Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hajnali anomáliáim...

E-mail Nyomtatás PDF
Most már elég volt! -Bár úgy illik, hogy ahonnan eszünk, oda nem sz.runk...De a fene megette az olyan igazságokat, amik csak egy irányba igazak! Szembe már nem működnek...azaz visszafelé...No, meg azt is tartja a fáma, hogy bizonyos szokásjog alapján, aki a legrégebbi melós, az beszélhet! Nohát, én az vagyok! 93' óta szegődtem hajnali hírlaposnak! Alapítóként...Azóta több név, és gazdaváltás történt! De tyim maradt...Aki körül az alapítók eligazoltak, vagy sajna kihaltak...De tyim maradt... Tehát engedjétek meg, hogy feldúlt lelki állapotom kiöntsem Elétek! A többségi tulajdonosváltás nem nagyon hozott lázba! Végeztem a melóm,  jártam az utcákat, mert ez az életem! Azt már nehezebben viseltem el, hogy a fuvaros, aki hozza a frissen nyomott sajtót a nyomdából, az nem 2.30-ra, azaz fél háromra érkezik, hanem negyed öt-fél öt felé kecmereg elő...Mert  a mai két óra egészségügyi sétát nem terveztem a fűtetlen utcákon, mínusz 12 fokban! Meg egyetlen kollégám sem...Ahogy egyetlen idegörlő fölösleges percet sem terveztem eltölteni egy olyan cégnek, ahol hamis bérleti, meg egyéb kitalált címszóval alkalmaznak...mint valami fegyencet, vagy titkos ügynököt...Ma betelt a pohár! Új gazdáink különleges szokásairól már tettem említést, de akkor még virágnyelven, átalakítva általános prózává kínjainkat :Írásaim
Módosítás

Mese Napiról.

Hogy mivé lett, az 1945-ben alapított megyei napilap, az én szemszögemből. Csodálatra méltó improvizálások, telefonos ügynökök által rátukmált termék, zömében olyan kuncsaftokra, akik nem tudtak, akartak előfizetni, a címoldalra hajtogatott fül, amitől sérülés nélkül lekézbesíthetetlenné vált a lap stb, stb. Új szolgáltatásként, bevezették a pénteki frászt! Ez egy  túlélő próbatétel! A gyanútlan kézbesítő megérkezik a gyűjtőhelyre, szokott időben, fél háromkor. Ki biciglivel másik faluból, ki motorral, ki gyalog. A gyűjtőhely, lerobbant garázs, eldugott láda, ilyenek! Lehetőleg ne kerüljön gazdánknak pénzbe...Újság sehol! Kezdődik a pénteki frász! Az utca csendes, kihalt, de legfőképpen fagyos...Lévén, ma hajnalban 12 lefelé...Kínjában a kézbesítő sétál, vacog, káromkodik...Arra gondol, hogy ismét nem végez a terítéssel, ismét késve érkezik a főállásába, ahol újfent cirkusz vár rá...A fuvaros csak nem hozza a lapot! Kézbesítő szétfagy, és már sovány vigasz, hogy legalább van munkahelye?! Már ha ezt lehet azzá tupírozni...Az őrületig unalmas, két órai tümmedést lezárva befut a fuvaros...Egynegyed ötkor! A kézbesítők elkínzott hada rázúdul...Mielőtt felkoncolnák kiszáll, és elmondja a  biztató jelenségeket: A nyomdászoktól kirúgtak jópár embert. A megmaradtak szolidarításból nem adják ki a friss lapot, direkt visszatartják, így tiltakoznak a társaikért!

.....................................................

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?! Azért ne mindennap legyenek szolidárisak, ha lehet...Vagy túl önző voltam?

Módosítás dátuma: 2013. október 18. péntek, 07:53  

Hozzászólások 

 
0 #30 2012-02-11 05:21
Na tessek!:)Az iment rossz helyre sutottem el...Legyszi Zolikam onnan torolni!
Na akkor megegyszer...:)
Periklesz:
"Tudjátok meg, hogy a boldogság titka a szabadság, a szabadság titka viszont a bátorság."

Na asszem o" remekul osszefoglalta amit mondani akartam..:D
Idézet
 
 
0 #29 2012-02-10 16:16
A zsoldos Jozsi bacsi?Jesszus!El ne aruld a cimem!:D:D
A vegen meg ellenem is puccsot szerveznek,mint orban ellen a CNN!(Ez most vicc vo't!:):))
Idézet
 
 
0 #28 tyima 2012-02-10 10:56
Kriszta!
Nemcsak neki írok, filmezek...Illetve szerintem abszolút nem neki! Talán van pár olyan ember, aki máshogy áll ezekhez a filmekhez, és kiérzi belőle a mondáját...Legalábbis nagyon bízok ebben! A zsoldos Józsi bácsi szeretne Veled beszélni...Érdekes ötlete van!
Idézet
 
 
0 #27 2012-02-09 20:41
Epp ez a baj Zolikam!Tisztel et a kivetelnek,ninc s kiben gondolatokat ebreszteni!Az emberek zome nem gondolkodik...
Egy gyors pelda..BKV-n utaztam(meg otthon)Felszall t a buszra egy alig 40kg oreg nenike sok szatyorral,rong yokba burkolva..Leult egy fiatal ferfi melle',a pasi ket perc mulva megszolal:-Mami!Nem tud megfurdeni? Budos mint a goreny!Tette ezt hangosan hogy mindenki tisztan es erthetoen hallja..A busz 80%-a ezen hahotazva vidult!Na erre varrjal gombot!Ezekben te nem fogsz gondolatot ebreszteni...
Idézet
 
 
0 #26 tyima 2012-02-09 19:09
A gúny, és (mondjuk szándékos) félreértés ellen nem tudok mit tenni...Nem lesajnáltatni akartam, és nem is megoldást kínálok! Bemutatni akarok, gondolatokat ébreszteni! Ez volt a szándék Kriszta!
............................
Az tény, hogy nagyon le van gatyásodva a Nép! Nem tudom, hogy meddig lehet eltűrni a bizonytalanságo t, a kínlódást, az esélytelenséget ! Lehet, elég lesz meglátni egy jómódú öltönyöst...elég lesz egy rossz mondat, gesztus...ki tudja...
Idézet
 
 
0 #25 2012-02-08 19:13
Te ertettel felre Zoli!En nem a TE szandekodat mino"sitettem!En csupan velemenyt formaltam a filmmel kapcsolatosan hogy nem tetszik...Bennem fajdalmas erzeseket kelt,a fajdalmam oszinte es egyutterzo"!DE!Ismerve mai tarsadalmunkat, so"t!Tudom!Sokakba n nem ezt az erzest kelti..Mert nagyon sokan gunyolodnak,roh ognek az ilyen emberen,itelete t alkotnak(holott nem latnak bele ennek az embernek az eletebe!)meg akkor is,ha te ezt a filmet a legnagyobb joszandekkal keszitetted!En nem allitottam ennek ellenkezojet..!Ertesz?
Idézet
 
 
0 #24 indián 2012-02-08 18:34
Nos,jó kis vihart kavartunk.Mindenki mondja a magáét ki így ki úgy és az ég világon semmi nem történik.Túl kis emberek vagyunk ahhoz,hogy a nagy politikába beleszólásunk legyen.Csak a magunk módján tudjuk kitombolni magunkat.
Kedves Kretai,szerinte d mit lehetne nekünk tenni azért,hogy az az szerencsétlen építőmunkás(seg édmunkás,mezőg.alkalmazott stb)be legyen jelentve.Addig,amíg ő elfogadja ezt az állapotot(mert kénytelen elfogadni,külön ben éhen hal)addig minden így is marad.A magyar ember arról híres,hogy nagyon nagyon sokáig tűr.De ha elfogy a türelem,sok
mindent véghez tud vinni.Bízzunk abban,hogy már nem kell sokáig várni.
Idézet
 
 
0 #23 tyima 2012-02-08 17:03
Amire buzdítasz, hogy ki az utcára, az jogos! De ki ellen, és kivel?!Mert ezek a tetvek, már megosztották a lakosságot. Saját bélyegalbum minden szép pártnak, benn a nevekkel.Ha elindulna valaki, odaküldik a már beépítettet, és vége a lendületnek! Várom, hogy mondja valaki mégis, hogy menjünk...még bízok talán ott belül valahol...
................................
Nem tudhatod, mikor mi robban ki, ezt mondta az öreg Makovecz! Sok mindent megélt, és szerinte NINCS JELE, ELŐSZELE! Egy pillanat alatt lőn vihar!
...............................
Zsolti filmje:mint minden alkotás, ami Nagyközönség elé van tárva ébreszt gondolatot!Azér t készült! gondolod, hogy csak a film kedvéért beszélgettünk?! Meg Ezékiellel, meg Elvirával, akikkel nap, mint nap ütközök, kint a hóban fagyban?!
A róluk szóló filmekkel tiltakozok talán valahol...De meg nem aláznám őket! Hisz valahol kollégáim, és vagy 5 éve...
ezt a fajta megközelítést a szándékomról, velül kapcsolatban félreérted, és nem jogos!
Idézet
 
 
0 #22 2012-02-08 04:15
Zolikam es meg egy!Kerlek ne sertoddj meg!Oszinte leszek!
Arrol a szerencsetlen nyomorultrol(ha jol emlekszem Zsoltinak hivtak)keszitet t filmed nekem sem tetszett!Nem tetszett,mert aki egy kicsit is nyitott az latja,mennyi sorstalan,serul t(lelkiekben is es fizikalisan is)ember el maga korul,es ha erdekli,valoban erdekli a sorsa,odamegy es megkerdezi kamera nelkul mi vezetett odaig hogy ilyen helyzetbe kerult!En nem szeretem az ilyen"keszitsunk nyomorultakrol"filmet,mert konnyen meglehet hogy egy szep napon engem fog megintervjuvoln i egy riporter.Ami me'g nem volt,az johet!Szoktak volt mondani..Es annak sem orulnek,ha a lanyaimrol,vagy barmely mas csaladtagommal keszulne ilyen jellegu riport!Mert lehet hogy nyomorog es mocsokban el,de akkor is ember es a tisztelet neki is ugyanugy kijar mint barmely mas embertarsunknak !Akkor igazan koldus egy ember,amikor mar a buszkesege is elvesz!Tudom hogy az erre erzekeny emberekben sajnalatot,szan almat kelt egy ilyen fajta riport,de vannak olyan "fergek" akik jot derulnek es gunyolodnak rajta!Szal azt tudom mondani,akit igazan erdekel,oszinte n erdekel egy hajlektalan embertarsunk sorsa,az ne kameraval,hanem anelkul menjen es keresse fel,eleg csak annyit kerdezni,hogy vagy?Segithetek valamiben?
Idézet
 
 
0 #21 2012-02-08 01:10
Lassan ott tartunk hogy a WC nenis melohoz is interjura kell menni es palyazatot kell beadni!Akinek van,az szerencses!De csak ovatosan mondom,mert barki,barmikor nagyhirtelen utcara kerulhet!Es akkor megtanulja az empathia fogalmat...Isten uccse,nem kivanom senkinek!!(lasd Malev)

Megegyszer elnezest,minden kitol,aki esetleg ugy erzi megsertettem,ne m ez volt a celom!A svarcot legyszi javitsd Zolikam...Valami gond van a forditommal..FeKKKete munkara gondoltam termeszetesen(3K-val irtam,mert megensvarcnak forditja!:))A hessegesse meg ket s,lemaradt egy..Es meg szamtalan hiba!Indulatbol irtam..Bocs!
Idézet
 
 
0 #20 2012-02-08 01:00
TEVEDTEK!!A haza,a magyar tarsadalom arulo'!Mert gyavak vagyunk kiallni az erdekeinkert,a gyermekeink biztonsagaert,j ovojeert!En magam is kulfoldon elek,mert otthon 16 ev egeszsegugyben eltoltott munkambol eppen csak elvegetalva,maj d ehen dogolve,egy romantikus illuzot kergettem hogy egyszer majd jobb lesz!Es mit tudok felmutatni?SEMMIT!Itt USA-ban is kemenyen kell dolgozni,ami a ket orszag kozott a kulombseg az az,hogy itt azert dolgozol hogy magadnak,a csaladodnak ,gyermekeidnek fel tudj mutatni valami maradandot, ,otthon meg azert hogy ehen ne dogolj!Es akkor mit latok a magyar mediaban,na mit?Gyurcsany bekoltozik,Orba n meg kivonul,kamerak kereszttuzeben hogy a media segitsegevel BEMUTASSAK A MAGYAR EMBERNEK HOGY MI AZ A NYOMOR!!KONYORG OM!!Nem egy gazdasagilag fejlett orszag vagyunk,ahol kuriozumnak szamit az ehezo",fagyhalal kozeleben levo" ember!Aki nyitott szivvel es szemmel jar,az latja nap mint nap,talalkozik minden egyes ki@aszott nap koldussal,foldo nfuto'val,ehezovel!!H A NEM A SAJAT BOREN TAPASZTALJA!!!K EPMUTATAS felso"fokon,felhabori to,turhetetlen! !Aki megis ugy gondolja gazdasagilag fejlett orszag vagyunk,azt megkernem ra,hesegesse el eme romantikus illuziojat,es probaljon realisan gondolkodni!Jel en kormanyunk zsenialis,csak gratulalni tudok nekik,a felelosseget rendkivul hatasosan tereli az EU-ra,zsidokra,mie gymasra,az emberek legalabb rajuk haragszanak(ten ni,ha akarnanak sem tudnanak ellenuk)es igy legalabb nem a kormanyt sziddjak,nem rajuk haragszanak..Szelmalomharcot vivunk a lathatatlan ellenseggel szemben,a valos problemakat meg az asztal ala seperjuk......Csak gratulalni tudok mindenkinek!Fes zbukkon,fotelbo l lajkolva sztrajkolunk,sz ajkaratezunk...A felelosek meg a markukban rohognek jo nagyokat,s kozben lenyuljak az orszagot!Meg ami megmaradt...Es zarszonak annyit mondanek meg,a segits magadon,ne nyoszorogjjel kapcsolatosan,e gyre tobben lesznek,akiknek mar a nyoszorgeshez sem lesz erejuk,ugyanis irdd es mondd,NINCS,ism etlem,NINCS munka!folyt.
Idézet
 
 
0 #19 2012-02-08 00:29
Udvozlok mindenki!
Elo"szor is elnezesedet kerem kedves Indian a leurazas miatt,nyilvan ha szemelyesen talalkoztunk volna es csevegunk el egy kavezoban, nem tortenik ilyen felreertes!:)A most kovetkezo" hangnem miatt tisztelettel kerek mindenkitol elnezest,nem szemelyes jellegu"es nem celom barkit is serteni vele,de felek,nem fogom tudni moderalni magam..Valamint!Elneze st kerek a kivetelektol,ah ogy mondani szoktak volt,kineg nem inge,ne vegye magara!Ez a velemeny,amit olvastok az en szemelyes velemenyem!Szan dekoztam volna par tapasztalatom megosztani veletek,de ugy dontottem eltekintek to"le.Es hogy miert?Mert az okos mas karan tanul,a hulye a sajatjan!Ami kicsiny hazank tarsadalmat illeti,mar lassan a hulye jelzot sem eri el.(TISZTELET A KIVETELNEK!!!)M ondom ezt nem nyoszorogve,pan aszosan,siranko zva,hanem uvoltom!A fekete munkat azert hoztam fel peldanak,mert hazankban egyre gyakoribb jelenseg,es igen kedves indian,nem szomoru teny,hanem gyalazatos es elkeserito mocskossag,amie rt a magyar embernek mar reges reg utcara kellett volna vonulnia,kart karba oltve,felhaboro dva!...Miert?Mert pl. az epitoiparban dolgozo' fekete melosok +40C fokban,-10C fokban,kinnt a szabad eg alatt az egeszseguket veszelyeztetve dolgoznak 10,20,akar 30 even keresztul a SEMMIERT!Jarule kokat nem vonnak utanuk,ippen csak elvegetalnak,es mire megoregszenek,e gytol-egyig az utcan fogjak vegezni!!Magyar ul,nincs jovojuk,nincs biztonsagerzetu k(Tudom,tudom,n em csak nekik...)Es kik teszik veluk mindezt?Igen kedves honfitarsaink,m agyar munkaltatoink!! )Gyerekek!Ez egyszeruen verlazito' hogy a kormany mellett beketuntetni kivonul ket varosnyi ember,a sajat sorsunkrol,erde keinkrol meg nem emeli fel a hangjat senki!!!Ez mar infantilizmus magas fokon!!!Felhabo rito!!Mar 20 evvel ezelott tuntetni kellett volna az emberi berezesert,munk aert!!Beletorod tok abba,hogy minden fiatal elhagyja az orszagot??Ti azt hiszitek olyan jo idegen foldon dolgozni,elni es kozben sokan nagy hangon hazaaruloznak??Folyt..
Idézet
 
 
0 #18 tyima 2012-02-07 16:17
Írtál társadalmi folyamatokról Fatima, és benne a saját sorsodról is. Eleget ahhoz, hogy a véleményem kiírjam ide!A Tiéd után, arra reflektálva!Nem tudom már követni a logikád, csak ritkán, részben. Attól félek, néha Magadnak is rejtvény vagy...Megoldhatatlan feladvány.
.........
Kifejezetten megsértettél, hogy amit én eddig a "magam útjának hittem" erkölcs, viselkedés, modor, kapcsolat az emberekkel, a filmjeim célja -az Neked egy zsepinyitogatós lesajnálása valaki(k)nek. Értsd meg végre, én nem szerepet játszok bakfittyért, bármiért, és nem sírdogálok, nem siratok. Ilyen vagyok, voltam, leszek! Azt a zavarost újfent nem értem, hogy Neked, vagy Rajtad segít valaki. Sajnálnám Fatima, ha nem jönnél többet, de meg nem értelek sokszor...Félek, nagyon egyedül maradsz.
Idézet
 
 
0 #17 Fatima 2012-02-07 14:22
Esek egyik ámulatból a másikba.
Indián, tényeket ismertettem társadalmi folyamatokról, mondd, hogy sikerült ezt nyafogásnak olvasni?? Az ember képes a problémáját több szinten kezelni, az egyediben láthatja az általánost, és tud differenciálni, hogy most épp konkrétan egy adott problémát old meg saját magának, vagy valamit adni próbál, legalább szempontokat másoknak, és ezzel igyekszik segíteni másokon. A tyimeken való hszeimet én ennek szántam. Látom, értelme nem sok van, hisz most is elszaladt a dolog, egyéni esetek taglalásába, igy nehéz lesz meglátni a fától az erdőt. Te is nő vagy, nos, akkor némi fogalmad lehet arról, milyen lehet 13 éve 4 gyereket egyedül nevelni. tiszteletem a győzőknek, akik még bírják fizikummal, én is megtettem mindezt, akár a legalantasabb napszámos munkáig bezárólag, amíg az egészségem bírta. Momentán nem bírja. ez ennyi, nem érdekel, ki milyen szarságot ken ennek kapcsán rám. ugyanígy nem tudok Tyim megnyilvánulásá val sem mit kezdeni. "szinte hihetetlen, hogy amióta ismerlek, Neked soha nem sikerül semmi! Mindig Te vagy a legbetegebb, legelesettebb." Tyim, nem is voltunk olyan nexusban, mostanában beszélgettünk többet, tudhatsz egy-két dolgomról felszínesen, nagy vonalakban. miről beszélsz? Ez a te képed rólam, amit jónak láttál ide kipingálni. nem tom mi minden nem sikerült nekem,amiknek végeredménye semmise :), az igaz, hogy most beteg vagyok. Ennyit legalább sikerült a mondandómból felfognia mindenkinek!! örültem, hogy itt is lehettem!!! Most viszont kezembe veszem sorsom irányítását és lelépek, mert erre az égegyvilgáon semmi szükségem nincs, hogy olyanok oktassanak ki, akiknek az életutamról lövésük sincs, de még tiszteletet sem adják meg, hogy feltételezzenek rólam pozitívumokat.....sorry, ha nem lenne alapja annak amit mondok tyim, te nem RAJTAM, próbálnál meg segíteni, hanem NEKEM. a két kifejezés között fényévnyi a távolság!! További jó bolyongást kívánok mindenkinek az egyéni labirintusában.
Idézet
 
 
0 #16 tyima 2012-02-07 10:09
Természetesen, Kedves Indián, nem akartam sértő lenni!A fogyás nekem nagyon fáj! Nem is tudom egyszerű szavakkal leírni miért...Tán túl szenvedélyes vagyok, és oly korú, hogy még tehetnék valamit, de már nem soká..?!
Idézet
 
 
0 #15 indián 2012-02-06 13:11
Nos,azt hiszem,elárulom ,hogy valóban nő vagyok,csak gyermekkoromban (és talán még középkorúan is)imádtam az indián regényeket.
Kedves Kretai!Amit leírtál,az szomorú tény.Elég sűrűn nem jelentik be az embert,de ettől még nem a mások segítségére kell csak és kizárólag várni.Fent nevezett Tamásod is a saját kezébe vette az irányítást és megtalálta a neki legjobb módot a megélhetésre.Ha ezért New Yorkba kellett mennie,elég sajnálatos,egy szakemberrel kevesebb van itthon,de ez van.Ha Állambácsinak csak ennyire futja,akkor szépen lassan majdcsak elfogyunk!
Idézet
 
 
0 #14 tyima 2012-02-06 08:35
Hát az egyik drága úr(tyim)5 órába van bejelentve, szintén költségcsökkent és céljából...A többi helyen vagy kap időnként megbízási szerződést, vagy azt sem! Magyarán mondva nem létezőként ügyködik! A nyugdíjra meg gondolni sem mer...Ezek után mekkora összeg lesz az Kriszta?!
...............................
De azért mégsem indulok az Államokba, világot látni! Nyelem a békát...
-Egyébként szerintem indián nő...Azt hiszem, de elnézést ha nem!
Idézet
 
 
0 #13 2012-02-06 06:46
Bammeg nem forditja le...Szoval(3k-val irom le,hatha..)
FEKKKETEN
Idézet
 
 
0 #12 2012-02-06 06:44
Hahha!:)Bocs a forditom aktivizalodott! :D
svarc akar lenni!:D
Idézet
 
 
0 #11 2012-02-06 06:39
Senki tobbet harmadszor?Akkor ha megengeditek picit kibo"vitenem...
Szep is lenne,ha csak a meg b verzio letezne,na akkor volna jo vilag kis hazankban(ertsd a.)A nyoszorgo ember,kinek kolonc a munka,b.)szorgalmas ember kinek megadatott a fo"melo es mellette nemi mellekes)Csak hogy e ket verzion kivul meg van c,d,e,f,g..es meg szamtalan leheto"seg!Ti,draga uraim szerencsesnek mondhatjatok magatokat,mert rendelkeztek azzal amit sokan nem tudhatnak magukenak,van fo"allasotok!Nyilv an be vagytok jelentve,vonjak a jarulekokat stb... Es most itt jon kepbe az empathia is!Par peldat felsorolnek ha nem banjatok...
1 szamu ismero"som,nevezzuk Tamasnak...Tamas egy rendkivul szorgalmas 25 eves fiatalember,gep szerelonek tanult.Miutan elvegezte az iskolat,rogvest nekilodult munkat keresgelni..Talalt is egyet,aminek nagyon megorult!A fizetese havi 80.000 ft volt,amibol ugyan felretenni nem nagyon tudott,de ugy gondolta,usse kavics,beossza, a havi megelhetesre szukosen,de elegendo" lesz!Dolgozott is egy even at kemenyen,mint fiatal palyakezdo...De akadt egy kis problema!A vallalkozo aki foglalkoztatta, nem jelentette be!Elpazarolt 1 evet az eletebol,ugy hogy semmifele jarulekot nem vontak tole...Megemlitette a fonokenek,aki rogvest bucsut is intett neki!Tamasunk nem kesergett,kilin cselt mindenhol munkaert...Talalt is a mezogazdasagban ...Fel evet dolgozott ott,de miutan ott sem lett bejelentve,onna n is elkoszont..Es ez igy ment ot even keresztul..Meg masik 3 helyen dolgozott 5 even keresztul,SVARC BAN!!!Tamas leult,gondolkod ott,azt kerdezte magatol ez meddig fog meg igy menni,mi lesz vele 60 evesen?Mindenhol svarcban foglalkoztatjak ,az evei mennek,nyugdijj arulekot nem vonnak,felreten ni nem tud!Na talaljatok ki mit csinalt??Jegyet valtott a Budapest-New York jaratra!Nem tulzas ha azt mondom,az otthoni fizetesenek a tizszereset keresi meg havonta,igaz hogy szinten svarcban,DE A FELET FELRE TUDJA TENNI!!!!Van motivacioja,sze retik a kollegai,megbec sulik a munkajat!Folyt.kov.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 11 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások