Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Újabb önálló állam született: Dél-Szudán! -Mellé néhány gondolat...

E-mail Nyomtatás PDF

"A Szudánból megállapodás alapján kiszakadt Dél-szudáni Köztársaság a világ 196., Afrika 55. önálló országa, az ENSZ 193. tagállama.

James Wanni Igga, a parlament elnöke helyiek tízezrei és nagyszámú külföldi vezető jelenlétében, ünnepélyes szertartás keretében jelentette be hazája függetlenné válását. "Mi, a nép demokratikusan választott képviselői ezennel kinyilvánítjuk, hogy Dél-Szudán független és szuverén állam" - hangzott a parlamenti elnök által felolvasott proklamációban"

Ez a hír friss! Tehát jelenleg is folyik a világ átrendeződése, amely 90'-től gyorsult fel! Azóta új országok jöttek létre, akár olyan nép(ek) területén, ahol, mondjuk 100 évvel ezelőtt, nem léteztek még...(Koszovó, Szlovákia) Hamisnak tűnik az a megállapítás, hogy "nincs időszerűsége autonómiának, vagy bármely egyesítési folyamatnak" Mert van, már ha hagyják! Mert az is nyilvánvaló, hogy vannak népek, akiknek nem lehet egyesülni, ugye?! Még akkor sem, ha mondjuk ezer éve ott élnek-éltek...Mert olvassuk csak:

Gázai blokád // anton

 Tehát, ha jól értem, akkor a palesztin nép soha nem lesz önálló, és egységes, és a magyar sem?:

A KÁRPÁTALJAI MAGYAR AUTONÓMIA

és egy kicsit régebbről: 

Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács

Miért is lettem egy kicsit szomorú, mikor Dél-szudánban ünnepelnek?!

 

 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 41 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások