Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az Alkotmány kérdőívéről !

E-mail Nyomtatás PDF

-Megakadt a szemem két "gyanús" ember bejelentésén! -Igen gyanúsak, mert a hivatásuk szerint politikusok. Ez számomra több mint gyanús...De a lényeg, hogy állítólag az állampolgárok részt vehetnek az alkotmányozás folyamatában...Hm...Elég egy kérdőívet kitölteni, és a véleményeket összesíti egy gyönyörű nevű, hangzatos társaság. Legyen így!

"A kérdőív többek között a következő kérdéseket teszi fel: az új alaptörvény csak az állampolgári jogokat, vagy a kötelességeket is rögzítse-e; fixálja-e az állami eladósodás mértékét; illetve essen-e szó benne olyan értékekről, mint munka, otthon, rend, egészség. A felmérés alapján szeretnék megtudni azt is: mennyiben szükséges a magyarság nemzeti összetartozásának deklarálása."

-Nem nagyon merek hinni benne, mindenesetre a kérdőívet belinkelem :

FN.hu Kérdőívvel alkotmányozhatunk

Módosítás dátuma: 2011. február 13. vasárnap, 16:11  

Hozzászólások 

 
0 #1 2011-02-16 16:12
Biztos, hogy begyűjtik az adatokat, statisztikát készítenek belőle, közlik az adatokat, de kérdés, hogy figyelembe veszik-e. Szerintem az lesz, amit ők akarnak, és majd úgy magyarázzák, hogy mi is ezt akartuk, csak mi nem látjuk így. (És akárki lenne hatalmon, ugyanez lenne.)

Veszélyes, ha egy párt (ismét hangsúlyozom: akármelyik párt) egyedül szerez 2/3-os alkotmányozó többséget. Ha 3-4 párt alkotmányozna, akkor is érdekekről szólna az új alkotmány, de legalább nem 1 párt érdekeiről. Esélyesebb lenne, hogy jó lesz.

Egyetlen pártnak sem vagyok, híve vagy tagja, és minden kormányváltásko r remélem, hogy most jó lesz, megadom az esélyt, és még a ciklus végén is reménykedem, hogy legalább az utolsó 1 év vagy 1 hónap jobb lesz, de nem szavazok arra, akiben már csalódtam. Csak az a baj, hogy már nincs kire szavazni. Ezért nem vagyok híve senkinek. De ellensége sem. Bármelyik párt alkalmas lehet a kormányzásra egy jó programmal, de egyedül alkotmányozni veszélyes.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 133 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások