Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Lesz 500 Ft a benzin?

E-mail Nyomtatás PDF

Egy napilap szerint, amennyiben tovább gyűrűzik a nemzetközi olajhisztéria, hamarosan már nem a néggyel, hanem az öttel kezdődő üzemanyag-tarifák gondolatával kell megbarátkoznunk! Ha az arab világban tapasztalható feszültségek tartósan 100 dollár felett tartják a hordónkénti nyersolajárat, úgy néhány hónapon belül Magyarországon 500 forintnál is többe kerülhet egyetlen liter üzemanyag, vélik elemzők. Az elmúlt napok eseményei alapján nem zárható ki, hogy a jövő szerdától akár 4–8 forinttal emelkedhet az üzemanyagok tarifája: így a benzintarifa literenként a 380-as, a gázolajé pedig a 370-es szint körül állhat be. Kedvező előjel ugyanakkor, hogy a forint – a várakozásokkal ellentétben – csütörtök délután erőre kapott, és végül egyáltalán nem gyengült a meghatározó valutákkal szemben.

-Nos, ismerve Földünk békefenntartó országainak gazdasági szokásait, az arab konfliktus csak fokozódni fog! Mert a hatalmukért ragaszkodó vezetők, amerikai-izraeli fegyverrel tartják pozícióikat, az ellenzék meg orosszal harcol a váltásért! Esetleg fordítva, de a lényeg nem változik... Amíg az afrikaiak harcolnak a demokráciájukért, addig pár kút, szépen átkerül más kézbe...Persze szigorúan a demokrácia nevében, ahogy Irakban... Aztán elgondolkoznék azon is, hogy az olyan demokráciáért mint ami Európában dívik, érdemes-e harcolni, vért ontani?! De írhatnám az iraki viszonyokat is...Amióta békefenntartanak a nemzetközi erők, megsokszorozódott a halál, tömegek menekülnek, a morális szétesés szélére sodródott az egykor gyönyörű ország. Viszont az olajból élők szépen gyarapodnak! Pedig az olajért nem kéne ölni, és halni!

(csendben utalnék egy régebbi cikkemre "tiltott magyar találmányok". Egely professzor markáns véleménye, -ugye milyen helytálló:... "sorra tűnnek el ilyen találmányok feltalálóikkal együtt. Minden jel arra mutat, hogy évszázadokkal ezelőtt fontos kérdésekben tévútra jutott a fizika, s emiatt a technika fejlődése. Nem túlzás azt állítani, hogy ebbe több milliárd ember pusztult bele ezidáig. Akik látták a kiutat, és működő, olcsó és tiszta többletenergiát adó szerkezeteket is készítettek, azokat eltaposták a tudomány és az ipar vezetői. Emiatt marad a szegénység, az energiaválság és a környezetszennyezés. Ma már tudni lehet, hogy hol és mit rontottunk el. Ezeket a történeteket dolgozza fel a könyv, jórészt eldugott, nehezen fellelhető dokumentumok alapján.")

Egely Kutató-fejlesztő Kft. (www.egely.hu)

 

 

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2011-03-02 09:29
Andris!
Ez mind igaz! De lehetek önző?
Én már 44 vagyok...Szerinted mi marad nekem addig az ötvenig?
(bíborfolyadék, Nagyhíd, zárt elme, hogy ne lásson, ne halljon, ne értsen?)
Idézet
 
 
0 #1 2011-02-28 20:14
500 Ft-os benzinár? Megint csak gyalog lehet eljutni egyik városból a másikba, mint 100 éve?

A gazdaság sajnos már mindent meghatároz. Az rontotta el a világot, aki feltalálta a pénzt.

Amerika elég diktatórikusan próbál demokráciát teremteni a világon.

Az olaj miatt eltapossák a feltalálókat? Szerencsére ez már nem tarthat sokáig, legfeljebb 50 évig, mert elfogy az olaj. Utána az eltaposott találmányokat előveszik, az élőket kitüntetik, az elhunytakról utcát neveznek el.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 39 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások