Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A titkos esküvő volt című cikkhez egy adalék...

E-mail Nyomtatás PDF
Tavaly augusztusban bukkantam rá, egy a National Geographic magazinban megjelent észbontó cikkre!Egyes földrészek primitív emberi szokásaiból tárt elénk egy csokorral. Tele, inkább a hervadó virággal...Elálmélkodtunk, és jól kiveséztük, hogy micsoda elmaradott tud lenni az ember! Néha alúlmúlja az állatot!


http://www.nlife.hu/tyima/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=439:national-geographictitkos-eskuev-volt&catid=3:napi-toerteneseim&Itemid=7(légyszíves másold a keresődbe)

Majd ez az írás is eltűnődtetett, hogy jó-e embernek lenni!?:

http://www.nlife.hu/tyima/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=452:ahol-kulturaja-van-a-nk-megerszakolasanak&catid=3:napi-toerteneseim&Itemid=7(légyszíves másold a keresődbe)

Aztán a minap kaptam egy linket, Kedves Barátomtól, Elizától! Engedélyével kitettem közszemlére, mert az állam továbbra is csak esik, és esik!

A cikk szervesen kapcsolódik a "titkos esküvőkhöz" Döbbenjetek Ti is:

http://www.nlcafe.hu/ezvan/20111203/hozza_kell_mennie_eroszaktevojehez/

"Azzal a feltétellel engedik ki a börtönből, hogy összeházasodik azzal a férfival, aki megerőszakolta. Számunkra hihetetlen, de ilyen elnyomásban élnek nők a világon.

A most 19 éves afgán lányt, Gulnazt unokatestvérének férje erőszakolta meg három évvel ezelőtt. A lány teherbe esett, a bíróság viszont a bűncselekményért őt tette felelőssé – ami helyi viszonylatban bevett gyakorlatnak számít. Így 12 év börtönre ítélték, a rácsok mögött szülte meg kislányát, és ott neveli azóta is.

A közelmúltban esete egy dokumentumfilmnek köszönhetően nyilvánosságra került és komoly nemzetközi felzúdulást váltott ki. Ennek hatására ügyében az afgán elnök, Hamid Karzai avatkozott közbe. A fiatal nőnek felajánlották, hogy kiszabadulhat a börtönből azzal a feltétellel, hogy hozzámegy erőszaktevőjéhez.

Gulnaz először elutasította az ajánlatot, a legújabb hírek szerint azonban úgy tűnik, meggondolta magát. Valójában ugyanis nincs is választása: miután megerőszakolták és gyermeke is van, kizárt, hogy bárki más hajlandó lesz feleségül venni. Ráadásul annak, hogy kislánya törvényes gyermek lehessen és ne számkivetettként kelljen leélnie az életét, az egyetlen módja, ha összeházasodnak az apjával. Mindemellett a lány a családjával is rendezni szeretné a viszonyát, ők azonban addig szóba sem állnak vele – mi több, azzal fenyegetik, hogy megölik –, míg férjhez nem megy.

A fiatal nő esete korántsem egyedi: Afganisztánban közel 600 nő ül jelenleg is börtönben, akiknek olyan bűncselekményért kell bűnhődniük, melynek ők maguk nem az elkövetői, hanem az áldozatai."

................................................................................

Nem könnyű szívvel köszönöm meg Elizának, hogy a Nők Lapja cikkére felhívta a figyelmem! -Ugye értitek miért...

Módosítás dátuma: 2011. december 16. péntek, 11:14  

Hozzászólások 

 
0 #3 tyima 2011-12-19 16:23
Én úgy gondolom, hogy bizonyos személyek 21. századi szinten élnek.Bizonytalanok meg nem...
Idézet
 
 
0 #2 Eliza 2011-12-19 13:02
Ja... állítólag... papíron!
Idézet
 
 
0 #1 indián 2011-12-18 19:39
Erről a cikkről a "sötét középkor" jut az eszembe!Pedig állítólag a 21.században élünk!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 103 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások