Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Polgárháború!?

E-mail Nyomtatás PDF

Napok óta csámcsog aki ráér, ezen a fura beszélgetésen, ami kiszivárgott! Direkt, vagy lopva, mindegy. Hogy mire gondolt a két ember, csak sejthető! Valószínűleg arra az elkeseredett hangulatra, amikor a gátak már szakadoznak, amikor lassan már minden mindegy...Mert már elég, és nincs tovább! Mert nem lehet tovább bírni, és valamit tenni kell...Mert a háborút már régóta vívjuk! Mindenki a maga módszerével. Kűzd hogy megmaradjon, kűzd hogy fennmaradjon!

-Az ország ketté szakadt végérvényesen! Vannak akik meg tudnak élni, és vannak akik nem. Akik megélnek, azok tűzzel-vassal, hazugsággal, megosztással, és ezer módszerrel védik pozíciójukat. Kevés köztük a kétkezi melós. De politikus, bankár, ügyvéd, menedzser, szóvivő, "televíziós-rádiós-média szakember" az található szép számmal. Mind valakinek a barátja, ügyfele, testőre, dizájner felelőse,  személyi edzője, jósa, lelki megtisztítója. Különös ismertetőjegyük, hogy a semmiből csinálni valamit, azaz ingyenélni, soká halni... 

-A másik kasztba tartozó emberek vannak többen. Ők azok, akik zömében kétkezi munkából, 3-4 műszakban, ha kell utazva órákat a munkáért, élnek...és sajnos hamar halnak...Mert ők is megosztottak! Van, aki föladja mert az ügyesen meglebegtetett, akkor még kecsegtető kölcsönét mára nem tudja fizetni! Amilye van, nem az övé, zálog terheli. Kiút, kilátás nincs! Közülük sokan menekülnek! Halálba, külföldre, a bűnözésbe...A bűnözésbe egyre többen! Aztán ismerek olyanokat is, akik teljesen bezárkózva-kizárták a külvilágot! Szinte lebegnek, csak nagyon ritkán mutatkoznak, akkor is magányosan, keveset beszélve másokkal. Elvégzik munkájukat, és igyekeznek vissza a saját, zárt közegükbe. Zömmel a Természetben, és az állatvilágban találnak Barátot, boldogságot, megtisztulást...Óriási kritika ez az emberre nézve természetesen! Aztán vannak páran, hála Istennek és a határtalan tűrőképességüknek, akik valahogy egy szolíd életszínvonalat tartva, még megélnek. Épphogy, napról-másnapra, fogcsikorgatva, és néha hullafáradtan, de még kitartanak! Jut is marad is nekik...Még találtak munkát, még a hónap végéig ellavíroznak! De tovább már nem gondolnak, mert nem gondolhatnak...Igyekeznek összefogni, közösséget alkotni, a gyerekekre figyelni, néha kultúrára áldozni. Családra hasonlítani.

Vívja tehát mindenki a harcát. Az élet egy nagy csatamező, ahol valójában egy  fronton dúl a harc, több színtéren a két tábor között! Átlátszó a honi média erőlködése, hogy kifordítva a lényeget , kiabál fűt-fát, fasizmust, alkotmányos renddöntést, meg ingyom bingyom tálibert! Lehet rendezni a kétszázötvenhat és egyharmadik, énekes, túlélő meg egyéb versenyt. Ahogy lehet pénzt ölni sajtótájékoztatóba, kábítani idegenveszéllyel, szélsőjobbal! Addig jó azoknak, akik ezt gerjesztik, amíg a másik tábor tűr! Mert ha a  türelem egyszer elfogy, akkor kevés lesz a megosztás bármilyen trükkje! Ahogy a szemfényvesztő játékocskák sem fogja érdekelni tovább a népet! Mert a bizonytalanul élők, vagy már "nem is élők tán csak vegetálók" vannak többen...és egyszer csak pattan a húr...Tényleg elpattan, és onnantól jön a vízözön, valami olyasmi, ami még nincs, de nagyon közeleg, és minden irányból jön, határokon át is!

Módosítás dátuma: 2012. április 21. szombat, 06:50  

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2012-04-24 17:00
A kínai, kóreai, mellett szorosan az afgán, afrikai, meg a jó Isten tudja milyen náció is érkezik...a többi stimmel Indián!
A járulékot fizetjük, meg még a + ajándék adókat...
Magam is szeretnék hozzájárulni az adóötletekhez:
Minden öltönyöst azonnal, a helyszínen fizetendő adóval sújtanék! Különös figyelemmel:ügy véd, bankár, politikus!Az adó neve lehetne "népi adó"mértéke 45% mint egy kisvállalkozóé!
De még van egyéb ötletem az öltönyre: Irritációadó. Mert a Nép kiütést, csuklást, és egyéb betegséget kap az öltöny láttán!Aztán különadót vetnék ki arra, aki levetné az öltönyt, hogy elkerülje az adózást! Aki megkörnyékezné az adóhatóságot, attól élete végéig szednék, úgynevezett "móresretanító adót"
Idézet
 
 
0 #1 indián 2012-04-23 16:55
Jön ám,a határon túlról tudod mi,legfeljebb a kínai,koreai de azok aztán szép számmal!Vagy netán Ficóka kettős állampolgársági törvényének megosztó mivoltára gondoltál?Ugyan,a határon túliak nem törődnek velünk,de miért is tennék hiszen az anyaország is fittyet hány rájuk!
Mint ahogy velünk is csak akkor törődnek,ha valami újabb adót kell kiszabni!Akkor aztán egyből eszükbe jut a kétkezi munkás!Addig meg csak gürizz szépen,fizesd a járulékokat az adót mert téged még 200 forintért is előszed ám az adóhatóság!
De azért örüljünk,mert nekünk legalább van munkánk,nem halunk éhen.Az meg hogy idő előtt lefordulsz a székről csak jó nekik,hiszen legalább nem kell nyugdíjat fizetni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 21 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások