Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kertész Ákos kanadai menekültkérelme

E-mail Nyomtatás PDF

-Megfogadtam többször, hogy nem foglalkozom  politikával! Mert írhatok, verselhetek, filmezhetek szép esztétikus dolgokról is...Ezért állásfoglalás nélkül pár hír a megyei napilapból, amely szép lassan szóról-szóra hozza, amit a Népszava:

Ma például "Elnök a híd közepén" címmel egy esszéből idézet:"...Magyar állampolgárként bárki átsétálhat a komáromi hídon, egyik végén sincs útlevélellenőrzés, nem állnak géppisztolyos katonák. Sólyom László akkori köztársasági elnök annak ellenére indult át a hídon, hogy a szlovák kormányzat jelezte, nemkívánatos a látogatása. Főleg azért nem, mert éppen augusztus 20-at írtak, s évfordulója volt Csehszlovákia 1968-as megszállásának, s abban magyar katonák is részt vettek"...

-Igaz, magyar katonák is! -Talán viszonozták a kilencszáztíz utánii jószomszédi látogatást..?!

"A szlovák álláspont szerint 1920 áprilisáig a békekonferencia valamennyi magyar érvet megvizsgált. A békeszerződés a kiegyensúlyozottság elvét érvényesítette, fél millió magyar maradt a határ csehszlovák és négyszáz ezer szlovák a határ magyar oldalán. Az új határ nem kizárólag etnikai, a meghúzását földrajzi, gazdasági, természetes jogi, történeti, közlekedési és egyéb geopolitikai aspektusok is befolyásolták". A csehszlovák-magyar vita mellett komoly diplomáciai kötélhúzás alakult ki Csehszlovákia és Lengyelország között is. A vitatott terület Teschen (Těšín), Árva és Liptó volt. A két utóbbi esetében a csehszlovák érvek szintén történeti-földrajziak voltak. Az amerikai szlovákok Szlovákia integritásának a védelmében érveltek. Ebben az esetben a lengyel oldal szeretett volna népszavazást kiírni, de erőfeszítését nem koronázta siker. A szlovák delegációs tagok nagy bánatára a Csehszlovákiának adott Téšínt Lengyelország felé Árvával és Liptóval kompenzálták. A kétoldalú tárgyalások keretében 1920 júliusában Lengyelországnak sikerült elérnie 25 község átcsatolását. A csehszlovák-lengyel határvita később még a hágai nemzetközi bíróság elé is került, és csak 1924-ben oldódott meg."

-Az akkori Csehszlovákiai mohóságról még egy adalék! Ugye emlékszünk Balassagyarmat város nevére:" 1919-ben (január 29-én) a megszálló cseh helyőrséget bátor önkéntesekből álló fegyveresek (vasutasok, katonák, börtönőrök, ipari munkások) visszaszorították az Ipoly túlpartjára, ezt nevezi a helyi köznyelv csehkiverésnek. Az eseménynek emléktörvény állít emléket, mellyel a Civitas Fortissima (Legbátrabb Város) kitüntető elnevezést adományozták a városnak, 2009 novemberében pedig a helyi születésű Matúz Gábor filmet készített róla." Ejnye, ezt a tényt valahogy nem említette a derék napilapos újságíró, történelmi visszaidézésében...

-Egy másik kényes kérdés Kertész Ákos ügye. Először fehéren-feketén az Amerikai Népszava állásfoglalása:

"Kedves Olvasóink!

Az alábbiakban újra közöljük Kertész Ákos nyílt levelét abból az alkalomból, hogy Kertész Ákos Kanadába emigrált. Tesszük ezt azért is, mert az Amerikai Népszava szolidáris Kertész Ákossal, továbbra is kiáll az írói szabadság és a szólásszabadság mellett. Az Amerikai Népszava fontosnak ítéli Kertész Ákos levelét, álláspontunk szerint pontosan fogalmazza meg a magyarság mai problémáinak okát. Az Amerikai Népszava egyetért Kertész Ákos minden sorával, minden mondatával és minden szavával. Intelligencia és az általános iskola 6. osztályában elsajátított irodalmi elemzési képesség elég ahhoz, hogy azokat ne lehessen félreérteni. Kertész Ákos nyílt levele mély hazaszeretetről tanúskodik, a magyarság iránti aggodalom, a magyarság sorsával való forró azonosulás járja át. Kényszerű távozása, Magyarországról való menekülése igazolja minden sorát.

Magyarország szégyene, hogy a XXI. században egy zsidó származású írónak menekülnie kell a hazájából bármely írása miatt. Távozása újabb bizonyíték Magyarország fasizálódásáról.

Íme a tükör, lehet belenézni!"

-Majd maga az író is teret kap:

Az Amerikai Népszavában megjelent írásával kapcsolatban elmondta: „Igazam volt abban, amiért elüldöztek a szülőföldemről. A magyar nép évszázadok óta alattvaló attitűdöt követ, hányatott történelme okán. Ha valahol diktatúra alakul ki, nemcsak a diktátor a bűnös, hanem az alattvalói szemlélettel élő tömegek is” – tette hozzá. Verbális támadások nemcsak Magyarországról érték, hanem az kiterjedt az egész Kárpát-medencére, Erdélyből és a Felvidékről is kapott zsidózó fenyegető leveleket.

-Ehhez még kiegészítésként bemásolom, mit is írt ez a koros ember akkor! Miért is kérték tőle számon, hogy tiszta elmével írta-e:

levele megjelent

"Nyíltan rasszista, magyargyűlölettel teli levelet írt Kertész Ákos író az Amerikai Népszava című lapnak. A többek között Kossuth-díjjal (2008), Magyar Köztársasági Érdemrenddel (2004), Budapest díszpolgára címmel (2002) és József Attila-díjjal (1972, 1984) kitüntetett, Gyurcsány Ferenc lelkes híveként ismert balliberális személyiség többek között a következőket vetette papírra: „A magyar genetikusan alattvaló. (…) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret-furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”
Ennyivel azonban nem érte be, szerinte ugyanis „Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt. Így aztán nem is kapott soha föloldozást!”

..............................................................................................................

Ez az ember egy ilyen írás után mit várt? Megkapta a dicséretet, akik szerint igaza van, másoktól meg mást kapott-biztos a mély hazaszeretetéért-...(Kanadában megszigorították a menekülttörvényt, bizonyos történések miatt)...

Módosítás dátuma: 2012. március 07. szerda, 08:52  

Hozzászólások 

 
0 #21 tyima 2015-05-26 06:08
Thank you, anytime legible, you find an interest yet!
Idézet
 
 
0 #20 tyima 2012-03-13 08:21
-Tényleg itt a lényeg, a többiről egy mondatot nem vagyok hajlandó írni többet!
""de ha igy folytatja az anyaország a gazdasági mélyrepülést, lassan az jár jól, akit trianon leválasztott rólunk,"
Idézet
 
 
0 #19 Eliza 2012-03-12 20:35
"de ha igy folytatja az anyaország a gazdasági mélyrepülést, lassan az jár jól, akit trianon leválasztott rólunk," --- Mélyen egyetértek!
Idézet
 
 
0 #18 Fatima 2012-03-12 10:07
...bocsi a gépelési hibákért, de ide hszelni, egy tömörítési tanfolyammal felér, vagy ötször húztam meg, hogy beférjen :), Zoli atya, ha az An-en jársz, megtalálhatod, azt a cikket is, ahol kertész kifejti, hogy a magyar cigány a magyar zsidó is alattvaló, mert hogy ő ezeket is a nemzet részének gondolja ám, a kis ostoba :), nyilván nem érte még őtet el az Ájeurópában fújdogáló, új tavaszi szél---no, a dolog ezen része, új kisregény írására sarkall, Tyimóka :), de ha igy folytatja az anyaország a gazdasági mélyrepülést, lassan az jár jól, akit trianon leválasztott rólunk, a nagy nosztalgia csak bennünk fog lobogni, meg az öntömjén is, hogy hozzánk tartozni mily magasztos, és üdvös!!!
Idézet
 
 
0 #17 Fatima 2012-03-12 09:55
ajj Tyimo, eza feje tetejére állított okfejtéseid, első olvasatra, mindig felcseszik az agyam! írjak neked tanulmányt folyton a megnyilvánulása im mögött húzódó tények-következtetések rendszeréről? Basszus mi vagyok én, copfos kislány a homokozóból? utálom orbánt, mert holdvilágos éjszakán kitaláltam, hogyundok krapek, s kertészt egyúttal puszipajtásommá fogadtam? Nem vagyok politikus alkat, amíg lehetett elkerültem, de az agyam csekkolta, és össze tudja illeszteni életem történéseit a folyamatokkal, nyugodj meg. A leghighfosabb szocdem éra is élhetőbb volt a mostaninál, de bizony az én saram is meg mindőnké, hogy idáig fajulhattak a dolgok mára. Kutyaharapást gyógyítsam szőrével? Agyonhallgatást további kussolással??? Éltem, és neveltem a gyerekeimet,ami nt gondolom kriszta is, aki át mondott, annak bizony tartósan b-t is kell mondania :) orbánban viszont akkor megláttam a gátlástalan, hatalommániáT, amikor hazaparancsolta a ruszkikat a tömeg előtt, holott már le volt zsírozva a távozásuk :) ez a harsány demagógia már akkor privilégiuma volt... 10 éves küszködésünket taposta egyetlen mozdulattal szarrá a obboldali kormány, mikor elsőként a pécsi uránbányát számolta fel. ott állt a bányászlakásunk , a pocakomban a harmadik kisbéládi, oszt mehettünk amerre láttunk.... Második krach- minő véletlen!-, az első fidess kormány alatt ért, hasonlóan viharos gyorsasággal- :)-újabb tiz éves küzdelem eredménye ment szarrá :), a második ss-kormány meg a gyerekeim jövőjét számolta fel pikk-pakk, morcosságom, mintha több lenne, mint kislányos durci,...azt se érzem bűnnek, már bocsi, ha tapasztalataim mentén alakítom az eszméimet, inkább erénynek tartom, nem holmi besértődésnek. Todd, elmélet és gyakorlat összhangja, és igenis érdekérvényesít és is, what's the problem?? Én örülnék legjobban, ha felbukkanna uj erő, és nem a kisebbik rossz elve mentén kéne botorkálni, mint mostanság és eleddig...egyébként persze,gumicson t szegén kertész, bár itt most inkább csak apropó...
Idézet
 
 
0 #16 tyima 2012-03-12 08:18
Azért állsz mellé Fatima, mert gyűlölöd a mostani vezért, ezért aki ellene van, az Veled...Nekem mindkét tábor megmondói ellenszenvesek, hazugok, és remekül élnek...belőlünk...
Remélem legalább egy elolvassa, és majd intézkedik...Már megérte kiírni, bele a képükbe! Mert EZ a lényeg, hogy semmivel sem volt jobb a Gyurcsány, vagy szerencsétlen Bajnai-éra alatt. Nekünk tudod a bot melyik vége jut, jutott, és fog jutni..?!
-Akik a múlt érában horkantak fel, és szüntették meg a tévéjét(ahol tudták) vagy az újságját, azaz a megélhetését, és ment világgá, azokról különös módon egyik Népszava sem írt!
...és nem horkant fel a Kriszta, és Te sem Fatima...Vagy igen, csak nem hallottam?!
...................................................
Mindegy, nem itt van a lényeg! Hanem ott, hogy Európának egyre inkább elege van a nagy népi összemosásból! Nem véletlen a Sárközy-féle új retorika, vagy Ficó győzelme! Aztán lesz még keményebb hangnem a kisebbségek, és bevándorlók ellen, csak jöjjenek a választások, más országokban is...Tudod Te, mit kapnak majd most a magyarok Szlovákiában?!Segít vajon a Kanadai emigráció?!
-Ugye hogy Indiánnak van igaza, ezen fajsúlyos problémákhoz képest Kertész egy gumicsont, amit mi jó kiskutyaként csócsálunk! közben az alom szépen felcseperedik...
A tükör meg ugyanolyan homályos és görbe nagyjából 1990 óta! -Mindegy mikor nem akartuk észrevenni, mit is mutat!
Idézet
 
 
0 #15 tyima 2012-03-12 08:12
Keresd Zoli atya az Amerikai Népszava című sajtóorgánumot! A honi Népszava kistestvére! (de katt ide:
Ez nem csak politika! Több annál, jóval több...
Mi az a gyűlöletbeszéd? )
HadtyimTérben találod, másold a keresődbe!
-Mindkét Népszava különös ismérve, hogy a megosztás egy zászlóshajója! A kormányváltásig mást sem szónokolt, csak minden nagyon szép, nagyon jó, most meg minden nagyon rossz, mindennek vége van...
-Ahogy "túloldali" ellenlábasa a Magyar nemzet...
Idézet
 
 
0 #14 Zoli atya 2012-03-11 13:36
Hol lehet fellelni azt az ominózus levelet?
Idézet
 
 
0 #13 Fatima 2012-03-11 13:12
Nem a tükröt kéne szidnunk, ha a képünk görbe, furcsa ez nekem Tyim, hogy csinálsz egy probléma-feltáró oldalt, mert gyakorlatilag az a tiéd, és pont innen lövöd, aki nem púderezik :(... Kertész mellett kiállni ma valóban merészség, nem csak pár ezer kilométerről az, én majd biztos megkapom érte a zakkant liberális jelzőt. Ez olyan varázs-szó, nyuszi a cilinderből... Aki itten marad, nem feltétlenül hős, lehet hogy csak gyáva, lehet, hogy lehetősége nem maradt a lelépésre....És megint jössz a jól fizetett állással, könyörgöm, 80 éves aggastyánról van szó, ráadást a felszólalása után vontak meg tőle dolgokat. De milyen cinikus gondolat már az is, hogy azért kussoljon,mert volt mit aprítani a tejbe... Az indiános mementód is vicc, szomorú vicc, ugyanis most én emlékeztetlek Kertész zsidó mivoltára. Indián holocaust tudtommal nem volt, gyakorlatilag karnyújtásnyi távolságra az időben. 600 ezer ember, ebből kb 200 ezer 10 évesnél fiatalabb kisgyerek elpusztítása a magyar mérleg...Fölfogtad? Ha a te közvetlen családtagjaidda l művelték volna ezt, mondjuk apukád testvéreivel, és újra a vízcsapból is gyűlöletbeszéde k folynának, vajh hogyan reagálnál? Minden mondatodra kennél 10 kiló púdert?... De Kertész még csak nem is erre fókuszált, ő magát is magyarnak sorolva, össztársadalmi problémáról beszélt, na pont ez lett veszte...Aki Kertész szavain fölhorkan, az is rasszista, mert az íróra, mint piszkos zsidóra tekint, aki gyalázni merte az übermarci magyart, ezen háborog, ahelyett hogy fejét verné a falba, hogy hagytuk, hogy milliárdos maffiózók játékszerei legyünk, és közönnyel szemléljük milliók nyomorát és kilátástalanság át, és nincs jobb dolgunk, mint vénembereket zargatni, mert ójajj! csúnyát mondott ránk...Na, erre jó a nacionalizmus gumicsontja, ezt nyújtja orbán, és mi hálatelt szívvel fejtjük le magunkról a hetedik réteg bőrt is cserébe, jómagyar vezérünkek...
Idézet
 
 
0 #12 tyima 2012-03-11 08:16
-Az a szégyen, hogy párezer kilométerről Te ezt Kriszta, így meg mered állapítani! Ha Te ilyeneket vizionálsz, akkor egy olyan, aki még kevésbé van képben, az miket gondolhat..?!
.............................................
A Családom említését sem értem!
Szégyellném, ha ilyen kijelentést tennének arra földre, vagy arra a házra, a Családra, ahol nevelkednek(tek )
Akármilyen nehéz a helyzet, van egy határ, amit nem lépnek át, ahogy a szüleik sem!!!Mert ők ITT élnek, ezen határok közé kényszerítve!Ha átlépik, mehetnek ők is...Kanadába, bárhová...
.............................................
Kertész Ákos a saját egykor jól fizetett állását siratta! amikor még pár éve, szépen megfizetett pozícióból írhatta magvas gondolatait! Ahogy Bolgár úr is, aki miután észlelte az elzárt pénzcsapot, azonnal menekült...
-Ne csináljon senki mártírt Kertész Ákosból, meg a többi Kanadába menekültből! Mert ha igazuk lenne, és itthon VALÓBAN LEHETETLEN, ÉS ÉLETVESZÉLYES ÉLNI, AKKOR AZ ITTHON MARADOTTAK A HŐSÖK!!!
-Mert vállalták a kilátástalanság ot, az életveszélyt, meg a szemetet, és moslékot...
Ugye milyen egyszerű Kriszta?
........................................
Zárszóként fogadj el kérlek egy mementót! Az Egyesült Államok a szabadság hazája! Legalábbis így hívatja magát szerte a Nagyvilágban...Te jobban ismered az ottani körülményeket, biztos hogy megválaszolod nekem: Hogyha egy indián szabadságharcos megkérdezi, hol van az ősei földje, állatai, temetői, akkor erre mit felelsz? Meg az országod vezetői?Elüldözik, és menekül Kanadába?
-Pedig neki MÉG IGAZA IS LENNE...
De Kertész Ákosnak aligha!
Idézet
 
 
0 #11 2012-03-11 05:49
Te Zoli!Ha te a gyerekeidet vagy a felesegedet kritikaval illeted,az azert van mert gyulolod oket?Ezt most csak azert kerdezem,amiert a jobboldal levelenek sorait igy kezdi:"Nyíltan rasszista, magyargyűlölett el teli levelet írt Kertész Akos..."

Kertesz Akos nem a beduinoknak,nem az amerikaiaknak meg csak nem is az ashantiknak "panaszkodott"leveleben,hanem azt nekunk,magyarok nak irta!Kritikaken t,hogy gondolkodjunk el rajta,okuljunk belole..
Irto' hiu egy nep vagyunk!A problemakat meg mint a kenyer morzsat a szonyeg ala seperjuk..Mert ott nem latszik,de bizony egy ido" utan dudorodni kezd a szonyeg itt-ott,annyira felhalmozodik alatta a sok mocsok!Kertesz Akos kitakaritotta..Kiseperte!Nem arrol van most szo,kinek tetszik amit mond,kinek sem.Ez van!Ezt kene atgondolni,ezen kene javitani..Hogy ne igy legyen!Az en gyomrom perpill felfordul attol,hogy nem eleg az,hogy ettol a szerencsetlen oregembertol (aki meg mert szolalni oszinten!!!)elv eszik Budapest diszpolgari cimet,gyakorlat ilag olyan mertekben ellehetetleniti k az eletet hogy menekulesre kenyszerul!!!SZ EGYEN!!
Idézet
 
 
0 #10 tyima 2012-03-09 09:07
-Persze, lehet azt hinni, hogy moslékot zabál, aki le se sz.rja a politikusi parazitát...Nem az a megoldás ellenük, hogy üvöltünk, meg kimegyünk mondjuk az utcára, és összeverjük aki arra jár...Élni kell a magunk életét, a magunk elvei mentén, a magunk Baráti Körében...ennyit tehetünk ADDIG AMÍG KIS SZIGETKÉNT TESSZÜK! AZTÁN MEGLÁTJUK AZ IDŐ KINEK DOLGOZIK?!
Idézet
 
 
0 #9 indián 2012-03-08 18:20
Kertész már elment.Csak azért húzzák mindig elő,hogy újra legyen egy csontocska,amit csócsálni lehet!
Idézet
 
 
0 #8 Zoli atya 2012-03-08 17:51
Én a politikával úgy vagyok, hogy mint tyima a vallással. Nem értek hozzá, butaságot írni meg nem akarok. Nekem tetszik, hogy a Fidesz um. "valláspárti". Ez nagy jó pont. Kéár hogy a miniszterei párszor butaságot nyilatkoztak, és ettől gyengült a forint, ezt meg igencsak megéreztük a hiteleinken. Aztán ez a nyugdíjas fegyveres állomány piszkálása is kemény dió. Van érintett ismerős, 40000 ft-al kap kevesebbet, és nincs kilátása munkahelyre. Agyrém. Amit tudok a médiatörvényről és az Alkotmányról, az tetszik. A többi párt nem tud érdekelni.
Idézet
 
 
0 #7 Fatima 2012-03-08 11:20
hííí, ha ezer üvöltés kavarog benned, abba ne hagyd a politikát, tyima koma, addig jó, míg gondolataink vannak és közöljük is őket, utána jöhet az ereszdel a hajam  Hogy önmagamat féltenem kell, annak előbb a végére kéne járni ugye, de tény, hogy ezt a kis izgága, madárcsontú öregembert sajnálom. rakott kondért vizionálsz mellé,hát mi ő? Rócsild báró, a szabadkőműves világkormány tagja??? A bűnbakképző mentalitást meg utálom, meg a média hecckampányait is. valóban nincs főbb ellenségünk? Nincs más, akit több joggal kéne furkósbottal kergetni a határainkon túlra? Most oszt adtunk a szarnak újabb pofont Más, de mégse más. Láttad, a legújabb közvélemény kutatási eredményeket? A fidesz 20, a jobbik 10, az MSZP 14 a DK3 az LMP 6 százalékon áll (átlag) az összlakosságon belül, és a lakosság durván 50 százaléka továbbra is mélyen hallgat, politikailag inaktiv, idegen szóval idióta!!! ez az idióta szó szerinti jelentése. Politikailag inaktív. mert minden olyan fránya jól megy ebben az országban, hallgassunk, lapuljunk, oszt majd csak eldöcög vélünk, de nélkülünk az a szekér. No, ezt akár úgy is meg lehetne fogalmazni, hogy zabáljuk a moslékot, és reménykedünk, hogy értünk sose jő el a böllér. a gond itt csupán annyi volt, hogy KÁ a magyar szót állította fókuszba,illetv e lehetőséget hagyott rá, hogy mások odaállítsák, míg ő történetesen zsidó. az eredmény frenetikus, és addig se kell gondolkodni a valódi problémáinkon. mellesleg az egész zsidókérdés pont erre való. Így uralkodhat 20 százalék a 80-on kétharmaddal, ez a NER magyar módra. Amúgy meg már emigrált, és nem is akarta nagydobra verni…
Idézet
 
 
0 #6 tyima 2012-03-08 09:47
Az általad beidézett irodalmi munkák nem egy kategória Kertész Ákoséval!Más a stílusuk, a megfogalmazás...
Ezekből a valódi hazaszeretet, Kertészéből meg a csalódás, gyűlölet, és komolyabb egyéni problémák csendül ki!
Idézet
 
 
0 #5 tyima 2012-03-08 09:43
Ezer üvöltés háborog bennem Fatima!Te Önmagad félted, vagy ezt az embert, vagy nem is tudom kit?!
akik rablóprivatizál tak(nak) egész a múlt évig a keblükön melengették Ákos bácsit! Amíg meg nem írta eme kedves "hazaféltő zavarosát" Elolvastad szavait, jellemzéseit?Fröcsög a gyűlölettől, az őrjítő indulattól...Mert odébb kellett ülnie a kondértól...Ahogy kedves társa, Bolgár úr sem írogatja magvas gondolatait az Amerikai Népszavának már ingyen...
.................................
Csak azt a furmányt nem értem, hogy Ákos bácsi publikál egy "amerikai nevű" újságban, aztán érdekes módon Kanadába (akar)emigrálni ?!Mert olvasta, hogy Kanada a szabadság hazája...miért nem az Államokba "menekült" Akkor könnyebben tudná írni az ilyen szépeket..?!Vagy az az ország is túl "fasiszta" ?!
-Tényleg van gondunk elég! Ha már visszaidézzük a történelmi kínjainkat, volt rajtunk török, habsburg, szovjet...Ha meg nem idegen, akkor a saját fajtánk igyekezett rajtunk ingyen élni. De azt a tényt hagyta ki a jellemzéséből Ákos bácsi, hogy EGYSZER MINDIG MEGUNTA A MAGYAR NÉP ezeket, gondolom azért, mert mégsem alattvaló genetikusan?!
-Nem tudom, nem vagyok szakíró a külföldi újságban...
Idézet
 
 
0 #4 Zoli atya 2012-03-07 22:05
A cikked alapján ez a Kertész Ákos nekem nagyon gáz... nagyon-nagyon.
Idézet
 
 
0 #3 Fatima 2012-03-07 13:26
Kertész Ákos egész írói munkásságát az egyéni felelősség kérdéskörére építette, ennek leghíresebb produktuma a Makra című regénye, amit mindmáig sajnos nem sikerült megtalálnom. Ebbe a vonulatba illeszkedik az An-ben megjelent cikke is. Aki az ott leírtakon felháborodik, már eleve rasszista, ugyanis kertész nem rasszista alapokon nyilatkozott a magyarról, neki természetesen a magyarság gyűjtőfogalmába éppúgy beletartozik a magyar zsidó, a magyar cigány, a magyar sváb stb. Kertész azt a mentalitást állítja pellengérre, amik az államszocializm usban tenyésztődött ki bennünk vélhetőleg, de erős a gyanúm, hogy jóval mélyebbek a gyökerei, ha nem így lenne, akkor, gondolom, a radikális fasizálódást a zsidótörvényeiv el sem lehetett volna lenyomni a nemzet torkán a két háború között. Talán a -48.as szabadságharcot követő kiegyezési folyamat lehet a forrás? Ezt a mentalitást lehetne úgy summázni, hogy ne szólj szám, nem fáj fejem. Ha nem ez lenne a magyar alapmentalitása , a rendszerváltás lényegét adó rablóprivatizác ió sem történhetett volna meg, úgy hogy csak bámulunk, mint birka, illetőleg esetleg még lessük is, hátha nekünk is csurran-cseppenhet valami.
Idézet
 
 
0 #2 Fatima 2012-03-07 13:06
ezt bobo blogján találtam :)
Anarchia, tehát zűrzavar, fejetlenség, nemtörődömség, közöny, kizsákmányolás, elidegenedés, nemzetrombolás, a MAGYAR NEMZET sárba tiprása az, ami most zajlik hazánkban. Senki sem tudja, hogy ennek a folyamatnak mikor lesz vége, lehet, hogy ez vezet majd nemzethalálhoz. A 18. században egy német filozófus Johann Gottfried von Herder már megjósolta az akkori Magyarország elbukását, de tévedett. Most ez a jóslat ismét előtérbe került, azzal a különbséggel, hogy most a bukást nem idegeneknek, hanem saját magunknak köszönhetjük… De Isten adja, hogy ne így legyen!(Bobo blogja)
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 61 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások