Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

a Nemzeti?sport és Veszprém kézilabdacsapata...

E-mail Nyomtatás PDF

-Napról-napra ellenszenvesebb a Sport nevű újság! A magát nemzetinek hívató napilap legújabb oknyomozó riportja, egy szurkoló blogjának ismételgetése, már vagy egy hete...A szurkoló,  valamikor megfogalmazta aggályait szeretett kézilabda csapatáról, és eme vélekedést, háttérinformációkat kiegészítve, uszít a Sport ezen a héten! Nem véletlen, hogy egyre több sportvezető, vagy magánember fakad ki a furcsa módszer miatt! Még a mai nap is, a Sport átböngészésével "indítom" a hajnalt, valamikor fél háromkor! A konkrét eredmény érdekel, az "újságíró" okoskodása, véleménye, szeszélye NEM! Ahogy azt sem értem, hogy társkereső, tippverseny, meg a celebvilág épp "menő arcai" mi a jófenét keresnek egy sport napilapban?!

-Ennek az újságnak az arculata elhajlott valami "blikkes reklámbohóckodásba" Nem értem, hogy a nemzetiessége miért abban nyilvánul meg, hogy a legjobb magyar kézilabdaklubot égeti, épp a Bajnokok Ligája, sorozat előtt?! Miért kell a feszültséget szítani, vihart kavarni?!..és meg van sértődve eme "sajtóorgánum, midőn betelik a pohár, és megkapja a "nemzeti blikk" jelzőt, vagy nem állnak szóba vele, esetleg lefejelik valamelyik izgága "írómesterét"...

-Nézzünk csak utána, hogy lett a közkedvelt és tisztelt napilapból az, ami:

"A Ringier Kiadó Magyarország egyik legnagyobb lapkiadójaként 1993 óta van jelen a magyar piacon. Megjelenteti Magyarország legnagyobb napilapját, a Blikket, valamint az egyetlen sport-napilapot a Nemzeti Sportot. A napilapok mellett számos magazin (Blikk Nők, Blikk Nők Konyha, Blikk Nők Otthon&Kert, Képes Sport, Nemzeti Sport Magazin, Sprot&Style, hot!, IM, Bravo, Bravo Girl!, Buci Maci), könyvek, valamint internetes portálok (blikk.hu, nemzetisport.hu, neon.hu, pink.hu, pixter.hu, fanzone.hu, cityweekend.hu) képezik portfólióját.
A Ringier 2005 óta 67,7 %-ban többségi tulajdonosa a Népszabadságnak.
A Ringier Kiadó nyomdája Magyarország legkorszerűbb és legnagyobb napilap nyomdája. A Nemzeti Sport Magyarország egyetlen sportnapilapja. Minden, a sport iránt érdeklődő olvasónak tartalmas kikapcsolódást nyújt, tájékoztat, véleményt mond és alakít. A csaknem 110 éves múltra visszatekintő lap nemcsak a magyar lappiac egyik legpatinásabb szereplője, de nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét. A sportnapilap mintegy 80 fős szerkesztősége a hiteles beszámolás jegyében tájékoztatja napról napra a hűséges olvasókat.

-Hirdeti magát a neten, eme sajtóorgánum! De nézzünk utána, hogy mi a valóság?! Kérdezzük meg az "ezerfejű Cézárt" az olvasót! Mit is mondanak az eladási statisztikák: 

statisztika_sportrl.2png

A fenti statisztika mutatja, hogy a példányszám drasztikusan csökken minden napi, és egyéb lap esetében!

      571-610 ugynoksegek.indd  1903-ban sportújságunk hetente egyszer jelent meg, szerény pél- dányszámban, kis ... megjelenik, átlagosan nyolcvanezret meghaladó példányban,                                                                

NettónyomottÖsszesen
aktívan
vásárolt
Összesen
értékesítet

Összesen

terjesztett

 

Nemzeti             Sport 81     660    59 399         59 871

  60 657 Matesz>Adatok>Publikus adatok

 

A jelenkor adatit nagyon nehezen tudtam kibogarászni!( Ezt a statisztikát találtam  igen gondosan elrejtve, és számtalan számomra haszontalan jegyzet letöltése után)

Tehát az egykori Sport nevű újság, jelentősen átalakulva, nevet változtatva, 1903-ban még 80 00(nyolcvanezer!) példányban jelent meg ez biztos! Mára eljutott oda, hogy kinyomtatnak 81 ezret, és jó, ha 60 657 darab lapot el tudnak adni...(lásd felső adatok)

Hajrá tovább bulvársport! Aztán az emberek szépen átszoknak a netre, majd leszoknak az újságolvasásról! (Mert, azért olyan olvasó is létezik, aki egy sportban-sportot olvasna)...

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 23. péntek, 09:58  

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2011-09-27 14:26
Na ez az?! Mi az, hogy ebben hisznek?! Hiszen egy (egykor) vezető példányszámú napilapról van szó! Inkább azt sejtem, hogy ŐK akarják így irányítani az igényeket! azaz, inkább az igénytelenség felé elhajolni!
-De miért? Miért kell reklámmal, meg jóslással, meg negatív hajcihővel fárasztani a népet?!
-Ki generálja ezeket a a dolgokat?!
.............
-Mert az esetleg baj, ha a korrekt tájékoztatás miatt, újra emelkedne az eladhatóság?-Hisz a net is tele van "ízléstelen igénytelenségge l"
Idézet
 
 
0 #1 indián 2011-09-26 15:53
Azért azt sem szabad elfelejteni,hog y szinte minden nyomtatott sajtó példányszáma eléggé leesett mostanában,és a hetvenes években még nem volt net illetve az egyetlen tájékozódást az újság és a tv adta.Manapság ezer helyről áramolnak hozzánk az információk,min denki a kedve szerint válogathat.Talán pont ezért kénytelen az újság is mindenféle reklámot,hirdet ést beletenni,mert az nekik mind bevétel.A többi beltartalom már más kérdés.Úgy látszik,ők abban hisznek,hogy erre van igény!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 71 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások