Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

Ferihegyi (Liszt Ferenc) reptér

E-mail Nyomtatás PDF

-Szomorú és lehangoló a legnagyobb repülőterünk elsorvadása! Mintha önmagunk előtt csuknánk be a Nagyvilágra nyíló ablakunkat, fognánk be fülünket, takarnánk el szemünket...Ehhez a leépüléshez tökéletesen harmonizál a BKV, a MÁV, és lassan a minden csődje! -Hogy mit vesztettünk a reptér lebénulásával!? Olvassátok csak el, és gondolkodjunk mit is hozhat a holnap:

"A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, korábbi nevén Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér, melyet nemzetközileg Budapest Ferihegy néven is ismernek (IATA: BUDICAO: LHBP) Budapest nemzetközi repülőtere, Magyarország öt nemzetközi repülőtere közül a legnagyobb és legismertebb. Európai, ázsiai, észak-amerikai és közel-keleti országok repülőtereivel egyaránt forgalmi kapcsolatban van.

A repülőtér új elnevezése 2011. március 25-étől érvényes.[3]"

-A következő légitársaságok gépei szállítottak eddig utasokat:

Ryanair

Germanwings

Jet2.com

Norwegian Air Shuttle

Wizz Air

Ryanair

A repülőtéren négy terminál található (1, 2A, 2B, GAT)

A repülőtéri bekötőút mellett található Ferihegyi Repülőgép Emlékpark (becenevén: "Skanzen"), amely március 1-jétől november 30-áig látogatható.[30]

Megtekinthető repülőgép-típusok:

 • Antonov An-2
 • Iljusin Il-14
 • Iljusin Il-18 (utas-, és teherszállító változat)
 • Jakovlev Jak-40
 • Liszunov Li-2
 • Tupoljev Tu-134
 • Tupoljev Tu-154
 • A Liszt Ferenc Repülőtér repülőtér forgalmi adatai
2011 (jan.-máj.)[24]
3.163.412

A MALÉV története röviden:

A Malév (Magyar Légiközlekedési Vállalat) (IATA kódja MA, ICAO kódja MAH, hívójele Malev) közép-európai légi fuvarozó, Magyarország nemzeti légitársasága, amely 22 repülőgépével a világ 83 városába szállította az utasokat (a Malév betűszó a Magyar giközlekedési Vállalat cégnévből ered).

Igazgatósága Budapesten van, bázisrepülőtere a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. -Volt...

 

A Malév 33 országban képviseli magát képviseletek és vezérügynökök útján.[forrás?] A légitársaság járatain 2010-ben több mint 3 millió fizető utas repült. Ugyanebben az évben elnyerte a legjobb kelet-európai légitársaságnak járó World Airline Awards díjat [1].

2012. február 2-án a Fővárosi Bíróság csődvédelem alá helyezte a céget, aminek hatására február 3-án a partnerek és a repülőterek csak azonnali fizetés esetén biztosítottak volna szolgáltatást, így a Malév leállította az üzemszerű működést, nem indít járatokat. [2] Több gépet a cég tartozása fejében külföldön visszatartottak.

2012. február 3-án 06:00-kor a Malév hivatalosan felfüggesztette a repülési tevékenységét, a bejelentés utáni órákban számos külföldi hírportál (többek között BBC, AFP, US Today) közölt elemzéseket a Malév összeomlásához vezető lehetséges okokról [3][4][5].

...............................................

Nincs mit hozzáfűznöm...

Módosítás dátuma: 2012. február 17. péntek, 10:16  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 60 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások