Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

-Figyelem, újabb gyanús történés!

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európai Unió újabb gyengesége ellen tiltakoznak jobb érzésű emberek! A jelen állás szerint, nemcsak a génkezelt vetőmag, és a bizonytalan eredetű hús, cukor, liszt, paprika, stb, stb. özönlik a multikon keresztül az asztalunkra, hanem a gyógyszerlobby is nyomul nagy erőkkel! -Igen, az a csodálatra méltó csoportosulás, mely telekiabálta a világot, hogy jön a H1N1 - világméretű járvány lesz, Mindenki feltétel nélkül oltassa magát!!!Aztán kiderült, hogy a járvány halálos áldozatainak száma a szokásos...Majd kisvártatva, három vezetőjük is elismerte, hogy a gyógyszergyártók fizették le őket! No, ez a dicső társulás, újfent megkenve! Erre utal a következő hír:

http://www.fuggetlen.hu/print.php?sid=3458

"Felszólítjuk az Európai Bizottságot hogy állítsa le a Tradicionális Gyógynövényalapú Gyógyhatású szerekre vonatkozó 2004/24/EC irányelv végrehajtását, amely arra irányul, hogy 2011. április 30-tól megszüntesse az ilyen típusú készítmények nagy részéhez való hozzáférést.
Ez a direktíva korlátozza az európai állampolgárokat azon joguk gyakorlásában,hogy saját maguk dönthessenek az egészségükről. Ez messze túlmegy a veszélyes szerek ésszerű szabályzásán és az, hogy az egészségügyi
kérdéseket illetően korlátozzák a választás szabadságát, már kényszer(intézkedés)-nek számít.
A hagyományosan mindig is szabadon hozzáférhető gyógynövényekből készült termékek közösség általi szabad elérését továbbra is biztosítani kell. Aláírásgyűjtés folyik egy EU szabályozás ellen. Tegyen mindenki lelkiismerete szerint. LEGYEN SZÍVES KÜLDJE TOVÁBB ANNYI EMBERNEK, AMENNYINEK CSAK TUDJA ÉS ÍRJA ALÁ AZ INTERNETES PETÍCIÓT ANNYI IP CÍMRŐL AMENNYIRŐL CSAK TUDJA (ANNYI SZÁMÍTÓGÉPRŐL AMENNYIRŐL CSAK TUDJA)!"
Az idézet egy angliai tiltakozó kampány szövege, Heidi Stevenson természetgyógyász aláírásokat gyűjt itt:
www.gopetition.com/petition/39757.html
- már több mint 70 ezer aláírás van !
Több mint 1 millió kell !
A határidő rövid, 2011 áprilistól be akarják vezetni, tiltakozni kellene !

.......................

Egy Kedves Barátom kiegészítése! Köszönjük kismanasz:

"Nem új keletű a hír, különösen azok körében, akik használják a természetes gyógykészítményeket, vagy valamilyen szinten kapcsolatban vannak a természetgyógyászattal, hogy rossz napok következnek a gyógynövényekre alapozott készítmények forgalmazóira. Uniós törvény, egyetemes megszorítás, maffia ez, ami nem kerüli el a természetgyógyászatot.

Régóta harcban áll a Big Pharma szervezet (melyhez a legnagyobb gyógyszeripari vállalatok is tartoznak) a naturista gyógyszerek forgalmazóival. És ez a harc lassan a vége felé közeledik, írja az egyik nemzetközi neves szakhonlap.

Lassan nyilvános lesz, hogy alig több mint két hónapjuk van hátra a gyógynövényalapú termékeket forgalmazóknak, hiszen április elsejével betilthatja ezeket az Európai Unió. A honlap értesülései szerint a Big Pharma és az Agribusiness rövidesen egészségügyi és élelmezési monopolhatalmat szerez. Ugyanolyan törvények alapján tiltják be a természetgyógyászatban használt gyógynövény alapú szereket, mint amilyen törvények alapján megszabták, hogy milyen szereket kell tartalmazniuk különböző élelmiszereknek, mint például a kenyérnek, a konzerveknek és általában az élelmiszereknek, ahhoz, hogy az üzletek polcaira kerülhessenek.

Egyszerű törvényekről van szó, a Tradicionális Növényi Gyógyszer Direktíva, a Növényi Gyógyszer Bizottság (HMPC) új szabályozásairól, melyek szerint minden naturista termék gyógyszernek számít, ezért ugyanolyan szabályok szerint lesz forgalmazható, mint egy gyógyszer.

Az engedélyezési eljárások hatalmas költségeit a kistermelőknek lehetetlen lesz megfizetni. A történet innentől kezdve már nagyon egyszerű lesz: ha lenne is hajlandóság némely orvosban, hogy homeopátiás kezelésre biztassa betegeit, akkor sem írhat fel natúr gyógykészítményeket, mert nem lesznek forgalomban.

Hiába a több évezredes tapasztalat, a hatékonyság mellett tanúskodó sok eredmény, hiába minden érvelés, hogy nagyanyáink, nagyapáink, őseink is uniós vagy világkódexes engedély nélkül gyakorolták a természetgyógyászatot. A ma ismert gyógyfüvek, a méz, a teák hatása első számú ellensége a gyógyszeriparnak, drognak számít majd."

Módosítás dátuma: 2011. március 18. péntek, 09:30  

Hozzászólások 

 
0 #8 tyima 2011-03-20 10:19
Hát ez az Eliza, és még mindig van képe valami tisztiorvosnak hívott bárkinek kiállni, és buzdítani a vételre...
Idézet
 
 
+1 #7 Eliza 2011-03-19 19:01
Idézet - Tyima:
Hallottam róla Eliza, de a csúcs tényleg a H1N1 körüli ingyencirkusz volt! szerencsére a magyar nép nem ette (vette) meg a nagy részét! Így ez az Omn...akármicsoda nem kaszált nagyot!

Sajnos nagyon sokan megették, tyim! És eszik még ma is, hiszen most is "halnak meg tőle"... talán éppen a beoltottak, de ezt persze nem közlik!
Idézet
 
 
+1 #6 tyima 2011-03-19 16:57
Eszter, hogy mi nem árt, azt holtbiztosan talán senki sem tudja!
De azt a répát, borsót, egyéb zöldséget amit Anyám termelt, és a szemem láttára húz ki a földből, abban bízok egyedül. Meg a szomszéd faluban a Bácsikában, akitől kapja a tejet, vagy 20 éve...az ilyen kapcsolatokat kell mindenhol kiépíteni valahogy!
Idézet
 
 
+1 #5 tyima 2011-03-19 16:53
Idézet - Eliza Beth:
Ma hallottam fél füllel a hírekben, hogy egy gyógyszercég orvosokat utaztatott családostól már nem is tudom, hova... egy nem létező konferenciára. Vajon miért kapták ezek az orvosok az ingyen nyaralást? Na, miért? Hogy megetessék velünk azt a sok sz..t, amit az ő cégük gyárt!

Hallottam róla Eliza, de a csúcs tényleg a H1N1 körüli ingyencirkusz volt! szerencsére a magyar nép nem ette (vette) meg a nagy részét! Így ez az Omn...akármicsoda nem kaszált nagyot!
Idézet
 
 
+1 #4 tyima 2011-03-19 16:49
Le kell menni falura, ott az öregek sok tudást adhatnak át! Vagy Erdélybe, föl a hegyekbe, mennyi érintetlen gyógynövény van arra...Indulunk Andris?
.................
Az Antalffy blog érdekes.
Idézet
 
 
+1 #3 Gesztenye 2011-03-18 23:18
Itt van pl. a pezsgőtabletta! Már egy kis adag is roncsolja a vesét! De mért reklámozzák és nyomatják belénk? Hát azért mert a vese elégtelenségre is ők gyártják a gyógyszert. Így megy ez. Bár ki tudja, hogy a mai világban a gyógynövények mennyire "hasznosak" Amennyi szennyeződés van a levegőben és a talajban. Arról már nem is beszélek, hogy a bioboltok mindegyike sem olyan terméket árul. A húgom mesélte,hogy az ő boltjuk mellett volt egy ilyen üzlet. Elfogyott a sárgarépája, bement hozzájuk, majd a saját üzletében úgy árulta tovább mintha biorépa lenne. Akkor ezek után megkérdezném, hogy akkor most mi árt és mi nem árt?
Idézet
 
 
+1 #2 Eliza 2011-03-18 20:37
Ma hallottam fél füllel a hírekben, hogy egy gyógyszercég orvosokat utaztatott családostól már nem is tudom, hova... egy nem létező konferenciára. Vajon miért kapták ezek az orvosok az ingyen nyaralást? Na, miért? Hogy megetessék velünk azt a sok sz..t, amit az ő cégük gyárt!
Idézet
 
 
0 #1 2011-03-18 17:44
A gyógynövények nem ártanak senkinek. a gyógyszereknek lehet mellékhatása. Miért kellene a gyógynövényeket betiltani?

És egy blogbejegyzés (nem tőlem) a magyar egészségügyről: antalffy-tibor.hu/.../...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 42 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások