Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Akikre viszont méltán lehetünk büszkék...

E-mail Nyomtatás PDF
Két arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szereztek egyéniben a magyar diákok, csapatban pedig a második helyen végeztek tíz ország mezőnyében a horvátországi Varasdon tartott Közép-európai Matematikai Olimpián.
A kedden késő este tartott eredményhirdetés kapcsán Pintér Ferenc, a diákok részvételét szervező és finanszírozó egyik tehetséggondozó szervezet kuratóriumi titkára az MTI-nek elmondta: a versenyen budapesti, pécsi, szegedi és székesfehérvári diákok versengtek, és mind a hat magyar résztvevő egyéni díjjal tért haza.
Magyarország csapata ötödször vett részt a versenyen, mióta a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány és a Bolyai János Matematikai Társulat vállalta az anyagi költségeket és a szervezéssel járó feladatokat.
A horvátországi versenyen Ágoston Tamás, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium tanulója és Szabó Attila, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákja aranyérmet szerzett. Ezüstéremmel tér haza Gyarmati Máté, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium, Mester Márton, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, valamint Nagy Róbert, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Gimnázium tanulója. Strenner Péter, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola diákja bronzérmet nyert a megméretésen. Csapatversenyben Lengyelország végzett az élen, a második Magyarország lett, míg a harmadik helyen Németország csapata végzett.
A versenyen Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Svájc, Szlovákia és Szlovénia hatfős csapatai mérkőztek meg egymással. A megmérettetést a Nemzetközi Matematikai Diákolimpia (IMO) szabályaival egyező módon rendezik minden évben azzal a céllal, hogy a fiatalabb korosztály részére is lehetővé tegyék a nemzetközi rutin megszerzését, a tudatos utánpótlás-nevelést. A magyar csapatot az IMO csapatvezetői állították össze a hivatalos tanulmányi versenyek, a Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny és a válogatóverseny alapján.
A Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány kuratóriumi titkára hozzátette: a diákok felkészítéséért az iskolai tanáraikon kívül köszönet jár Pósa Lajosnak és az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola tanárainak.
Módosítás dátuma: 2011. szeptember 07. szerda, 09:33  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 18 vendég és 1 tag böngészi
  • CameronJK
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások