Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fliegauf nyerte a berlini zsűri nagydíját: "Őrület"

E-mail Nyomtatás PDF

Őszintén örülök, ha magyar alkotót ismer el Európa! Ritka az ilyesmi az utóbbi napokban! Fligeauf Bence kapta a zsűri nagydíját! Elsősorban gratulálok! Aztán meghallgattam a művész nyilatkozatát: szerinte ..."Hazánkban kifinomult módszerekkel kínozzák a kisebbséget, és mélyen felkavarta a romagyilkosságok"... -Védtelen embereket lemészárolni bűn, és aljas dolog! "ilyesmi háborúban történik, ahol nincs szabály" mondta nemrég Földi József háborús veterán! Igaza van! A gyilkosságra nincs mentség...Semmilyen gyilkosságra sincs...Itt értem el odáig, hogy a Marian Cozma gyilkosságról is készült film, de azt nem díjazták sehol...Azt meg egyenesen igyekeztek elhallgatni, hogy a tanyákon az öreg nénik, bácsik milyen kínhalált haltak szegények?! Ez a művész -gratulálok a díjához- azért jókor választott, jó témát...Remek időzítés...Európa hálás is érte, ugye:

"Remélem, hogy érdekes döntéseket hoztunk – mondta Mike Leigh rendező, zsűrielnök. Magyar szempontból biztosan: a zsűri nagydíját Fliegauf Bence kapta. Nem mellékesen ugyanez az elismerés – az Ezüst Medvék közül a legrangosabb – jutott tavaly Tarr Bélénak A torinói lóért. Akkor a magyar film utolsó húsz évének legjelentősebb nemzetközi elismeréséről számolhattunk be, most viszont a duplázásnak örülhetünk.

A magyar film, melyet korruptnak és elavultnak deklarált a jelenlegi kultúrkormányzat, utolsó darabjaival visszahelyezte a magyar filmet a világ élvonalába."

Egy büszke magyar Berlinben

A díjátadót követő sajtótájékoztatón Fliegauf azt mondta: boldog lenne, ha a Csak a szél klasszikus tévéfilmmé válhatna. Egy újságírói felvetésre reagálva hozzátette, hogy ő pont azért nem néz már tévét, mert nincsenek a képernyőn szociális témákat feldolgozó alkotások. Az igazság az, hogy projektjét egyetlen magyarországi tévécsatorna sem volt hajlandó támogatni – mondta a rendező Berlinben, most viszont interjúkérelemmel jelentkeztek be nála. "Őrület" – fejezte ki tömören véleményét. 

Arra az újságírói kérdésre pedig, hogy Magyarországon milyen hatást ért el a film, Fliegauf elmondta, hogy egyelőre otthon még nem látta senki, néhány radikális honlap mégis "cigányseggnyalónak titulálta" már. A művész magát mindemellett büszke magyarnak tartja, annak ellenére, hogy néha nehéz büszkének lennie magyarságára. "De ma este könnyű" – tette hozzá."

Én szurkolok az alkotónak! Szeretném ha akár az Oscart is megkapná, ajánlanék is egy igen érdekes forrást a figyelmébe:

                                                                                            újabb kőkemény téma -tabuk nélkül

                                                                                                         http://dai.ly/dmrJKP

                                                                                                       (másold a keresődbe)

Itt a HadytimTérben olvasható! Tán még a filmforrást sem tiltották le, és látható a film arról, a franciák hogyan bánnak a kisebbségükkel...Mekkora téma lenne ez, kedves Bence?!

Módosítás dátuma: 2012. február 24. péntek, 08:17  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 30 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások