Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Színesen csillogó üzletcsodák...

E-mail Nyomtatás PDF
Két házzal odébb lakik egy jópofa házaspár. Nyugdíjasok, aranyosak.
-A Tél tábornoki kapituláció utáni pillanatokat rendre a kertben töltöm. Így gyakran cserélünk eszmét a kerítéstől felezve...
Megfigyeltem, nagyjából reggel nyolckor indulnak kart karba öltve, és déltájt érnek haza. A minapi közös témát, e séta célja felé tereltem.
-Elmondták, megnyílt egy újabb hipermarket, és minden fél áron kapható egy napig! Aztán megtudtam, hogy városunkban működik SPAR, CBA, DM, PENNY, PLUS, SILVER, ROSSMANN és immár TESCO is!
-Érdeklődtem, melyikbe érdemes menni?
-Szerintük nagyjából egyforma árral dolgoznak, ki kell figyelni, mi - hol olcsóbb éppen..!Folyamatosak a leárazások, valamelyik üzletközpontban mindig lehet akciósan vásárolni, csak türelem kell!
--------------------
Aha...
-Tehát okosan pár forintnyi árkülönbség van az áruik között.Egyikükben MINDIG van leárazás, és felváltva...Tehát az öregek, (vagy bárki vásárló)olcsón akar áruhoz jutni, akkor nap - mint nap be kell térni, leselkedni!
-Valamikor, amikor kezdtek betörni eme üzletközpontok, azt sugallták nekünk, hogy mindent egy helyen lehet megkapni! Nem kell sok időt eltöltve, üzletről üzletre rohangászni, mert választék, minőség egy helyen!
De aztán jött az újabb üzletközpont, majd a másik - harmadik, és immár a nyolcadik...
Mi változott...?!
(talán az árak, és a tulajdonosok)...?
Módosítás dátuma: 2010. április 02. péntek, 08:11  

Hozzászólások 

 
+1 #2 tyima 2010-04-05 08:34
Ez jó Andris...
-Mint egy modern túlélő, vagy bátorság próba...
Idézet
 
 
0 #1 andrás 2010-04-02 17:03
Tényleg minden van egy helyen, csak mindenhol más olcsóbb. Ezért kell szaladgálni az egyikből a másikba, nem a választék miatt. Egyszerűbb módszer: mindig őrizd meg a szórólapokat, nézd meg, hogy mi hol olcsó, és írj bevásárlólistát áruháznevekkel! Minden áru mellé írd oda, hogy hol olcsóbb! Valahogy így:

- Kenyér: Tesco,
- Tej: Spar,
- Zöldség-gyümölcs: Penny,
- Felvágott: CBA,
stb.

Utána útvonaltervezés . (Lehet, hogy a GPS-gyártók állnak a nagy áruházak mögött?)
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 32 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások