Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

...egy kis humor...

E-mail Nyomtatás PDF

Nincs saját ötletem. Esik, nincs építkezés, tallóztam hát, egy kicsit a neten....Még fáradt tompa agyamat is feldobta ez a briliáns:

Lapite Oludayo, ismertebb nevén Fekete Pákó tíz, Magyarországon töltött év után elérkezettnek látta az időt, hogy megszerezze az állampolgárságot. A jelek szerint azonban a hazai mulatós zene kincseinek ismerete nem elég az állampolgársági vizsga teljesítéséhez. Az ékezetes betűkkel hadilábon álló "celeb" az írásbelin és a szóbelin is elvérzett.

– "Egy hónapon át készültem, tisztességesen átnéztem a tankönyvet. Az élettársam segített a tanulásban, kikérdezte tőlem a leckét – mesélte az írásbeli vizsga után az akkor még bizakodó állampolgárjelölt, aki egyébként egyik társának köszönheti, hogy a szóbelin is részt tudott venni. A nigériai nótafa a szünetben ugyanis elvonult oda, ahova még a didikirály is gyalog jár, de nem vette észre, hogy a vécéajtót csak gombnyomással nyithatja ki belülről, így a mellékhelyiség rabja lett. Kétségbeesett dörömbölését szerencsére meghallotta egyik társa, és kiszabadította.
Csakhogy Pákó hiába jutott be a szóbelire, az eredményhirdetéskor kiderült, hogy tudása egyelőre kevés. A vizsgabizottság együttérző hangon közölte vele, hogy nem sikerült a vizsgája".

Fekete Pákó, rövidebben Páki, vagy Fekete Pé, tehát az állampolgári esküt célozta meg. Magyarrá szeretne válni. Mint más ország szülöttjei, akik úgy gondolták, hogy Hazánkat választják lakhelyüknek...

A sztár keményen készült. Nem hittem, utána jártam.

Pákó szóbeli tételkidolgozásának piszkozata:
"A magyar nep a finnugo nep csoportból szarmazniak és mivel ugyanasz nyelven beszélnek mint a oseink magyar nep akkor sok mindent foglalkoztak.
1) falvak alakultak
2) szolgaló voltak
3) foldmüvelessel foglalkozk
4) kereskedemi inditanak
5) állat tenyesztessel
A magyar nep elöször Levéldiaban és Etelkozben letelepedtek és ezutan Árpad vezetojevel Kárpát mendecében letelepedtek és nem volt olyan könyu mert Kárpát mendeceben laktak mar a bulgárok és egy ido utan kiutzuk oket onnan és vegre ott letelepedtek Kárpat-mendeceben."

-Persze, egyszer sikerülni fog neki, és Pé  magyar állampolgárságot kap. Büszkék is lehetünk rá...Addig is itt van a sztár oldalának elérhetősége, biztos sokan megkeresitek:

Fekete Pákó weboldala - Mulatós zene - Akalamago - Mistral ...

 Módosítás dátuma: 2011. március 27. vasárnap, 08:54  

Hozzászólások 

 
+1 #4 tyima 2011-04-07 10:45
Kedves Indián!
Azért hidd el, előbb-utóbb megkapja a magyar állampolgárságo t, ez a gyönyörű ember...Addig harsognak a kisebbségek elnyomásáról, hogy valaki aláírja neki majd...
Idézet
 
 
+1 #3 indián 2011-04-05 14:58
Aki 10 év alatt ennyire tanulta meg annak az országnak a nyelvét,aminek az állampolgára szeretne lenni,az hogyan akart a történelméből vizsgázni?Elég merész...
Idézet
 
 
+1 #2 tyima 2011-03-30 08:37
-Értem Andris!
Tehát Ő is legyen András...Véletlen egybeesést észlelek...
Sokat tudsz erről az emberről. Azt gondolom, többet, mint tudni érdemes. Magad írod, hogy a felszínt, a könnyű semmit választotta a tartalom helyett.
.........................
Időnként a vésőgéptől tompa agyamnak jól esne, egy csendesebb vidám zenei kezelés...De a gépem a pincében jelenleg...
Idézet
 
 
0 #1 2011-03-28 21:43
Ha már fekete és zenész, akkor inkább legyen Kállay-Saunders András. (Az anyja magyar, az apja amerikai fekete, 5 éves koráig itt élt, aztán New Yorkban, majd a Megasztárra hazajött. Talán 4. vagy 5. lett, a barátnője, Tolvai Renáta lett a győztes.) Neki sikerült az állampolgársági vizsga (úgy, hogy közben a Megasztárban is jól teljesített, megtanulta az új dalokat), és zeneileg is sokkal tehetségesebb, mint Fekete Pákó. (Pákó egyébként tanulni jött ide, 2 évig járt a jogi egyetemre, mert ő akart lenni az első fekete bíró Magyarországon, aztán később úgy döntött, hogy könnyebb megélni a mulatós zenéből és a tévés bohóckodásból).

Ha már a mulatós zenét emlegetted, akkor itt van egy csapat, akik szerintem jobbak, mint Pákó: www.youtube.com/.../

És egy másik klip, ez már nem mulatós, de majdnem ugyanaz a csapat: www.youtube.com/.../

Egyébként a villalakókról is megvan a véleményem, nem állítanám őket példaképül senki elé, de ez a 2 produkció tetszik nekem. Talán nem túl színvonalasak, de nagyon szórakoztatók.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 121 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások