Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Van boldog élet a Földön!

E-mail Nyomtatás PDF

Egy Kedves Barátom, irigylésre méltó helyet talált e földön! Már másodszor látogatott el Srí Lankára, és töltött el, pár önfeledt gondtalan napot, aszonyával. Igen irigylem, mert innen Európa közepéről az ottani nyugodt életmód, szinte hihetetlennek tűnik! Az engedélyével, beidéznék pár helyzetjelentést, hogy milyen is az, ha a "demokrácia, meg a civilizáció" még nem tudott bepofátlankodni valahová :

..."szingalézül tanultam,annak köszönhetöen össszehaverkodtunk helyiekkel,betekintésünk lett a hétköznapjaikba. Egyszerü emberek, hiányzik a stressz az életükböl amit a természet ad elfogadják, több nem nagyon kell nekik, érdekes életmód a vallásuknak köszönhetik 90% buddhista, húst nem esznek, napi háromszor kaja, no alkohol, pufit köztük nem találsz. Nekem egy kicsit utopisztikus az egész..meditálnak hogy kikerüljenek az örökélet körforgásából, szellemé váljanak és a nirvánába jussanak...na erröl ennyit, nem akarlak untani, csak annyi érdekesség volt..."

(szinte hihetetlen, ugye)?!

Egy kis ismeretterjesztő:

 

Egy ország le a déli partján indiai szubkontinensen . An island nation in South Asia , it was until 1972 known as Ceylon ( A szigetország a Dél-Ázsiában volt, 1972-ig ismert Ceylon ( játék / s ɪ ˈ l ɒ n / , / s ˈ l ɒ n / , or / s ˈ l ɒ n / ). / s ɪ l ɒ n / , / s l ɒ n / , vagy / s i ː l ɒ n / ). Sri Lanka is surrounded by the Indian Ocean , the Gulf of Mannar , the Palk Strait and lies in the vicinity of India and Maldives . Srí Lanka körül az Indiai-óceán , az öböl Mannar , a Palk szorosban , és abban rejlik, hogy a közelében India és a Maldív-szigetek . Srí Lanka a köztársaság és egy egységes állam , amely szabályozza a félig-elnöki rendszer és a hivatalos kormány székhelye a Srí Jayawardenapura-Kotte , a fővárosban .

. Ennek eredményeként a helyét az útvonal jelentős tengeri útvonalak, Srí Lanka stratégiai haditengerészeti közötti kapcsolat Nyugat-Ázsia és Délkelet-Ázsiában

Sri Lanka is a founding member state of SAARC and a member United Nations , Commonwealth of Nations , G77 and Non-Aligned Movement . Srí Lanka alapító tagállama SAARC és tagja az Egyesült Nemzetek Szervezete , a Nemzetközösség , G77 és az el nem kötelezettek mozgalma .

SzsziPista

 

Módosítás dátuma: 2011. február 27. vasárnap, 08:03  

Hozzászólások 

 
0 #7 tyima 2011-03-05 07:29
Ez az Kedves Embereim!
Itt a recept, Pistáék az etalon, hogy mi is a hosszú élet titka!
Aki teheti, ránduljon ki Srí Lanka -lankás dombjaira!
Köszi, hogy leírtad !
Idézet
 
 
0 #6 Zoli atya 2011-03-04 20:34
Hihetetlen. Tényleg. Bár nálunk is a vallásuk szerint élnének az emberek, és imádkoznának, hogy a Menyországba jussanak. Másképp élnénk, az biztos.
Idézet
 
 
0 #5 2011-03-04 10:06
Mi ,egy havernál laktunk ,akinek van ott két kisebb háza,az egyik a vendégeknek,igy a szállás nem került semmibe.Colombotól délre,kb 150km-re,de legközelebb hotelba megyünk.annyira nem elérhetetlen a Royal Jordanairnél Ammanon keresztül,már lehet 600€-ért oda-vissza jegyet venni.van olyan "hotel"ami 1300ft/nap,pro szoba dupla ággyal,de találtunk egy helyet ahol Indiai òcéánra nézö duplaágyas szoba 13€.a kaja pl.1kg banán 70ft,persze ehhez kell tudni alkudni.
Idézet
 
 
0 #4 tyima 2011-03-02 09:32
Köszönöm, hogy egy pillanatra ellevitáltatok Európából!
-Azért abban egyetértünk, hogy több ,mint elgondolkoztató ?!l
Idézet
 
 
0 #3 piros 2011-03-02 09:30
....én is irigylem őket....
Szerintem ők tényleg boldogan élnek,mert a sok meditácíó,segít i öket,a lelki problémákban.
Így a stresszt könnyebben feldolgozzák.
.....bár ott is vannak nyomornegyedek, akiken nemsegíít az agytorna se....
Idézet
 
 
0 #2 Eliza 2011-03-01 20:34
Milyen sz... lehetett visszajönni!
Idézet
 
 
0 #1 2011-02-28 20:16
Jó, hogy vannak még ilyen helyek.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 43 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások