Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Milliomosok, és a "gazdasági válság"

E-mail Nyomtatás PDF

Ismeretségi körömben építkeznek páran. -Ahogy én is...Közös bennünk, hogy nem restelljük napjában többször végigböngészni az építőanyagok, festékek, és egyéb ilyenkor kellő áruk árlistáját! Mert anyagi lehetőségünk bizony véges, és szinte minden fillér számít! Egy ilyen közös "beárazásnál" valamelyik tüzépen fakadt ki egy sorstársam, hogy "bezzeg a válságon is van aki keres"

-Persze, hogy utánanéztem, hogy van, volt, vagy lesz-e, valójában válság?! Meg a "nyomor is álmodhat néha"  a gazdag  embereknek is gondot jelentene pát forintos árkülönbség..?!

"Ausztriában 77 ezer milliomos élt 2007-ben. Ez 7 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Németországban 2007-ben 826 ezer volt a milliomosok száma, ami 3,5 százalékkal több, mint 2006-ban volt. A milliókat dollárban számolták, és csak a banki szabad pénzkészleteket vették figyelembe, tehát az ingatlanokat nem. Az egész világon 10, 1 millió milliomos volt 2007-ben. Ez egy év alatt 6 százalékos növekedést jelent.

Vagyonuk azonban ennél is gyorsabban nőt, pontosan 9 százalékkal, és elérte a 40,7 billió dollárt, vagyis az átlag milliomosnak 4 millió dollárja volt.

A legjobban a Közel-Keleten nőtt a milliomosok száma 15,6 százalékkal, aztán Kelet-Európában 14,3 százalékkal és végül Latin Amerikában 12,2 százalékkal. A milliomosok vagyona viszont a leginkább Indiában (22,7 százalékkal), Kínában (20,3 százalékkal) és Brazíliában (19,1 százalékkal) gyarapodott.

A legtöbb, 3,3 millió a 10,1 millió milliomosból változatlanul Észak Amerikában él. Szorosan követi az új világot Európa, ahol a milliomosok száma 3,1 millió. Az Ázsia-Csendes Óceán térségben 2,8 millió milliomos található, a Közel-Keleten és Latin-Amerikában 400-400 ezer. A lista legvégén kullog Afrika, amely alig büszkélkedhet 100 ezer milliomossal, vagyis csak mintegy 20 ezerrel többel, mint a 7 milliós lakosú Ausztria."

A leggazdagabbak még gazdagabbak >>>

-Matejano véleményét a neten találtam. -Szóról-szóra értek egyet vele:

Matejano 1 napja
"Elvileg az emberek szegényednek, válság van, megszorítások.

De: a bankok támogató hitelt kaptak, amit nekünk kell visszafizetni.

Ez a tény, hogy egy bankvezér MINDENKIN felülemelkedhet, igencsak MINKET minősít.

Birkák vagyunk, akiket megfejnek. Hagyjuk. Választott vezetőink is - sőt ugye támogatják egymást.

Széchenyi fél éves jövedelmét felajánlotta az MTA megalapításra.

Csányi úr nem kívánja felajánlani a féléves jövedelmét - mondjuk - a bankok miatt keletkezett - államadósság törlesztésére?"
......................
-Ó Matejano, csörömpöl pár  apró a zsebemben, gyere  igyunk egy fröccsöt...
Módosítás dátuma: 2011. május 10. kedd, 07:53  

Hozzászólások 

 
+1 #2 tyima 2014-10-30 07:32
Számomra pedig az megtisztelő, hogy idézhettelek...Sörözni soha nem késő, aztán kerülnek elő új témák, meg maradnak régiek...
Idézet
 
 
+1 #1 matejano 2014-10-29 08:27
Barátom szólt, hogy idéznek.
Megtisztelő.
A sörözés elmaradt.
Nem baj.
Van új téma.
Sajnos.
Bár ez még mindig aktuális...
Sajnos.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 136 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások