette ki. 1000 embernél tehát 200-400 fő. Ezek 30%-a legalább!!! mezei örömlány volt. folyt köv.
Idézet
 
 
0 #65 Guyver 2010-10-02 00:03
kretai: Feltaláltad a spanyol viaszt. ismét. sokadjára.

Nagyapámat (az apait) egyáltalán nem ismertem. Meghalt még, mielőtt igazán tudatomra ébredtem volna, lehettem vagy 3 éves. Viszont egyet biztosan tudok. Mivel rólam azt mondogattám a szüleim régen, hogy kiköpött rá ütöttem, garantáltan a világ legnagyobb csibésze lehetett az öreg fiatalon. És ez így van rendjén. Amióta világ a világ, a férfiember megnézi a szép nőket. Húspiac. Semmi több. Ha látok mondjuk egy pornófilmet, vagy csak egy mezei playboy-t, nem azon fogok gondolkozni, melyik tyúkot vegyem belőle feleségül. hanem hogy melyiket, hogyan, hányszor, és milyen mélyen. Aki a nők közzül ezt nem fogja fel - és nem kell hozzá asztrofizikusi diploma - s mindezek után is ezeket az illetőket tartja példaképnek... Nos azok megérdemlik, hogy olyan helyzetbe kerüljenek, amilyenbe, sőt, bár nem vagyok rosszindulatú, de kívánom nekik, tapasztalják is meg, milyen az az élet - folyt köv.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 27 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása