Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyöngyöspata választás után.

E-mail Nyomtatás PDF

Utazás az időben, és megérkezünk a mába! Legyen ez a gyűjteményem intő példa minden a választáson indulni akaró pártnak! -Mert, bár én tudom, hogy nem olvas Mindenki tyimeket, és nem EZ alapján megy majd választani, de EZ a folyamat megismétlődhet "nagyban" is egykor...

Cafatok
György Zsombor
2011. július 19.

"A gyöngyöspatai cigányok vezetője, Farkas János azt mondta áprilisban, minden baj akkor kezdődött, amikor a Jobbik betette a lábát a faluba. Farkas Jánosnak nem volt igaza, mert a lopások, kődobálások, gyalázkodások korábban is mindennaposak voltak a faluban. S persze nem csak Gyöngyöspatán."

-Nem bizony : a Borászok borásza Losonci Bálint

"A borász az interjúban őszintén beszél a cigány-magyar együttélésről. Ami működött az utóbbi évekig...Aztán betepítettek bizonyos -más falvakban nem kívánatos családokat-kik folytatták azt a fajta életformát, ami miatt ki lettek tanácsolva...A közbiztonság azóta lassan megszűnt. Mindennapossá vált a verekedés, lopás, öregek megszégyenítése, az utcán randalírozás, betörés...A körzeti megbízott, gyakran a szolgálati gépjárművét sem tudta megtankolni, nemhogy járőrözzön..."

Aztán jött a választás napja, július 17-e :

Gyönyöspata: "A szebb jövő elkezdődött"

A több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott vasárnapi voksoláson a Jobbik indulója 33,8, az eddigi alpolgármester, Matalik Ferencné 26, a véderős Eszes Tamás pedig 10,5 százalékot kapott, amivel a negyedik helyen végzett a hét indulóból. Megdöbbenést keltett viszont, hogy a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, ifj. Farkas János szombat este váratlanul visszalépett, állítólag Matalik Ferencné javára.

A tényeken kár" tompítani" Az utóbbi évek részvételi arányát magasan felülmúló volt a választás! A patai választásra jogosult  lakosok, több mint a fele az urnák elé járult, és döntött...Ami döntést el kell, hogy fogadjunk, hisz a saját sorsukról döntöttek, tehát valószínüsíthető, hogy azért mert ők ismerték a VALÓDI helyzetüket!

A tegnapi, és mai vezércikkek:

Gyöngyöspata választott: az ott élők legnagyobb számban úgy érzik, hogy a problémáik megoldására a Jobbik kínálja a legjobb utat. A döntésük azért fest baljós jövőt elénk, mert Gyöngyöspatában és a gyöngyöspataiakban nincs semmi különös. Népszabadság

A Jobbik jelöltje nagyot győzött Gyöngyöspatán. Népszava

Egy közlemény az érintettektől:

Juhász Oszkár, Gyöngyöspata új, jobbikos polgármestere hétfőn együttműködést és összefogást ajánlott azoknak, akik – mint fogalmazott – képesek és akarnak is dolgozni annak érdekében, hogy a község önállóan oldja meg problémáit, valamint elfogadják a társadalmi együttélés alapvető szabályait.

erre a válasz?! :

"Ha Eszes vagy Juhász lesz a polgármester, a cigányok elköltöznek a faluból, még az is előfordulhat, hogy együtt mennek Amerikába" - jelentette ki az ATV-nek a gyöngyöspatai választások előtt ifj. Farkas János, a helyi cigányok nem hivatalos vajdája.

.....................................

Zárszóként a Népszavából idéznék:

Szembe kellene nézni a valósággal.

Először is minden szereplőnek tisztáznia kellene, hogy mit rontott el. Nem a másik. Addig nem lehet változás, amíg az elfajulás okait nem tisztázzuk. A kormány, a pártok, a polgári aktivisták, a cigányok, mindenki. Most már látni kell, hogy valami nagyon érik ebben az országban, és az a halál. Meg kellene kérdezni, hogy ez a 45 százalék pár éve még kire szavazott. És mi következik akkor, ha régebben az MSZP-ben bíztak. És mi, ha a Fideszben? Hogy a cigányok kire szavaztak. Mert, ha megint kiderül, hogy a jobbikosra, mert a Jobbiknak legalább van cigánypolitikája, akkor... Mi van akkor?

Tényleg, mi van?...


Módosítás dátuma: 2011. július 19. kedd, 08:45  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 26 vendég és 1 tag böngészi
  • CameronJK
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások