Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Költészet napja.

E-mail Nyomtatás PDF

A rengeteg erőltetett világnap között, találtam végre egy olyat, aminek tényleg az egész világon ünnepnappá kell(ene) válnia! Jelenlegi életünk, nem szereti az értéket, mert arra figyelni kell, időt, és energiát áldozni rá, tehát fárasztó! A jelen, a felszín  és az álérték dícséretéről szól!

-Na, nem mindig! Mert a Költészet napja, amely április 11-én, hétfőn lett ünnepelve, értéket közöl -már 1964 óta! Sikerült nem túllihegni, és csillogó ömlengést silányítani belőle...Rengeteg remek ötletet láttam-hallottam! Tényleg, egyre kevesebb idő marad könyvtárba menni, vagy otthon leemelni a polcról egy verseskötetet! Ezért óriási az ötlet, hogy pár "modenkori igric" felszáll egy szál gitárral a buszra, vonatra, villamosra, liftbe, bárhova, és elkezd szavalni! A közönség  meg -a legtöbb helyen, mosolyogva, csillogó szemmel hallgatja! Ez az igazi művészet! Fehéren-feketén, nem félremagyarázva, kisajátítva...Minden tiszteletem ezeké, a "modernkori igriceké" színészeké, zenészeké, énekeseké!

Április 11-én, József Attila születésnapját ünnepeljük. Tisztán, egyszerűen írt, (kedvelem őt* elnézést a személyesért). Nagyon fiatalon ment el, mint  több, érzékeny lelkű művészünk (Szécsi Pál, Latinovits Zoltán, Ady Endre, Petőfi Sándor...)Az emlékük viszont emberöltőkön fog átívelni, remélhetőleg! E sorok írója, már rég nem koptatja a billentyűket, mikor valahol e Hazában, áhítattal olvassa egy kisfiú, hogy Mama...

S' lassan lecsordul egy könnycsepp...fájdalmas, szép szomorú...

Jzsef_attila

-Időnként jómagam is elkap az ihlet...Ilyenkor közveszélyt okozva, magam is írok, filmezek valamely érdekes témát! Persze, nyomába nem érek a fent említett embereknek, de  a gondolataik a vezérelvem:

amg_lsz_ne

Módosítás dátuma: 2011. április 13. szerda, 06:59  

Hozzászólások 

 
0 #4 tyima 2011-04-14 07:53
Itt Füreden is rendeznek néha előadásokat, de még nem jutottam le...Leányom, asszonyom már igen. Elmondásuk alapján vegyes kép alakult ki bennem, hogy menjek-e, vagy sem...Régebben, még veszprémi lakos koromban, óriási élmény volt a Színház, és az akkor még működő Kertmozi, Dimitrov Művelődési Központ...! Koncertek, előadások...Talán azért nem bírok itt Füreden lemenni a Sportcsarnokba, ahol egyszerre működik mozi, meg tornafoglalkozá s, esetleg színház, mert valahogy a gyerekkori élményeim mások, és azokat keresve, nem érzem jól magam! Marad azt hiszem, néhány koncert, meg a téli teremfoci...Nevezhetik felőlem "Konferencia Központnak" vagy micsodának..
Idézet
 
 
0 #3 2011-04-13 17:06
Idézet - Tyima:
Meg Veszprémben van egy remek színház is...De szeretnék még egyszer ott lakni...legalább pár hétig...

2 is van. A Petőfi Színház, és a Pannon Várszínház, amit a Petőfi eddigi legjobb igazgatója, Vándorfi László alapított, miután leváltották a Petőfi Színház igazgatói posztjáról. Mindkettő nagyon színvonalas és népszerű előadásokat mutat be. Én is mennék, ha lenne pénzem színházjegyre. (Utoljára gimnazistaként voltam, amikor az egész osztálynak volt bérlete. Azóta nem igazán telik rá. De hiányzik. A másik vbaj az, hogy gimnáziumban elvárták, hogy öltönyben menjünk színházba. Ma már nem vennék fel öltönyt. Ha lenne pénzem jegyre, akkor ugyanolyan ruhában mennék, amilyenben az utcán sétálok, s nem érdekelne senki véleménye.)
Idézet
 
 
0 #2 tyima 2011-04-13 07:00
Meg Veszprémben van egy remek színház is...De szeretnék még egyszer ott lakni...legalább pár hétig...
Idézet
 
 
0 #1 2011-04-12 16:50
Én gyalog járok, mert drága a buszjegy, de Veszprémben is volt versbusz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 20 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások