Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

E.on Hungária-azaz villamos művek hírek!

E-mail Nyomtatás PDF

Sok minden történt, és történik ennél a cégnél.  Több ismerősöm is személyesen érintett, azért egy kicsit oknyomoztam.(már ha nem tűnik túlzott magabiztosságnak ez a helyzetemben) Sok ember számára tűnt csábítónak, az EMFESZ olcsóbb gázszolgáltatása. Át is léptek, majd jöttek a fura hírek, aztán a  január vége, -mikor becsődölt a cég...De mi lesz a gázszolgáltatással, hova fordulhatnak azok, akik az EMFESZ-től kapták a gázt?! Egy kis tájékoztató :

"VERSENYPIACI AJÁNLAT - a felfüggesztett engedélyű földgázkereskedő (EMFESZ Kft.) egyetemes szolgáltatásra nem jogosult ügyfelei részére
Korábban értesítettük Önöket, hogy 2011. január 7-én elküldtük a Magyar Energia Hivatal részére az felfüggesztett engedélyű EMFESZ Kft. ügyfeleinek ellátására vonatkozó ajánlatunkat.
Annak érdekében, hogy az érintett ügyfelek a lehető leghamarabb újra stabil földgázkereskedőhöz kerüljenek, elkészítettük versenypiaci ajánlatunkat, melyet egyetemes szolgáltatásra nem jogosult ügyfelek tudnak igénybe venni, azaz kizárólag azon fogyasztóknak szólnak, akiknek a fogyasztási helyükön/helyeiken a gázmérő(k) névleges teljesítménye meghaladja a 20 m3/h-t.

Az ajánlatkéréshez az alábbiakat kell tennie:
1. Mentse le számítógépére az ajánlatkérő nyomtatványt (az oldal alján találja)
2. Töltse ki a szükséges adatokat ügyelve arra, hogy minden mezőt
(különösen a név, cím, valamint a gázmérő(k) névleges teljesítménye mezőket)  
kitöltsön, mert csak hiánytalan adatlapot tudunk elfogadni
3. Majd küldje vissza az alábbi elérhetőségek valamelyikére:
Fax : 06 1 354 3890
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Az emailen és faxon elküldött ajánlatkérésekre a beérkezéstől számított 48 órán belül visszaküldjük ajánlatunkat.
Telefonon történő érdeklődésre, pontosításra 2011. január 10-én (hétfő) 12.00 órától van lehetőség a 1423-as telefonszámon, ahol telefonos munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre."

Tájékoztatásunk célja, hogy ügyfeleinknek teljes körű információt adjuk a 2011-ben bevezetett új, sávos gázárrendszerről, a meghosszabbított gázár-támogatásról, valamint a 2011-ben bevezetett új nagycsaládos kedvezményről.
-Mint tudjuk, ez a Kedves Cég, emelte az árait, kerestem miért mennyit kell majd fizetni, hát ezt, meg ilyeneket találtam (*tyim):

Sávos árképzés
A 2011. január 1-jétől érvényes földgáz árak* szerkezete változott a korábbi évekhez képest és bevezetésre került az ún. sávos árképzés. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azok a 20 m3/h alatti gázmérővel rendelkező felhasználók, akik nem fogyasztói közösségben vételeznek, 41 040 MJ (~1200 m3) éves fogyasztásig az I. árkategória szerinti kedvezőbb árat fizetnek a földgázért.
Míg a 41 040 MJ éves fogyasztás felett magasabb, II. árkategória lép életbe.
A díjakat megtalálja az Árak, számlázás oldalon.

összessége, ahol a műszakilag megosztott, önálló lakások száma meghaladja
az épületben lévő önálló nem lakás céljára szolgáló helyiségek számát.

Gázár támogatás
A 333/2010 (XII.27.) Korm.rendelet** szerint a szociális gázár támogatás 2011. április 30-ig automatikusan meghosszabbodik azok számára, akik 2010. december 31-én támogatásban részesültek.
2011. január 1-április 31. között a támogatás maximum 40 800 MJ-ig (~1193 m3), nagycsaládosok esetén pedig 81 600 MJ-ig (~2386 m3) vehető igénybe.

Nagycsaládos kedvezmény
2011-ben új támogatási formaként bevezetésre került a nagycsaládos háztartások részére biztosított földgáz árkedvezmény***, amelyet azon háztartásban élő személyek vehetnek igénybe, amelyek három- vagy több gyermek után részesülnek családi pótlékban.
A kedvezmény a Magyar Államkincstár területileg illetékes megyei igazgatóságainál igényelhető február 28-ig és március 31-ig kerül elbírálásra. A kedvezmény visszamenőlegesen 2011. január 1-jétől jár. A További részleteket valamint igénylőlapot itt talál.

-Hangyaszorgalommal kutattam, hogyan történnek a sunyi kis tulajdonjog bejegyzések, és miért jelentették ki, hogy nem szponzorálnak jelentősebb sporteseményt?!Miért nem stratégiai helyszín már Magyarország?! Hogy mit találtam erről (*tyim)?

"Az E.ON Hungária küldetéseként fogalmazódik meg a kiemelkedő, jövőbe mutató emberi teljesítmények ösztönzése. A vállalatcsoport évről-évre felvállalja a magyar társadalmi és kulturális élet mecénás szerepét. A támogatások elsősorban kortárs művészetekre kulturális kezdeményezésekre és kiemelkedő sportolói teljesítményekre irányulnak. Ezek közül mutatunk be néhányat."

Társadalmi felelősségvállalás

Megnyitottam, keresgéltem, de csak sablonszöveget találtam, tehát válasz nincs!-Na, nem úgy a tulajdonjogbejegyzésnél! (*tyim)

Vezetékjog: értéktelenné válhat ingatlanunk az áramszolgáltatók ...

Mire a cég akciója kiderült, 20000 , azaz húszezer ingatlanra jegyeztetett be tulajdonjogot, vagy már leállíthatatlanul folyamatban volt a Földhivatalokban a bejegyzés kérése...Ezek után, nem morbid egy kicsit a Hungária név használata?!

Módosítás dátuma: 2011. február 09. szerda, 14:57  

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2011-02-13 10:32
Talán Andris, több is annál...
Jó volt olvasni, hogy vagy...Mi történik most Veled?
Idézet
 
 
0 #1 2011-02-11 19:39
Érdekes.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 106 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások