Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

...de mi is az a svájci frank..?

E-mail Nyomtatás PDF

-Hogy az alpesi ország fizetőeszköze minden hírben szerepel, azt már megszokhattuk... Sajnos! Elgondolkoztam, hogy lett ilyen erős, és ennyire keresett ennek az országnak a pénze?Azaz, vajon mi-vagy ki generálja a hazai adósságspirált?

-Miért jó svácban kezeltetni a pénzeket :

Adózási előnyök kihasználása – adómegtakarítás
Wollerau jelenleg Európa egyik legkedvezőbb adózású települése, ehhez hozzájárul kedvező infrastrukturája, közlekedési jellemzői és politikai berendezkedése.

"Az adózás szempontjai székhelyválasztásnál rendkívül fontosak. A Schwyz Kantonban megállapított adókulcsok nemcsak, hogy rendkívül alacsonyak, de Wollerauban az adóhatóság más településekhez viszonyítva is nagyvonalúnak és rugalmasnak mutatkozik sok kérdésben. Minden szempontot figyelembe véve Wollerau egész Európa viszonylatában az élen található. Nem véletlen, hogy Marcel Ospel (korábbi UBS főnök) Kimi Raikkönen (Forma 1 versenyző), a Kühne & Nagel (14 milliárd CHF forgalmú szállítmányozási vállalat), vagy Roger Federer választása is Wollraura esett." Így van most, és így volt ez régebben is:

A svájci banktitok - I. rész - Had- és rendvédelem-história ...

lemil.blog.hu/2011/03/28/a_svajci_banktitok - Tárolt változat

Alapjában véve gazdasági-pénzügyi kérdésről lesz szó, az már csak véletlen, hogy érintjük a nácikat és a francia kémeket, afrikai diktátorokat, gazdasági szabadságharcot, pénzügyi magánéletet, Obama elnök köreit, a magyar vezetők, és persze Da Vinci-kód vagy a Moszad sem maradhatnak ki.

 

bankemeber

-Mi is az a banktitok?

Tulajdonképpen annyit jelent, hogy a bank nem adhatja ki az ügyfél vagy a számla adatait, kivéve, ha bíróság kéri. Klasszikus esetben csak bűncselekmény esetén kérhetik a banktitok felfüggesztését. Svájc például korábban (de most se nagyon) adott ki adatokat, ha a kérelemben található bűncselekmény Svájcban nem számított bűnnek. Például ilyen volt az adókerülés. A közelmúltig nem adtak ki adatokat válás, csőd vagy más polgári eljárás során sem.

Ám lassan változik azért Svájc is: "Titkos számlák, pénzmosás.
A svájci banktitok anonimitásához és diszkréciójához máig sem fér kétség, azonban pont ez okozza a dilemmát is. Svájc tudniillik – Liechtensteinhez hasonlóan – eddig csak rendkívüli bűnügyek esetében adott felvilágosítást bankbetétekről. A svájci bankrendszerről így a világban az a kép is kialakult, hogy lehetőséget nyújt külföldiek számára titkos számlák fenntartására, amelyeken gyakran adócsalásból származó összegeket helyeznek el. Pénzmosás, korrupció, csempészet, adócsalás biztonságban tud hasznot hozni – ez a gyakori vád Svájc ellen."

"Sokba fog kerülni a svájci pénzintézeteknek a feketepénzek legalizálására vonatkozó megállapodás Németországgal – írja a Financial Times Deutschland gazdasági lap. A technikai háttér megteremtése félmilliárd frankot emészthet fel. További teher, hogy a svájci bankoknak azonnal át kell utalniuk Németországnak kétmilliárd franknyi bankgaranciát, amely csak akkor szűnik meg, ha már behajtottak négymilliárdnyi adót a német betétesektől. A svájci bankok 129 milliárd franknyi külföldi vagyont kezelnek, ebből nyolcmilliárdnyi jut német ügyfelekre. VG"

Ha a német kormány elérte, hogy végre fény derüljön ezekre az alvó, titkos betétekre, miért ne sikerülhetne más országnak is?!

-Ám nem biztos, hogy a magyar adósok ki tudják várni a kedvező fordulatot! Néhány hír:

eti Válasz | Összeesküdtek a svájcifrank-hitelesek ellen

A kormány mentőcsomagja nem jelent igazi segítséget

 

Tehát ha ki is derül néhány meghökkentő vagyon tulajdonosa, az azon honfitársaimon, akik törlesztenének, ha nem embertelen magas kamatot számolna fel az "uzsorásbank" -sajnos nem sokat segít-Ám rogyadozik az egész Unio, lehet, hogy maga alá temeti végre az egész bankoligarchiát a válság?!

 

Hozzászólások 

 
0 #8 indián 2011-08-20 13:28
Kedves Zoli atya!Van ám olyan ember is akinek itthon is jól fizető munkája van több nyelvet beszél,de az adósságból akkor sem tud kikeveredni,lév én,hogy az hónapról-hónapra egyre több lesz!És ha minden adós elhagyná az országot akkor mi lesz az utódainkkal,uno káinkkal akik ebben nőnek fel,és a végén tényleg elfogy a magyar,de az értelmiség mindenképpen!
Mindenképpen a bankoknak kellene engedni a pofátlan extra profitból,és nem a problémát tologatni évekre!
Idézet
 
 
0 #7 Eliza 2011-08-19 09:33
Idézet - Zoli atya:
Indián nem értek veled egyet. Az adós kap három évet, hogy jobb állás után nézzen pl. Ennyi idő alatt a nulláról megtanulhat németül és kimehet a szomszédba dolgozni.

Szóval fél Magyarország kimegy a szomszédba dolgozni. Mondjuk Tiszaakárhonnan , Debrecenből, meg még keletebbről...
Aztán mekkora a szomszédaink befogadóképessé ge? Ők akarnak-e bennünket? Ha túl sok a jelentkező, ugyanaz lesz, mint itthon. Nem elég a pénz, amit fizetek? Százan állnak a kapuban, lesz más, aki vállalja ennyiért.
Vagy... Mi van, ha hozzájuk is begyűrűzik a válság, a mi válságunk? Ha a szomszédban is összeomlik az állam? Ugyebár nem mi vagyunk az egyetlenek itt Európában... És mondjuk a szomszédok akarnak itt nálunk munkát vállalni, mert odahaza nem fizetik meg őket? Nevetséges ötlet? Sajnos ma már bármi megtörténhet...
Bojkottálni kellene a bankokat. Nem kérjük a hteleiket, inkább összehúzzuk magunkat, mint rég. Több nemzedék egy házban, semmi luxus... csak szerénység. (Igaz, ennek ma már diliház lenne a vége)
De tényleg csak úgy lehet letörni a bankuralmat, ha nem vesszük igénybe. Akkor ők kénytelenek engedni, ha meg akarnak élni...
Idézet
 
 
0 #6 tyima 2011-08-19 08:18
Idézet - Zoli atya:
Indián nem értek veled egyet. Az adós kap három évet, hogy jobb állás után nézzen pl. Ennyi idő alatt a nulláról megtanulhat németül és kimehet a szomszédba dolgozni.

Atyám...
Ismerem én a mondást, hogy "ki időt nyer, életet nyer" De azt is nagyjából, hogy hol, pontosabban hova lehet alkalmazni eme örökbecsűt...Az adóspirálban vergődőkre semmiképp...Ki akar Németországba menni napszámba?!Én szerintem a legtöbb átlaggondolkodá sú honfitársam itt akar megélni és dolgozni!Nem pedig tologatni maga előtt egy olyan adósságot, ami egyszerűen NEM FOGY!Hiába a 20-25 éves futamidő. Gondol egyet a bank, és megnöveli. -Ja, hogy az adós közben meghal...Zoli örökölhető az adósság! -Ha Ti nem tudjátok fizetni, fizeti a fiad-lányod! A szerződéseket az uzsorás bankok úgy kötik, hogy a dupla-tripla bevételük MINDENKÉPP meglegyen, és bármikor MÓDOSÍTHAT SZERZŐDÉST EGYOLDALÚAN!Mit érsz azzal, hogy 2-3 évig fix a kamatod? Magát a felhalmozott összeget, akkor is ki kell csengetni!Csak öregebben...Az adósokat jelenleg ez a megoldás NEM érdekli! Valami 10-15 %-uk akar élni ezzel a megoldással! Mert ez tényleg NEM megoldás! Az a megoldás, hogy a "kedves bankok" lemondanak az extraprofitról, és a felvételi árfolyamban kérik vissza a kölcsönt!!!-Ja, hogy akkor nem tudnak félévente irodabútort cserélni, meg havonta nyaralni menni, a vadiúj Audival?!
Idézet
 
 
0 #5 2011-08-18 18:28
Indián nem értek veled egyet. Az adós kap három évet, hogy jobb állás után nézzen pl. Ennyi idő alatt a nulláról megtanulhat németül és kimehet a szomszédba dolgozni.
Idézet
 
 
0 #4 indián 2011-08-18 18:21
A kormány mentőcsomagja semmi másra nem jó,csak arra,hogy elodázza a problémát.Aki most rögzíti az árfolyamot,az három év múlva lesz fizetésképtelen .Ha a kormány három év múlva is meghatározza a maximális fizetést,akkor a probléma még tovább gördül.Lényeg az hogy mindenképpen az adós jár rosszul,a bank sohasem....Sajnos
Idézet
 
 
0 #3 tyima 2011-08-18 08:00
-Nem tudom elképzelni, hogy az ilyen mentőcsomag-olyan válságterv, sokáig lesz megoldás! Valami történni fog...Már nem "csendes a felszín, nyugtalan a mély"
Hangos a felszín is, a mély háborog, örvénylik...
Sötét szárnyak suhogását hallom, igen baljósak az előjelek...
Idézet
 
 
0 #2 2011-08-17 17:59
Ez nálam megint perem-téma. Nem igazán vonz, persze valamennyire képben kell lennem, hiszen nekem isvan chf hitelem. (Vállvonás) Majd máskor foglalkozom vele.
Idézet
 
 
0 #1 Eliza 2011-08-17 10:29
Szép lassan beteljesítjük a maja jóslatot. Sokféleképpen vége lehet a világnak, akár így is....
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 83 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások