Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Egyre több a százévesnél idősebb kínai.

E-mail Nyomtatás PDF

Köztudott, hogy az európát sújtó "válság" az élet minden területére kihat. Mely hatások következtében, az európai ember -köztük a magyar is sajnos, egyre rövidebb életet él! Ezért tűnődtem el, midőn megakadt a szemem ezen a híren:

Egyre több a százévesnél idősebb kínai

Több mint ötezer fővel nőtt a tavalyi évhez képest a száz év feletti állampolgárok száma Kínában, amellyel létszámuk az ötvenezer főt közelíti.

Kína a világ legnépesebb országa, 2002 végén a Hongkongi, és a Makaói Különleges Közigazgatási Övezet, valamint Tajvan tartomány kivételével lakossága elérte az 1 milliárd 284 millió 530 ezer főt, ami azt jelenti, hogy a Földön minden ötödik ember kínai állampolgár.

Népesség
Népszámlálás szerint ismeretlen +/-
Becsült 1 321 851 888 fő (2007.)

-Hogy napjainkban  hány kínai ember él a földön, azt nem árulják el! Így a cikkben szereplő, 100 évnél idősebb kínaiak, százalékos arányát nem tudom ide beírni! Marad ennyi infó:"A Kínai Gerontológiai Társaság adatai szerint a tavalyi évhez képest 5228 fővel nőtt azon állampolgárok száma
az ázsiai országban, akiknek az életkora meghaladja a száz évet. A száz év feletti életkort megélt kínaiak számát ennek alapján 48921 főre teszik. A legidősebb kínai állampolgár egy 126 éves asszony, aki Guangxi Zhuang autonóm régióban él, míg a legidősebb házaspár két tagjának összeadott életkora 213 év.


Kínában a várható élettartam jelenleg 73 és fél év, amelyet az ország tizenkettedik ötéves terve szerint a következő öt évben további egy évvel kívánnának növelni."

(Legnagyobb sajnálatomra sem találtam adatot arra vonatkozólag, hogy Hazánknak, hány 100 évnél idősebb lakosa van! Annyi bizonyos, hogy Szegeden tizenegy(11) ilyen szép kort megélt lakos él)

Módosítás dátuma: 2011. december 19. hétfő, 09:48  

Hozzászólások 

 
0 #4 tyima 2012-01-24 14:59
Remek meglátások!
Talán még annyi ide illik, hogy nem hallani kábszeresről, HIV-fertőzöttről, alkoholistáról sem nagyon, aki kínai...
Viszont egy család irányít időtlen-idők óta, vasmarokkal...
Idézet
 
 
0 #3 piros 2012-01-23 21:10
Szerintem a kínaiak mindig egészségesen táplálkoznak.
Nagyon sok növényi eredetű ételük van, és ők ismerik a legjobban a gyógyfüveket. Kevés gyógyszert esznek, inkább a természetben talált gyógyfüveket használják teának, és krémeket is készítenek belőle. Aztán többnyire a földön alszanak, ami nagyon jót tesz a deréknak.
Gondolom azok élnek meg ilyen szép kort, akik egyszerű paraszt emberek, falvakban, tanyákon élnek, és nincsenek túl hajszolva.
Idézet
 
 
0 #2 Eliza 2012-01-23 20:08
Nem kezdik el négyévenként újraépíteni, amit a másik lebontott, és lebontani, amit amaz épített....
Idézet
 
 
0 #1 indián 2012-01-23 18:43
Nagyon érdekes adatok.Vajon mi lehet az oka,hogy ilyen szép kort megérnek,és főleg,hogy szinte teljesen egészségesen?Talán a sok rizs,a hal fogyasztása?Vagy az ország klímája?Esetleg a munka,amit még idősen is végeznek?Jó volna tudni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 54 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások