Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A hírhedt "őszödi beszédről"

E-mail Nyomtatás PDF

"Ki szivárogtatta ki az őszödi beszédet? - Bizonyíték nincs!

Egy zsurnaliszta szerint az MSZP-s köröknek két célja lehetett az őszödi beszéd kiszivárogtatásával: vagy Gyurcsány megbuktatása, vagy az, hogy "gumicsontot adjanak egy évig az országnak"

Vagy Kiss Péter, vagy Szilvásy György köre volt az, amely a Bolíviában meggyilkolt Rózsa-Flores Eduardo és a Kapu című folyóirat közreműködésével nyilvánosságra akarta hozni az őszödi beszédet - állítja Brády Zoltán, a lap főszerkesztője, aki a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorában a műsorvezető többszöri kérdése ellenére sem tudta mindezt bizonyítékokkal alátámasztani.

Brády beszámolt arról, hogy Flores hozta el a szerkesztőségbe az őszödi hangfelvételt, s ő juttatta el azt a Magyar Rádiónak is egy ismerőse révén.

Úgy véli, az MSZP-s köröknek két célja lehetett az őszödi beszéd kiszivárogtatásával: vagy Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök megbuktatása, vagy az, hogy "gumicsontot adjanak egy évig az országnak".

Úgy tudni, Kiss Péter személyiség jogi pert indít Brády ellen, valamint azon sajtótermékek ellen, amelyek ezt a valótlan állítást tényként közlik.

Krizsó Szilvia

Részlet a vasárnapi Szólás szabadsága beszélgetésből, műsorvezető (Mv.) Krizsó Szilvia:

Mv.: - Akkor beszéljünk arról, hogy viszont valamit robbantott, ha lehet hinni az ön verziójának, nagyon sok kolléga mondta, hogy önök már korábban is megkeresték őket azzal, hogy önök voltak tulajdonképpen az őszödi beszéd kiszivárogtatói, de bizonyítékot senkinek nem mutattak be, önnek viszont most itt a lehetősége, hogy elmondja, hogy milyen bizonyítékai vannak erre?

Brády Zoltán: - Hát nincs a zsebemben, de Eduardo (Rózsa-Flores) szerezte azt a bizonyos bizonyítékot.

Mv.: Na, de hogyan?

B.Z.: - Ő kapta.

M.v.: - Kitől?

B.Z.: - Hát nem képzeli, hogy megmondom!

Mv.: - Hát hogyne képzelném.

B.Z.: - Na, hát annyit elmondok, hogy az MSZMP, bocsánat..

Mv.: - MSZP-re gondolt.

B.Z.: - MSZP, mindegy, MSZP vezetésétől én azt mondom, na most mi ezt megírtuk a Kapuban, ha ezt tudom, akkor elhoztam volna, mert egyszerűbb lett volna felolvasni, ő először nekem azért mutatta meg, mert dolgoztam négy évig rádióban, négy évi televízióban, hogy ez nincs-e hamisítva, meg minden ilyesmi, mert van hangmérnök ismerősöm, és akkor meghallgattam és akkor elképedtem és mondtam, ez semmi hamisítás, ez központilag van felvéve, ez eredeti. De azért...

Mv.: - ..de az mit jelent egyébként, hogy az MSZP vezetésétől kapta? Mert azért az elég szűk kör.

B.Z.: - Válasszon.

Mv.: - Hát eszembe ágában nincs választani.

B.Z.: - Vagy a Kiss Pétertől, vagy a Szilvásytól. Nem értettük, mert minket vertek át, utólag kiderült egyébként, hogy hozzuk nyilvánosságra.

Mv.: - De most azért súlyos vádakat fogalmazott meg, mert azt nem állíthatja, hogy éppen Kiss Pétertől vagy Szilvásy Györgytől kapta, hiszen erre nincsenek önnek bizonyítékai.

B.Z.: - Persze, ezt általában nem szerződéssel szokták átadni.

Mv.: - Jó de erre mondhatják nyugodtan azt az érintett politikusok, hogy ön rágalmazza őket, hogy kiszivárogtatták ezt a beszélgetést.

B.Z.: - Én nem rágalmazom. Én azt mondtam, hogy vagy, vagy. Én, amit leírtam a Kapuban, hogy egy: vagy meg akarták buktatni Gyurcsányt, kettő: és az a zseniálisabb, a Szilvásynak nagyon zseniális ötletei voltak, hogy adtak egy évig gumicsontot az országnak. Ezen rágódott mindenki.

Mv.: - De van egyébként bármilyen olyan jellegű dokumentuma, ami alapján ezeket az állításokat, amit most itt megfogalmaz, bizonyíthatóak?

B.Z.: - Erre elmondok még egy példát, hogy miért ábrándult ki Eduardo. Először akkor ábrándult ki az országból, amikor ingyen kínáltuk és nekem, akinek van kb. 300 újságíró tanítványom az országban és ebből egy pár főszerkesztő, senki nem merte vállalni, hogy leadja. Amíg megtaláltuk azt a módot, hogy a rádió egyik kis rovatába kerüljön az interneten. A másik, hogy gyávák voltak, elmondták, stb., stb., ők jelentkezhetnek tanúnak. A másik, hogy mikor volt ez az ünnepség, meg bejelentette, hogy mi történik majd, és nagyon bajban volta a Kapu anyagilag, hát mindig ropog az ereszték a szerkesztőség fölött, hogy azt mondja, te, eladjuk a sztorit, hogy mi voltunk, meg stb. Kínáltuk, utoljára a HVG-nek.

Mv.: - Azt mondta, hogy eladják a sztorit, hogy önök voltak, hát ez félreérthető. Most ezeket azért nem tudjuk folytatni, mert igazából nem tudja azokat a bizonyítékokat megmutatni.

B.Z.: - Hát mit képzelt, hogy én hozok magával szerződést?

Mv.: - Mondjuk egy ilyet pl. simán el tudtam volna képzelni, de köszönöm szépen a beszélgetést.

B.Z.: - Ez naiv dolog volt magától.

Mv.: - Lehetséges, köszönöm a beszélgetést."

............................

-(Engedjen meg egy személyes bejegyzést, minden tyimesség olvasó! Valahogy Gy.F keze benne volt, mert szerep kellett, hát lett! Azóta is róla beszélünk, pedig itt a nyár, a Balaton, zene, sör, költözés, fedetlen keblek...bármi, ami fontosabb, és érték, nem GY.F...)

Módosítás dátuma: 2011. július 03. vasárnap, 06:18  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 123 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások