Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Víz-iszap,és összefogás!

E-mail Nyomtatás PDF

-Csattanós a Természet válasza  arra kérdésre, hogy az ember az úr, vagy Ő...

Sajnos!

Idén,  országunkat többszörösen bünteti. Még javában kűzdött a lakosság  az árvíz nyomainak eltüntetésével, de már  jött  is az iszap! Emberek ezrei váltak hajléktalanná. Két pillanat alatt mosta el az ár, eddigi életüket, váltak földönfutóvá...Teli tömegszállások, túlzsúfolt kórházak, fájdalom  és könny maradt a tajték után...A Nagyvilág sajtója, címlapon számol be a katasztrófákról.

Nincs az országnak olyan szeglete, ahol ne kellene védekezni az árvíz, belvíz, vagy most az iszapár ellen! De tényleg igaz a mondás, hogy "a bajban ismerszik meg az ember" Mert a szükségben mindegy volt, ki jobb -ki baloldali! Egyformán mentett a gáton, vagy épített újjá, meg küldte, amit küldhetett...Együtt a fehér, a fekete, polgármester, vagy segédmelós...S' ez így van jól! Rá kellett ébrednünk, -ma a szomszéd, holnap én-!

-Felelős, persze nincsen! -Egyáltalán lehet?!Érdemes-e azon morfondírozni, hogy a milliárdokat felhalmozó RT-vezetők hibáztak-e?!Vagy a gátőr, elég éber volt-e, esetleg  ki lopta el a gátat?! Késő már!

Azok az emberek, akiknek nincs egyetlen ruhájuk, akik közadakozásból jutnak egy pohár tiszta vízhez, kinek a kezéből ragadta el az ár a gyermekét, azoknak ez nem probléma...Már nem! Az Ő fájdalmuk nagyobb annál! Új életet kell kezdeniük, és kétséges, van-e erejük ehhez? Akarják-e, bírják-e? Most, aki csak teheti, az figyeljen rájuk, és segítsen, ahol csak tud!

-Emberi kötelességünk! -Mert kerülhetünk mi is ilyen helyzetbe...

Veszprém megyében lakom. A fiam egy osztálytársa devecseri. A héten még nem volt iskolában, jelenleg egy tornateremben lakik! Az osztályfőnök tartja vele a kapcsolatot, a gyerekek öszegyűjtöttek pár dolgot neki (nekik)

-Fontos ez a két telefonszám! -Ha másra nincs idő -lehetőség, sms-ben küldjük el az "iszap" szót  ide: 1749,

vagy 1752

Az a párszáz forint is életet menthet! Szó szerint!

vrs_iszap

rvz

Mert bajban A MAGYAR, arrafelé a  KELL az úr!!!

Módosítás dátuma: 2010. október 08. péntek, 09:20  

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2010-10-15 08:12
Idézet - Eliza Beth:
Olvastam.... hogy a hívásainkból "pár forint" a telefonszolgált atóké... pl. a feltöltős telefon 250 Ft-os adományából 50 Ft a T-Mobile-é... Hm... Lemondhatnának róla!
Ezért inkább a banki átutalást választottam a Nemzeti Segélyvonalra... www.nsv.hu/hogyan-tamogathat Az mind az iszapkárosultak é lesz.

-Látod Eliza, ezt nem tudtam!
mi az 1749 -re írtuk, hogy "iszap", és nem tó'm mennyi megy a károsultaknak, de legalább megköszönték, szintén sms-ben!
-Tényleg úgy van, hogy szívem szerint, amit össze tudunk szedni, magam adnám át szegényeknek...
Idézet
 
 
0 #1 Eliza 2010-10-14 11:19
Olvastam.... hogy a hívásainkból "pár forint" a telefonszolgált atóké... pl. a feltöltős telefon 250 Ft-os adományából 50 Ft a T-Mobile-é... Hm... Lemondhatnának róla!
Ezért inkább a banki átutalást választottam a Nemzeti Segélyvonalra... www.nsv.hu/hogyan-tamogathat Az mind az iszapkárosultak é lesz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 122 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások