Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

...szabad piac...

E-mail Nyomtatás PDF

-Tetszik ez a szabad piac kifejezés! Olyan a hangzása, mintha bárki megjelenhetne bárhol. -Persze valójában ez sem igaz, csak jól hangzik. Mint az Európai Unióban, és a Nagyvilágban sok minden. Mert a minap meghozott osztrák törvény kimondja, csak az a munkavállaló kaphat munkavállalási engedélyt, akinek ugyanannyit fizet a közvetítő cége, mint a helybéli (osztrák) munkaerőnek...Okos kis törvény ez! Mert ha ugyanannyit kereshet a külföldi, mint az osztrák munkaerő, akkor az osztrák munkást fogják alkalmazni természetesen...Mert a külfölföldi csak azért kapott eddig munkát, mert olcsóbb volt...Aztán szeretnék én olvasni, olyan vállalkozóról vagy magánszemélyről, aki Franciaországban, vagy Angliában, esetleg Izraelban, vagy uram bocsá' Kínában vásárolhatott földet, vagy alapíthatott céget!Mert ezek az országok, megvédik a piacaikat, és roppant nehéz betörni oda!Ők viszont jönnek-jöttek korlát nélkül...eddig! Mert történnek rokonszenves dolgok is!

-Mint például Pécsett. Ahol a városvezetés, előbb visszavette az ivóvizét, majd most a kiprivatizált közlekedését! A privatizálás is tetszik ám...ez azt jelenti, hogy olcsón megveszi a külföldi, aztán leépít, elsorvaszt, majd a felszabadult magyar piacot elárasztja  a saját termékkel. Mint a cukor, gabona, vagy bármilyen piac esetében...A válasz az lenne, hogy a magyar vállakozó, ugyanúgy betör az idegen ország piacára, és ugyanezt teszi! De ez szinte lehetetlennek tűnik, alig akad üdítő kivétel:

Sikert aratott a minőségi magyar kaviár Bővebben »

Pedig van olyan magyar szabadalom, ami az egész világban kelendő lehet! Megtépázott önbizalmamnak, nagyon jót tett a tegnapi hír, melyben bemutatták, az összecsukható mopedet. Olyan kismotor, mely áramról működik, feltölthető bárhol, ahol van dugaszoló aljzat, majd használat után, pár perc alatt öszecsukható, és az ember a hóna alatt elsétálhat vele, bárhová!

YouTube - Elképesztő hőszigetelés - Magortherm

Magyar Folklórközpont AHFC * AHEA * Folklór Múzeum ®

Bombaként robbant az új magyar találmány: a napelemes cserép ...

Gyöngyi - Vegyes köret..: ÚJ MAGYAR TALÁLMÁNY

YouTube - Művér - szenzációs magyar találmány

magortherm - Video - Kendin Coş

Leonar3Do az új magyar találmány, már a boltokban | Szent ...

-A lista koránt sem teljes. Nincs több időm, ezek csak a közelmúlt magyar találmányai. Remélem egy tényleg szabad európai piacon viszontlátjuk még őket!

 

Módosítás dátuma: 2011. április 01. péntek, 06:29  

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2011-04-10 06:01
Tényleg jó Andris, hogy tudunk ilyenek is lenni...-De a magyar ember gondoskodik róla, hogy ne csak az ilyen hírek jussanak ki önmagáról a Nagyvilágba! Lásd "mi is történt Stockholmban?" címűt.
..........................
A dolog másik része, hogy a nagy koponyáink találmányait nem mindig fogadja a világ jó szívvel ám...Csak nem azért, mert pár nap alatt rombolná le, az eddigi privilégiumokat ?!
Idézet
 
 
0 #1 2011-04-08 20:22
Jó, hogy ilyen kreatívak a magyarok.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 89 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások