Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

friss hírcsokor...

E-mail Nyomtatás PDF

Hazánkban komoly problémákba ütköznek a gyengénlátó, és vak honfitársaink...

Sajnos szó szerint is értendő! Országunkban, mintegy 44 ezer vak, vagy gyengénlátó ember él. Számuk sajnos folyamatosan emelkedik, elsősorban az időskori cukor betegségből kialakuló látásproblémák miatt! Évente, nagyjából 6 ezerrrel nő számuk! Óriási segítség lenne nekik  a vakvezető kutyákhoz való jutás....De egy év alatt csak 20 kutyát képeznek ki, és a kutyákhoz  bonyolult pont, meg egyéb számítás után lehet hozzájutni!

----------------------------------------------------------

Szerte Európában, komoly problémát okoznak a fiatalság körében egyre divatosabb party drogok! A különböző  Amphetamin származékok népszerűsége nagyon aggasztó! Nem sorolom fel a különböző fajtáit, mert eszem ágában sincs népszerűsíteni...

-Ugyan mit tudnak, ezek az újkori bódító szerek ;

"Az opiátok legfőbb hatása az erős eufória, kellemes, kábult-bódult állapot kialakítása. A használó számára eltűnnek a problémák, megszabadul konfliktusos érzéseitől, testi és lelki fájdalmától, szorongásától, önértékelése növekszik. Az opiáthasználó közömbössé válhat a külvilág ingereire, védettséget, sérthetetlenséget, melegséget, az önmagával való egység érzését élheti meg. Az erős eufória folyamatos megtapasztalása ugyanakkor az egyéb örömforrások kiszorításához vezet, a használó számára minden más cél, minden más korábban fontos dolog érdektelenné, sivárrá válik."

Érezvén a legkiszolgáltatottabb korosztályra leselkedő veszélyt, az Angol Parlament ma ül össze, és a témában felszólal Tony Blair miniszterelnök is! Hazánkban, a  jövő héten tanácskozik  hasonló ügyben a Szociális , és Munkaügyi Minisztérium...

-Magam is eliszogatok különböző alkalmakkor, de ez már erős!!!Úgy gondolom, a legfőbb megoldás, ha a Társadalom eljut oda, hogy  szorongást,  konfliktust, és  különböző testi, lelki fájdalmat nem okoz...

-------------------------

Imádom (bocs a személyesért!) Hobót! Ez a "Medve", gyerekkorában ismerte fel, és - vetette el, az aktuális Párt, (Pártok) zenei iránymutatásait! Kezdetektől vonzódott a művészetek összekapcsolásához. Közelítette a zenét az irodalomhoz, és színpadra is alkalmazta.Sokoldalúságának három fő irányvonala, -a József Attila estek, -Villon balladák felolvasása, és a legendás zenekarával való fellépések ; azaz -Hobo Blues Band koncertek.

Pályafutásának egy újabb alapköve ;

Hobo és a vadászat - Az album jubilál: idén huszonöt éve jelent meg

Inota - Vadászat című albumát mutatta be a blues magyar fenegyereke, Földes László, Hobo a debreceni Csokonai Színház társulatával. Az előadást, mely a veszprémi Tavaszi Fesztivál része, Vidnyánszky Attila rendezte.

Nem egy klasszikus értelemben vett Hobo-koncertről van szó, hanem egy úgynevezett dramatizált koncertről, bár talán ez előbbivel jobban jártunk volna. Az előadás apropójaként egy kettős jubileum szolgált, a Hobo Blues Band harminc, az album, mely a magyar rockzene történelem egyik legkiemelkedőbb alkotása, huszonöt éves. A vadászat és az élet közti analógia egyértelmű, a mű a világot a hajtók, az áldozat-vadak és a vadászok társadalmára osztja. Jelen vannak az egymásnak feszülő érdekek, érezhető a szembenállás, a hajtók kiszolgáltatottsága. A történet főszereplője Hobo, a vészhelyzetekben túlélésre játszó bohóc, de megjelenik a Nő is, a maga milliónyi alakváltozatában.

.

Módosítás dátuma: 2010. március 26. péntek, 09:00  

Hozzászólások 

 
+1 #4 tyima 2010-04-04 15:40
Imádom Hobót, de tényleg elvont...
Csinált olyat, hogy Pécsett lépett volna fel, de a riporterek lerohanták, mire berágott, és lemondta a fellépést!
Amúgy nagy koponya...Cseh Tamás, Faludy, Ginsberg, Koltai
és a fél művészvilág a barátjának tudja...
Idézet
 
 
+1 #3 tyima 2010-04-04 15:37
"A kábítószeres résszel egyetértek, tényleg a társadalom hibája (is), néha az egész társadalomé, néha a közvetlen családtagoké, barátoké, ismerősöké. De hibás az az ember is, aki így keres "megoldást" a problémájára, mert ez nem megoldás, csak súlyosbítja a problémát."
Ez igaz Andris!
De aki végső megoldásként a droghoz nyúlt, én azt hiszem (kis százaléktól eltekintve) már nem tudja letenni!
Ilyen a túléléshez, elviseléshez "használt" szer az alkohol is...
Sem az ember, sem a társadalom nem problémamentes, és egyre többet iszunk, füvezünk...
Idézet
 
 
0 #2 andrás 2010-04-02 17:21
A Hobo koncert biztos érdekes lehetett, még nem voltam egy koncertjén sem, csak tavaly voltam ott egy József Attila esten, egy Mensás rendezvényen. A Mensa HungarIQa Egyesület 16. születésnapját ünnepeltük tavaly áprilisban, Mensa-tagok Ki Mit Tud jellegű műsorával, kiállítással, svédasztallal, József Attila esttel, díjátadóval. Az eseményről így írt élménybeszámoló t az egyik tag az egyesület újságjában, az AsztalLapban, ékes eszperente nyelven: "...eme egylet negyvenszer negyven negyedszer negyven ezred esztendeje keletkezett..." Utánaszámoltam, tényleg 16. :) Nem tudom, hogy idén lesz-e születésnapi ünnepség. (A születésnap már elmúlt március 20-án, de ünnepség még lehet, tavaly is áprilisban volt...)
Idézet
 
 
0 #1 andrás 2010-04-02 17:19
Szerintem jó lenne, ha a kóbor kutyákat menhelyre vinnék, és a menhelyen kiképeznék vakvezetőket. Így megoldanánk a vakok problémáját és a kóbor kutyák elhelyezését is.

A kábítószeres résszel egyetértek, tényleg a társadalom hibája (is), néha az egész társadalomé, néha a közvetlen családtagoké, barátoké, ismerősöké. De hibás az az ember is, aki így keres "megoldást" a problémájára, mert ez nem megoldás, csak súlyosbítja a problémát.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 23 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások