Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Takarmány lesz a génmódosított kukorica...

E-mail Nyomtatás PDF

-Ugye emlékszünk, mekkora port vert fel tavaly, mikor kiderült, hogy génmódosított kukorica nől több hektáron! Még a titkosszolgálatot is bevetették! bírságokról szólt a fáma, és az írmag elpustításáról! ehhez képest a valóság:

"Takarmányként, sertések hízlalására is hasznosítják a nyáron még génmódosított terménynek (GMO) minősített kukoricát Magyarországon - tudta meg a Világgazdaság.

A gazdasági napilap hétfői számában megjelent cikk szerint a kifogásolt csaknem ötezer hektárnyi termés mintegy 5 százalékban ugyanis beérett, csak a többit semmisítették meg még a betakarítás előtt.

A Világgazdaság birtokába került, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MGSZH) Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága által kiállított engedély szerint a szervezet hozzájárulását adta a betakarított, érett kukorica hasznosítására, vagy ahogy a levél fogalmaz, megsemmisítésére. Az engedély szerint a betakarított kukoricamagot hőerőművekben lehet elégetni, vagy 92 százalékos propionsavas kezelés után állati takarmányként hasznosítható.

A takarmánycélú hasznosításról a lap érdeklődött az MGSZH-nál, amely nem cáfolta, hogy néhány esetben engedélyt adtak ilyen felhasználásra. Ezen tételekből a hivatal mintát vett, és megvizsgálta a tételek csírázóképességét. Megállapították, hogy ezt elveszítették a magok, így a "génsodródás veszélye a továbbiakban nem állt fenn".

A Világgazdaság a cikkben felidézi, hogy a milliárdos kárt okozó és komoly indulatokat gerjesztő ügyben nyáron úgy hírlett, még a titkosszolgálatokat is bevetik, hogy kiderítsék, honnan származnak a GMO-vetőmagok, egy júliusi kormányrendelet pedig akár 2 milliárd forintos bírságot is kilátásba helyezett azoknak a gazdáknak, akik nem semmisítik meg a termésüket."

MTI

...............................................................

-Ugye félreértem, és nem lett érvényesítve anyagi érdek..?!

 

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2012-01-24 14:56
Hazudik mindenki, mint a vízfolyás...
Abban lehet bízni, amit magunk termelünk, saját magból- palántából, a kertünkben...Már akinek van!
Idézet
 
 
0 #1 indián 2012-01-23 18:34
Ez csak az anyagi érdek!Sajnos abban sem vagyok biztos,hogy az emberek nem kaptak-e belőle.Velünk bármit megetetnek,a szó szoros és átvitt értelmében is!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 48 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások