Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A veszteséges Szigetről, és egyebekről...

E-mail Nyomtatás PDF

Itthon: Drágább lehet a Sziget-jegy jövőre, veszteséges volt a ...

(kivételesen az egész linket bemásolom, mert ekkora pofátlanságot ritkán olvasni)

"Gerendai Károly beszámolója szerint a látogatószám a tavalyihoz képest nem változott, viszont idén is nőtt a külföldi látogatók száma; a hetijegyek 80 százalékát már ők vásárolják meg. Idén, bár a látogatószám nem csökkent, és a fesztivál sikeresnek nevezhető, a többletkiadások miatt előreláthatólag több százmilliós veszteséget könyvelhet el a fesztivál, amelyet 3,2 milliárd forintból szerveztek meg – fűzte hozzá.

Gerendai Károly kifejtette: a legveszteségesebb a Prince-koncert volt, 10 ezer 200 napijegyet adtak el rá összesen, a hetijegyeseknek pedig ingyenes volt; ez a koncert önmagában több mint 100 milliós ráfizetést okozott. "Most le kell ülni és értékelni kell a helyzetet, megnézni, hogy mi vezethetett ide, és ez milyen következményekkel jár majd. Például valószínűleg ilyen feltételek mellett nem tudunk már jövőre további nemzetközi terjeszkedésben gondolkodni, mert nincs meg a fedezet rá" – hangsúlyozta.

Jelenleg azért nincs nagy bajban a Szigetet szervező cég, mert az egyéb rendezvényekből, mint a Balaton Sound és a Volt Fesztivál, amelyek viszont nagyon jól sikerültek, volt annyi többletbevételük, hogy az fedezze a Sziget veszteségeit – közölte. Jövőre elsősorban az ingyenjegyeket kell jobban szabályozni, hiszen idén rengeteg ment ki ezekből, és valószínűleg a jegyárak sem maradhatnak változatlanok, mint idén – fejtegette."

A főszervező szerint azt viszont pozitívumként lehet említeni, hogy tovább nőtt a biztonság a Szigeten, egyre kevesebb a balesetek és a lopások száma, sokkal kiforrottabb ma már a biztosításban részt vevők koordinálása. Pozitívumként könyvelte el azt is, hogy a nemzetközi sajtó egybehangzóan álltja, a Sziget ma már a "legnemzetközibb és legsokszínűbb fesztivál, amely az egyik legjelentősebb" nagyrendezvénynek számit a világban. "Az anyagiakat leszámítva egyértelműen sikeres volt a rendezvény, ezért hiszek abban, hogy tovább nőhet és erősödhet a Sziget" – mondta Gerendai Károly.

-Ide írom, miközben átkozottul sajnálom, hogy az életben nem fog válaszolni nekem ez a jó ember, hogy számára mit jelent a siker?!Azt, hogy az adófizetők pénzéből kipótolák a "virítását"Az lehet, hogy a cégének nem volt veszteséges, mert ügyes fiú ám ez a Gerendai úr... Jól helyezkedve-több lábon állva "pókerolta" ki, hogy az államilag megtámogatott megamegmozdulásokon főnöködhessen! Az egyik csak hoz annyit, amennyit a másik elnyel... -Az a pozitívum számára, hogy a legnemzetközibb, és legsokszínűbb?!-De milyen áron, jó ember?!

Csak a főprogramnak szánt Prince buktája, több, mint száz millió! A Sziget valós veszteségét el sem mondta Gerendai. Vagy nem akarta, vagy még nem is tudja! Most hagyjuk, hogyan lett ő a Sziget főszervezője! Írtam én erről, aki még nem olvasta:

Ez a sziget nem az a sziget...

Ilyen áron érthetetlen, hogy miért akar bárki is Európa dicsőségére áhítozni!-Már számomra...Nem értem, miért van rá pénz?Vagy ha van, miért nincs a tömegsportra, a biztonságra, elkerülő meg kerékpárutakra,az egészségügyre, meg számtalan sokkal fontosabb dologra, hisz egyszerűen térden áll az ország gazdaságilag! És azt is kérdezném, a fent nevezett úrtól, hogyha a nagyhatalmúak a művészetre áldoznak, akkor mi alapján döntik el, hogy mi a művészet?!Mert a sokkal szimpatikusabb, és nem egy korosztály számára rendezett "Művészetek Völgyére" pl. miért nincs?! Ugye nem értem félre, hogy a fellépők vannak elhelyezve bizonyos "kirakatokba"..?!És mondjuk Márta István munkássága, hagyományőrzése, az árnyékosabb hátsó kirakatba került?

No  a biztonságra tett utalása is szemforgató Gerendai uramnak. Szerinte egyre kevesebb a lopás, meg a bűneset...(Megjegyzem, a Művészetek Völgyében szinte nem is volt!) De mi az igazság a biztonságról?

-Az borítékolható volt, hogy a tüntetést nem engedik, -bár valakik hibája miatt, teljesen törvényes volt! Ha úgy döntenek valakik, a törvényt is át lehet írni 2 nap alatt...De nem a tényeket! Nézzük az "egyre kevesebb" bűnözést:

A Sziget bűnügyi mérlege | Győritükör.hu

"Kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt huszonnyolc embert fogtak el a rendőrök az idei Sziget Fesztiválon. A lefoglalt drogok összértéke elérte a több millió forintot; a rendőrök találtak kábítószerrel átitatott bélyegeket, tablettákat és növényi származékot is.  Az egyik elfogott terjesztő például egy civilruhás rendőrnek kínált előre adagolt kábítószert, egy másik pedig a saját ruháján viselte "cégtábláját", "Vetted? Köszi" feliratú pólóban járta a szigetet és kereskedett "zöld növényi származékkal. A Budapesti Rendőr-főkapitányság összesen 321, a szigeten elkövetett bűncselekményről szerzett tudomást, ötvenkilenc emberrel szemben kellett "személyi szabadságot korlátozó intézkedést" alkalmazni. A fesztiválon összesen ezer rendőr teljesített szolgálatot."

-Kell tehát nekünk az "Európai  rokonszenv" ugye? 3,2 milliárdért, miközben a fenekünk kilóg a kölcsöngatyánkból? Lehet rendezni fesztivált félpénzen, széllel szemben is! Olvassuk csak:

Népszabadság - Százhúszezer látogató a Művészetek Völgyében

"Százhúszezer látogató fordult meg a Balaton-felvidéken, a Művészetek Völgye idei tíznapos rendezvényein; a korábbi hat helyett ezúttal csak három községben (Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend) rendezett fesztiválon 1800 programon vehettek részt az érdeklődők - összegzett Márta István, a fesztivál igazgatója."

A biztonságról: Egyszerűen nem volt bűnözés! Csak tilosban parkolásért büntettek a rendőrök...A rendőrségi portálokon ennyit találtam :"nyugodt volt a völgy"

-Ugye, nem képezi vita tárgyát, hogy ha anyagi és egyéb lehetőségem engedi, melyik fesztiválra látogatok el..?Hát nem a Prince-szerű alakokéra az biztos...

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 08:50  

Hozzászólások 

 
0 #4 tyima 2011-08-19 08:07
Zoli!A főszervező szerint is többszázmilliós veszteség volt a Sziget! Igaz, hogy ő kigazdálkodja a többi rendezvényéből, de az állam pénze?! Azaz adófizető forintok?Arról persze soha nem fog szólni a fáma, hogy mekkorát bukott pontosan az állam...Csak azért, hogy egy hétig nálunk tapsoljanak a ráérő zömmel fiatalok...Az meg, hogy a törvényesen, fél évvel ezelőtt bejegyzett, és a Rendőrség által elfogadott tüntetést egy nappal előtte lefújják, az is megér egy-két misét! Miért engedték meg, vagy miért tiltották be?Így seggberúgni önmagát valakinek?
Idézet
 
 
0 #3 2011-08-18 18:20
Igen, Baumgartnerégő volt naqgyon, és mennyi pényt beleöltek!A Sziget tőlünk vesz el pénzt? Az állam finanszírozza?
Idézet
 
 
0 #2 tyima 2011-08-18 08:21
Köszönöm, túlnyomórészt minden cikkem többforrású...Nem kedvelem a bulvárt...
................................................
Ahogy az álságos magamutogatást sem...Amivé lett a Sziget. Azokkal fizettetnék 400 Ft-os benzint, 210 Ft-os cukrot, 1100Ft-os vizet, 45 Ft-os villanyt, akik a Szigetre, el tudnak tapsolni 3,5 milliárdot! Mert ezek európai árak.De azoknak kell fizetni, akik nap-mint nap Hazánkban élnek! S' nem európai színvonalon...A Szigetet ilyen formában, ilyen áron fölösleges megrendezni! Vagy olyan művészt-zenekart, szólistát kell hívni, akin nem bukik az ország százmilliókat, vagy fizesse az, akit érdekel, legyen francia, holland, német, bárki..Meg a Gerendai úr!
Ha már Művészet...Kapásból tudok komoly történelmi értékű festményt, ásatást, várromot, Művészetek Völgyét, múzeumot, különböző ereklyéket, melyek állagának megóvása kétszer lenne fontosabb, mint Európa szemében "jócsávónak" lenni...Aztán ennek árát, velünk -még itthon tartózkodókkal megfizettetni...De ugyanez a Forma-1 is! Rég veszteséges, csak tolják bele a milliárdokat, hogy az Ecclestone játékvilága ide is eljöjjön...Azt az összeget, az autóversenynél maradva, beleforgatnám, mondjuk az autóversenyzés csúcsába, a túraautó VB-be...Ott néha tudnak indulni magyarok, és az egyenlőtlen feltételek ellenére, érnek el eredményt!(nem Baumgartnerit)
Idézet
 
 
0 #1 2011-08-17 17:37
Igényes vagy, ez tiszteletet kelt bennem. Művészetek völgyében még nem voltam. Szép lehet. Az alaposságod lenyűgöz. Minek utána nem jársz! Én ehhez lusta vagyok. (Bár ki tudja, talán vérszemet kapok.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 20 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások