Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

a Borászok borásza Losonci Bálint.

E-mail Nyomtatás PDF

"Az év felfedezettjévé választották múlt héten a Borászok borásza mustrán Losonci Bálintot. A harmincéves gyöngyöspatai borász tisztában volt a veszélyekkel, amikor budapesti fiatalként hét éve gazdálkodni kezdett a faluban, de ma már tokaji birtokra sem cserélne.

Heccfalu

- Ha igaz, hogy jó bornak is kell a cégér, elégedett lehet. Gyöngyöspata nemzetközi ismertséget tudhat magáénak.

- Erről a hírnévről szívesen lemondanánk. Persze lehet, hogy a borokra is jobban odafigyelnek, de kétséges, ha csak az etnikai összecsapások látszanak a médiában. Heccfalu lettünk.

- Ön fővárosi, külkert végzett fiatal, mégis idejött borászkodni hét éve. Akkor még jó hely volt a település?

- A politikának köszönhető, hogy Gyöngyöspata lett a mindenhol mutogatott állatorvosi ló. Több száz rosszabb helyzetű település van. Pata nem harmadik világbeli, nem reménytelen".

A borász az interjúban őszintén beszél a cigány-magyar együttélésről. Ami működött az utóbbi évekig...Aztán betepítettek bizonyos -más falvakban nem kívánatos családokat-kik folytatták azt a fajta életformát, ami miatt ki lettek tanácsolva...A közbiztonság azóta lassan megszűnt. Mindennapossá vált a verekedés, lopás, öregek megszégyenítése, az utcán randalírozás, betörés...A körzeti megbízott, gyakran a szolgálati gépjárművét sem tudta megtankolni, nemhogy járőrözzön...Nem volt hová fordulni, maradt a helybeli kötődésű Vona Gáborhoz fordulás! A helyzet fonáksága, hogy egy kisebbségi vezető is környékbeli!Így vonult fel a Véderő, a Betyársereg, velük szemben meg a szokásos szenzáció-hajcihő gerjesztők...Pedig  van megoldás, lehet tisztességgel egymás mellett élni! Ahogy a szomszédos Érpatakon megoldották, mert az igazság az, hogy nem a cigány lakosság menekül a környékről:

http://www.youtube.com/watch?v=wYRFJWRE9H8&feature=related

(kérlek másold a keresődbe)

A polgármesternek igaza van!

Mert kár lenne Gyöngyöspatáért, ahogy Érpatakért, és a többi réges-régi Árpádkori településért! Mert sajnos egyre inkább bebizonyosodik, hogy ezen csoportokat, családokat "kívülről" támogatják...-Hogy milyen céllal..?! Bő fantáziával rendelkezem:miután kiürül egy remek termőfölddel, ásványokkal, ivóvízzel rendelkező település, vajon meddig marad üres, és kik  költöznek majd oda..?!

 

Módosítás dátuma: 2011. május 07. szombat, 06:41  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 24 vendég és 1 tag böngészi
  • CameronJK
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások