Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ez a sziget nem az a sziget...

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves hangulatú írást olvastam egy mai napilapban. Az író kaján kárörömmel jósolja, hogy szerinte lehetetlen, hogy : "az ország Európa-szerte ismert programját szélsőségesek veszélyeztetik"

Miért is, eme prognózis? Mert már januárban bejelentette egy magánszemély, hogy a benzinárak ellen tiltakozni akarnak a Sziget területén, és persze pont a fesztivál ideje alatt...A helyfoglalást elfogadta a rendőrség, és engedélyezte már akkor!(január környékén) Aztán szép lassan elérkeztünk a sziget nyitásának időpontjához. Szerepel is szépen a tévékben (meg mindenhol ) a Gerendai úr! Mígnem kiderült, hogy ki foglalta le a Szigetet ugyanerre az időpontra: a Hatvannégy Vármegye Mozgalom...Ajjaj, lett is nagy riadalom! az egész felidézi bennem a hetvenes évek végi-nyolcvanas évek eleji Beatricét:"vigyorog a fejem, fut a hátukon a hideg. Beatrice, jaj csak azt ne!!!") Olvassuk csak a napilapot:

"Gondolkodjunk józanul: a találkozás a valóságban nem történhet meg. Ez a sziget nem az a sziget, ahol Héjjas Ivánról és Prónay Pálról utat lehet elnevezni, errefelé Vesszen Trianon!-t sem üvölt az európai ifjúság, amely inkább Prince-re csápol majd a nulladik napon. A nemzeti rockkal és a két világháború közti eszmékkel bódító Magyar Sziget nem költözik a Hajógyári-szigetre".

- A Sziget történelmét nagyjából ismerem! Volt szerencsém egy pécselyi Vár-napokon, Waszlavik "Gazival" átbeszélgetni, hogy pattant ki az ötlet Nagy Feró fejéből, majd hogyan sajátították ki az ötletét "valakik". Hogy alakították át egy valamilyen "reklámhordozó pénzcsináló jelenjünkmármeg seregszemlévé" Míg az utóbbi pár évben, nagy nehezen honi együttesek is feltűntek, igaz ilyen megerőszakolt "nulladik, meg mínusz egyedik" napon...Érdemes utánanézni, mennyi "érdekes hazugságszerűség" lengi körül a Szigetet:

Sziget Fesztivál - Wikipédia

Az első könnyűzenei esemény az Óbudai-szigeten az 1980-ban tartott „Fekete Bárányok” koncert volt a Beatrice, a P. Mobil és a Hobo Blues Band fellépésével. 1981-ben pedig a zenész szakszervezet által szervezett „Szuperkoncert” nevű rendezvényen lépett fel több akkori ismert magyar rockegyüttes. (Az eseményről Egy nap rock címmel készült film).( a filmet sikerült megszereznünk ha valakit érdekelne: tyim)

Majd érdekes módon, ugyanezen az oldalon :

A Sziget története Gerendai Károly és Müller Péter Sziámi saját ötlete alapján, Szekfű Balázs segédletével az 1993-ban megrendezett Diáksziget fesztivállal kezdődött „Kell egy hét együttlét” szlogennel. Az esemény helyszínéül ezúttal is az Óbudai-szigetet szemlélték ki, mely azóta is otthont ad a rendezvénynek.

-Na most akkor kié az ötlet, és kié is a Sziget Fesztivál?

Elmondja ezt korunk "kelet európai Rocksámánja", Waszlavik László itt:V.Vár-napok Pécselyen,Waszlavikkal....

-Tehát Kedves Nép... akkor lesz (lenne) igazán Szabadság a neved, ha bizony EZ a fajta fiatalság is megjelenhetne ott, és akkor! Mert van engedélyük, meg tőlük lopták az ötletet, és tették a Szigetet azzá, ami...Egy Gerendai, meg Sziámi úrnak bevételi forrássá, valamint egy csomó, minimum gyanús társaság, szekta, meg csoport fellépési lehetőségévé! Persze, van zene -méghozzá jó zene, de közötte ügyesen más is vegyül...


Facebook változások

Vodafone szuperhálózat és valódi mobilfizetés

Pályázati felhívás

"Nagykorú lett a Sziget s vele nagykorú lett a műfaj is, amit egykor Woodstock ihletett, de az álmodói nem maradtak ennyiben. Egy sokszínű, változatos, multikulturális kavalkádot képzeltek, és valósítottak meg, s lett ez a változatosság a Sziget védjegye,"

-Na ezt hagyjuk! "Woodstockot Feró álmodta meg, és működött is, amíg le nem nyúlták tőle! Csak rock volt, és a szabadság érzése. De miért is:

A Woodstocki Zenei és Művészeti Vásár, másképpen Woodstocki Fesztivál, vagy ahogy hirdették: Egy "Vízöntő korszakbeli Előadás: 3 nap a béke és zene" nemzetközi, ingyenes fesztivál volt.

Woodstocki fesztivál - Wikipédia

Annyi még ide illik, hogy a Nép szabadság, szó szerint megvalósult akkor, és ott. Nem volt rendbontás, pedig még a "kábszert" is engedték, a jelen lévő 800 rendőr együtt hallgatta a zenét a kb. 500 000 ötszázezer! nézővel...AZ a Sziget, amit a napilap szeretne, NEM a szabadságról szólna, és szerencsére egyre kevesebben szeretnének olyat...azt hiszem legalábbis...

Módosítás dátuma: 2011. július 22. péntek, 07:55  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 59 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások