Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az amerikai (és európai?) konyhakertek jövője.

E-mail Nyomtatás PDF

Sok hazánkfia gondolja, hogy az Egyesült Államok a nagy szabadság hazája. Szeret is ez a földrésznyi ország, ebben a színben tetszelegni. Ám a nagy közös énekhangok közé, időnként felhangok keverednek...Ilyen a WikiLeaks feltáró hírei! Megy is a hajtóvadászat Assange (WikiLeaks-alapító) úr ellen, -ki épp most szabadlábon menekül...Mert talán nem is biztos, hogy a békéért látogatott Irakba az USA?!

-Máris itt egy újabb meghökkentő hír! Kismanasz barátom ellát időnként érdekes témákkal, ezt is neki köszönhetem(jük)

Az amerikai szenátus elé kerülő új Élelmiszerbiztonsági törvény illegálissá tenné a zöldségeskerteket

 

Az amerikai szenátus elé kerülő 510-es számú törvény az Élelmiszerbiztonság modernizálásáról sokak szerint az amerikai történelem egyik legveszélyesebb törvényjavaslata. A törvény értelmében a kormánynak jogában állna meghatározni kinek biztosít jogot arra, hogy növényt termesszen, illetve azzal kereskedjen. Elfogadása esetén a hátsókertben fejlődő paradicsompalánta sorsáról is Nagytestvér döntene. A kormánynak jogában állna letartóztatni a helyi piacokon saját termelésű zöldségeiket, gyümölcseiket áruló kiskerttulajdonosokat. A bio zöldségek és gyümölcsök szállítása csak a kormány előírásai szerint történhetne, ellenkező esetben büntetőeljárás indítható a gazda ellen.

„A törvényjavaslat a növénytermesztés és kereskedelem valamint saját fogyasztási cikkeink szabad megválasztása elleni legsúlyosabb támadás. Teljes mértékben alkotmányellenes, ellentmond minden természeti törvénynek, de úgy is fogalmazhatunk, hogy ellentétes Isten akaratával,” mondta Dr. Shiv Chopra, kanadai wistleblower.

Ez a diktatórikus törvény minden növénytermesztést, beleértve azt is, amit saját hátsókertünkben ültetünk, a Nemzetbiztonsági Minisztérium fennhatósága alá vonna. Ugyanazok az emberek, akik a Közlekedésbiztonsági Hatóságot (TSA – Transportation Security Administration) irányítják és előírják, hogy ma Amerikában teljes testátvilágítás vagy megalázó motozás nélkül nem lehet utazni, ezentúl abba is beleszólhat, hogy ültethetünk-e paradicsomot és paprikát a hátsókertben.

A törvény felhatalmazná az amerikai kormányt, hogy illegális kereskedelem vádjával („csempészés”) letartóztassa azokat, akik a saját kiskertjükben megtermelt salátát megpróbálják eladni a helyi piacon.

Amerikának többé nem lenne joga határozni saját élelmiszerellátásáról, átadva a végső döntés jogát a Kereskedelmi Világszervezetnek és a Codex Alimentariusnak.

A törvény nagyon homályosan fogalmaz, így azt a hatóságok szinte bármire alkalmazhatják. A bio farmok tulajdonosai leginkább attól félnek, hogy a törvény illegálissá tenné a magok kigyűjtését a saját maguk által termelt növényekből. Ezzel a lépéssel a hatalmas, génmódosított technológiát alkalmazó agrárkonszernek, mint a Monsanto, teljes monopóliumot élveznének az élelmiszerellátásban, mivel mindenki tőlük kényszerülne magot vásárolni. A génmódosított magból kikelt növények magja pedig steril, így a magokat minden évben újra meg kellene vásárolni.

Forrás: NaturalNews

-Ugye  ez egy "remek" hír! Tehát a szabadság jegyében persze, csak génkezelt szemetet lehetne náluk enni...Na most, ugye azt is tudjuk, hogy az USA mit kínlódik, hogy az EU piacaira is beözönölhessen ez a gyanús szemét...

Milyen jó is lenne a HOtDog mellé a "mekiben" az ilyesmi:

Amerikai vagdalthús-Hamburger - Ame...
BBQ csirkemell ketchuppal és kólával
-Szinte várom már, hogy Európában is, ilyen szép szabad emberek rohangáljanak, és szuszogjanak...
kvr_amerikaiak

 

Módosítás dátuma: 2010. december 19. vasárnap, 08:53  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 105 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások