Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Statisztika a Felvidékről.

E-mail Nyomtatás PDF

Egy Kedves Ismerősöm lepett meg a minap! Kigyűjtötte a Szlovák Statisztikai Hivatal friss adatait! elsősorban a számos ott élő magyar miatt érdekes a hír:

Hivatalosan 458 467 magyar nemzetiségű él Szlovákiában
Pozsony |

Összesen 458 467 ezer magyar nemzetiségű lakosa van Szlovákiának, ez a lakosság 8,5 százaléka - derül ki a statisztikai hivatal szerdán közzétett főbb adataiból. Az összlakosság száma: 5 397 036. Az adatokból kitűnik, hogy közel 62 ezerrel csökkent a magyar nemzetiségűek száma az elmúlt tíz évben. A magyar anyanyelvűek száma 2011-ben 508 714 volt (9,4 százalék). A meg nem állapított nemzetiségűek száma 382 493, ami az összes lakos 7 százalékát jelenti. Tíz évvel ezelőtt ez az arány még csak 1 százalék volt.

Mint szerte a világban sajnos, Szlovákiában is fogy a magyarság...Az a bizonyos "meg nem állapított nemzetiségű" alighanem magyar érzelmű is, de lehet, hogy csak én akarom így hinni..?!

Módosítás dátuma: 2012. március 01. csütörtök, 08:52  

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2012-03-10 11:14
Ilyen rossz a helyzet! Rendszeresen olvasok határon túli újságokat, vagy híreket onnan!Románia egy kis szegletében emelkedett a magyar ajkú lakosság egyedül...
-De a magyar nemzetiség fogyásakor, egyre inkább elgondolkozom, hogy lehet így van jól..?!Micsoda "emberek" jelennek meg tévében rádióban, meg a Parlamentben...Akár a Brüsszeliben..?!Kellene az ilyenből több?!Hogy a világ még jobban gyűlöljön minket?!
Idézet
 
 
0 #1 indián 2012-03-08 18:33
Sajnos ez csak a puszta statisztika.Rideg számok,adatok,s zázalékok.Reménykedjünk,h ogy igazából nem ilyen rossz a helyzet!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 76 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások