Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Magyar Dal Napja utáni napok.

E-mail Nyomtatás PDF

"Azt gondoltam, hogy a mindent elárasztó importzene árnyékából legalább évente egy napra egy kis fényt koldulhatunk a saját értékeink megvilágításához. Hogy áldozzunk egy kis figyelmet a hagyományainknak - mert sokféle van - és a sok megszületett, de a közönség előtt szinte ismeretlen, hiába megírt új műnek, és az ezeket megalkotó új tehetségeknek. Egynapos ünnepre gondoltam, amely nekünk és rólunk szól, mi szervezzük, ahogy mondják, "alulról".

-Hirdette Presser "Pici" a Magyar Dal Napjának eszméjét. Kétségkívül szimpatikus, sőt égetően fontos kezdeményezés ez a részéről! Mert ki kell mondanunk, hogy az utóbbi évek szellemi leépítésében élenjáró televízió, és rádiócsatornák, csak elvétve sugároztak magyar zenét! Számukra nem érték! Érték viszont  a show-sztár, kiknek zöme a kocsmákban, vagy az elmegyógyintézetbe zárva keresné értelme tisztulását! (már ha nyitva lenne a Lipót)...

-Rengetegen csatlakoztak Presserhez énekelni! Valahogy szokatlan módon, nem akarta senki a politikai, vagy egyéb mellékhangokat, belekeverni a tiszta énekbe! (eddig) Vártam pár napot, hogy a különböző sajtóorgánumok, miként tálalják az eseményt!

-Nos, többé-kevésbé tárgyilagosan számolt be a legtöbb napilap, vagy nem tett róla említést! Ez már fél siker...Mert legalább meghagyta annak  aminek született, és nem akarta a saját érdekeinek megfelelően kisajátítani e napot! Vagy leszólni! Egy csöppet somolyogtam ugyan, -az önmagát  egykoron "Magyarország legolvasottabb napilapja"  névvel kitüntető fővárosi újságon! Ők fontosnak érezték, hogy az exminiszterelnök is megjelent valahol civilben, ahol valaki elénekelte Tom Jones Sexbombja után szabadon; hogy "lesz gond, lesz gond"...-Nos gond lesz, meg van is bőven! E gondok jelentős részét ők (is) okozták, -kik szóvá tették-, de most hagyjuk!

Maradjon meg ez a nap, tisztán a MAGYAR DALÉ! Valamint folytatódjon kibővülve, mint az MTV 2-n,  a hétköznapokon 18-kor kezdődő, csak a magyar zenei életet felölelő műsor! Visszanyúl a honi pop, rock,  jazz és disco zene gyökereihez!

-A magam módján, szeretnék tisztelegni a kétségkívül remek magar zenészek előtt! Engedjétek meg, hogy néhány linket beemeljek ide, valamint egy mára már méltatlanul elfeledett, csodálatos lírai számot "nyújtanék" át Nektek!

-Szóljon a Magyar Dal, és ne csak szeptember 12.-én!

http://www.rocktv.hu/rocktv/

http://rockmuzeum.fpn.hu/

 

Dim lights Embed Embed this video on your site

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 14. kedd, 09:22  

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2010-09-22 08:11
-Így igaz, Zoli atya!
Szegény Vikidál Gyulának nem lehetett egyszerű...
Jelentenie kellett volna azoknak -kiket nem szeretett, azokról, kiket viszont igen...
-A videók közt találsz pár régi klasszikust, csak nyisd meg a videókat, és a görgetővel keress Magadnak némi csemegét!
Idézet
 
 
0 #1 2010-09-22 05:59
Megnéztem a klipet. Tetszett. Persze, úgyis tudod, én ebben elfogult vagyok. S bizony, hordjuk mi is mások bűneit, nem csak Jézus tette ezt. Nem túl régi dolog a családfa gyógyítása hívő körökben. Röviden arról van szó, hogy őseink tettei visszahatnak ránk. Ha jót tettek, könnyebb nekünk, ha rosszat, hordozzuk tetteik következményeit . Kenneth Mc All írt erről könyvet, éppen itt van a kezemben. "Útmutató a családfa gyógyításához" a címe. A Marana Tha adta ki 2006-ban.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 141 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások