Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szabatin Pista írására,+ milyen is egy "magyar" média?!

E-mail Nyomtatás PDF
Az én régi kollégám, Szabatin Pista még látta a petőházi cukorgyár alkatrészeit, ahogy tüntetik el! Én boldogan írtam a minap, hogy vannak, akik feltámasztanák a hazai cukoripart, akár az EU-val szemben is:

Újra lesz magyar cukor?

2011. május 04. szerda, 06:47 tyimességek
Erre másnap megjelenik egy napilap a következő cikkel a főoldalon:
"Édes álom egy új gyár építése
A kormány kétezer tonna cukrot készül piacra dobni, hogy letörje a magas árakat. A megkérdezett szakemberek egybehangzóan állították, ez a mennyiség kevés a piaci árak mozgatásához. Kapuvári gazdák egy új gyárat építenének, ám ezt legföljebb állami támogatással tehetnék meg, illetve több tízmilliárdos hitellel. Az üzem érdemleges mennyiséget legkorábban az uniós kvóták esetleges újra tárgyalását követően termelhetne. Kérdés, hogy milyen áron?
Raskó György, agrárközgazdász:
Semmi realitása nincs ma egy új cukorgyár építésének. Egy versenyképes üzemméretű gyár pedig legkevesebb 200 millió euróba kerül, de az alapanyaggal akkor is baj lenne. A kvótán kívüli cukorrépára nincs támogatás, így azt nem is tudnák a termelők gazdaságosan termeszteni. Állami forrás nincs, a bankok nem adnak ilyen beruházásra fedezet nélkül hitelt."
.................................
-Imádom ezt a napilapot, mindig is imádtam! Elsősorban a pofátlan hazugságaiért...mindig képes volt  kihozni a sodromból! Egy példa a nemrég múltból:

2011-05-11 05:07
Javítani tudott a Népszava Majd az ömlengés, hogy a 18 ezres olvasótábora nagyjából megmaradt(Cry Könyörgöm, egy országos lefedettségű napilap 18 ezer olvasóval?! A Veszprém megyei Napló tábora 180 ezer körüli...)
Ily gondolatokkal zsibbadt agyamban, de azért kinyitom ezt a "népszerűt", és mit találok:
[Cikk] Amíg van lapunk, addig van szavunk!"A válság és a politikai helyzet miatt a Népszava kétségbeejtő helyzetbe került- a lap kiadása van veszélyben. Ha így megy tovább, nem lesz napilap, amely kiáll a demokratikus értékek mellett. Legyen a 138 éves Népszava olvasója -mentse meg a felhalmozott szellemi örökséget, ezzel is segítve a demokrácia, a köztársaság megóvását, amely óriási fenyegetésnek van kitéve napjainkban.

Lapunknak már csak 10 ezer új előfizetésre van szüksége ahhoz, hogy fennmaradhasson, és a demokratikus értékek továbbéljenek, amelyek egyik letéteményese országunkban a Népszava. Legyen Öné az egyik előfizetés!

Fogjunk össze, ne hagyjuk magunkat! Szükségünk van egymásra!

Kedvezményesen előfizethet, ha az alábbi hivatkozásra kattint! Kattintson ide!
Bővebb információ a 06-80/200-502-es zöldszámon.

Kérjük, amennyiben van előfizetése, ajánlja lapunkat rokonainak, barátainak és ismerőseinek!

Támogasson minket!
Átutalásaikat "Népszava" megjelöléssel várjuk
a Népszava Egyesület OTP-s számlaszámán: 11707024-20276490
vagy belföldi postai utalványon: 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 76."

-Nos testvéreim, féltestvéreim! Itt az idő, nosza mentsük meg ezt a napilapot! Hisz milyen szép szóval írja az igazságokat, ugye?! Számára demokratikus érdek, hogy a külföldi cukor maradjon a piacon, hazai  ne legyen életképes...- Pistám, megajándékozhatlak egy előfizetéssel?Wink Témát adtál, jár a jutalom...

Módosítás dátuma: 2011. május 12. csütörtök, 07:29  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 134 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások