Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Bojkott a multik ellen!

E-mail Nyomtatás PDF

pnzvilgAz "üzletláncok aljas trükkjei" írásomban már kifakadtam, hogy nehéz segítenünk a hazai termelőket vásárlásunkkal, mert a multik mindenféle módon próbálkoznak megtéveszteni. A kormány egyik szimpatikus intézkedése volt a megadóztatásuk. Persze, szegény jóravaló kereskedők, nem hagyhatták, hogy egyetlen fillérrel is kevesebb profitjuk legyen! Megtámogatva, néhány "ügyeletes hazai megmondóemberrel" egész a nagyhatalmú Unióhoz szaladtak panaszkodni. Indokuk a profitéhség helyett, természetesen a demokratikus elvek hiánya lett..."Egyelőre nincs szó hivatalos vizsgálatról, arról csak az elemzés befejezése után hoz döntést a bizottság - tette hozzá Olivier Bailly, a brüsszeli testület szokásos napi sajtótájékoztatóján kérdésekre válaszolva. Hozzátette: a panasz viszont hivatalos, de ez még nem jelenti azt, hogy a bizottság automatikusan "esetként" kezeli a témát. A külföldi cégek beadványáról már szó esett az Európai Bizottság egy korábbi sajtótájékoztatóján. Akkor uniós részről azt hangsúlyozták, hogy az adózás és a helyi tarifák alakítása egyaránt nemzeti hatáskörbe, a nemzeti hatóságok illetékességébe tartozik. Jelezték, hogy az Európai Bizottság kapcsolatban áll az érintett magyar szervekkel. Bailly most megerősítette, hogy a kormánytól már tájékoztatást kaptak a témában, ennek elemzése jelenleg zajlik Brüsszelben."

-Ezt találta arcátlannak, Dabasi Tamás civil jogvédő, és hazai közéleti szereplőket képviselve, felszólította a kormányt, hogy az utolsó fillérig szedje be az adót :

Bojkott a multik ellen: ne vásárolj!

A demokratikus hasznukat féltő multinacionális cégek: Baumax, Spar, Rewe Csoport, Deutsche Telekom AG Bank-szektor: Allianz Csoport, Aegon Group, Axa Biztosító, Ing Bank Energia-szektor: OMW, E-ON AG, RWE AG, EnBW Energie, Cez Csoport.

 

Módosítás dátuma: 2011. január 17. hétfő, 09:42  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 34 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások