Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Él-e szörny, mi van a tengerfenekén?

E-mail Nyomtatás PDF

-Gondolom, mindenki fantáziáját izgatja, mi lehet a legmélyebb titkos vizek mélyén? Élhetnek-e, általunk még nem látott "szörnyek", és milyen kincseket rejt a tengerfenék?A világ legmélyebb pontját meglátogatta a filmrendező James Cameron. De nemsoká indul egy másik expedíció, ami számomra érdekességeket kínál. Ne feledjük, olyan mélységekbe kell lemerülni, mely távolság nagyobb, mint a föld legmagasabb hegye! Következzen egyik kedvenc portálom cikke:

"Cameron pár napja merült le különleges egyszemélyes tengeralattjárójával a Csendes-óceán mélyén húzódó Mariana-árok fenekére, a tengerszint alatti közel 11 kilométeres mélységbe. A páratlan expedíció során a Titanic rendezője holdbéli tájat és hüvelyknyi rákszerű élőlényeket talált a fenéken.

Branson, a Virgin üzletcsoport alapítója elmondta, hogy cseppet sem féltékeny Cameron rendkívüli teljesítményére. Kicsit csalódott ugyan - ismerte el -, mert bízott benne, hogy társának, Chis Welsh kaliforniai ingatlanmogulnak sikerül először egyedül meghódítania a Föld legmélyebb pontját. Azonban úgy vélte, hogy az ő tervezett felfedezőútja, amely az Atlanti-óceán mélyére, a Puerto Ricó-i árokba vezet, izgalmasabb eredménnyel zárulhat. "Ez az árok mélyebb, mint a Mount Everest magassága, és teljességgel ismeretlen. Számos spanyol és brit vitorlás lelte ott hullámsírját, így azt remélem, felfedezhetem azokat. Sokféle nagy teremtmény is él arra" - idézte a The Daily Telegraph online kiadása a felfedező üzletembert, aki korábban légballonnal szállt el a Mount Everest fölött.

Branson négy hónapon belül szeretne útnak indulni a mélybe. "Sohasem terveztem a csendes-óceáni merülést, mindig az Atlanti-óceánra készültem" - közölte a milliárdos. Hangsúlyozta, hogy Cameron jó barátja, és remélhetőleg közösen is merülnek majd.

Az egy hete végrehajtott, egyszemélyes expedíciója után a filmrendező arról beszélt: kétli, hogy azon a sivár tengerfenéken, ahol járt, sokféle életforma fennmaradna. Branson viszont úgy véli, hogy Cameron tengeralattjárójának hangja riaszthatta el a nagyobb élőlényeket. "Hirtelen meglátták, amint a jármű hatalmas fénnyel közelít, így aztán nyilván minden nagy élőlény mérföldekre menekült onnan" - adott hangot gyanújának.

"Egy ilyen rövid kirándulás alatt nem sok mindent lehet felfedezni, és nincs is mód sok mozgásra. Ugyanakkor tudjuk, hogy óriási lények élnek lent. Szerintem két tengeralattjáró jól össze tudna dolgozni. A miénk akkumulátoros, így nagyon csöndes. Ha rátalálnánk egy lényre, hívhatnánk a másik tengeralattjárót, hogy filmezze le" - vázolta egy jövendő együttműködés tervét Branson."

..............................................................

-Ígérem, az expedíció eredményeiről be fogok számolni a tyimességek hasábjain!

Módosítás dátuma: 2012. május 09. szerda, 09:12  

Hozzászólások 

 
0 #3 Eliza 2012-05-13 19:21
Én már repültem pár percig (ajándékképpen) motoros sárkánnyal. Nagyszerű volt, csak a felszállásnál ki akarta fújni a szél a szemeimet, mert az én sisakomnak nem volt szemellenzője vagy minek híják azt az izét...
Nem kell tőle há... hát félni, jó lesz az!
Idézet
 
 
0 #2 tyima 2012-05-10 07:58
Ez igaz!
-Tudod Indián, az ilyen bizseregtető kihívásokat nekem találták ki!Tériszonyom van, és nem tudok úszni!Tehát egy cimborámmal nemsoká sárkányrepülőve l fogok felszállani, és filmezni!
A tengeri merülésben sajna nem fogok tudni részt venni azt hiszem, anyagiak és egyéb híján...
Viszont ha kihívnak emberi gyarlóságaim, illik legyőzni őket. Tehát repülni fogok, és szerintem végig há......hát azt nem tudom mi lesz!
Idézet
 
 
0 #1 indián 2012-05-09 16:29
Ez nagyon érdekes,kár,hog y mindez csak feltevés.Ott lent a mélyben olyan csend,és sötétség van,amit el sem tudunk képzelni.Bármilyen járművel merülnek is le,az ott úgy hat,mint egy robbanómotor a kertvárosban:-)
Persze azért drukkolunk nekik,és várjuk a folytatást!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 50 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások