Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szellemitulajdon-védelem.

E-mail Nyomtatás PDF

Meghökkentő a cím, tudom...Ám számomra érdekes, hogy egyes országok, hogy védik a saját kútfőből fakadó ötleteket, újításokat?! Illetve -nyilván,  szerény számú saját megoldások híján- hogyan, honnan szerzik be, és milyen módszerekkel azokat?!Magyarán a hamisításról, kalózkodásról van szó!

 "Közzétette 2012. évi Special 301 jelentését az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselőjének Hivatala (USTR), amelyben azon országokat listázza, amelyek a szellemitulajdon-védelem tekintetében súlyos hiányosságokat mutatnak. Magyarország – megőrizve 2010-ben elért pozícióját – ezúttal sem szerepel a USTR megfigyelési listáján."

Hazánk 2010-ben tudott lekerülni a megfigyelt országok listájáról! Előtte hét évig nem...A jelenlegi lista érdekes! Sőt elgondolkodtató:

"A jelentésben 13 államot helyeztek az úgynevezett kiemelt megfigyelési listára (Priority Watch List), amelyek megítélésük szerint a szellemitulajdon-védelmi jogsértések, visszaélések tekintetében élen járnak. A kiemelt listán Algéria, Argentína, Chile, India, Indonézia, Izrael, Kanada, Kína, Oroszország, Pakisztán, Thaiföld, Ukrajna és Venezuela szerepel. Ukrajna kivételével ezen államok mindegyike a tavalyi jelentésben is a szellemitulajdon-védelem és jogérvényesítés terén kiemelten súlyos problémákat felmutató államként szerepelt. Ukrajna 2011-ben még a kevésbé súlyos jogvédelmi hiányosságokat mutató országok megfigyelési listáján (Watch List) kapott helyet, de a hamisítás és kalózkodás változatlanul jelentős és növekvő mértékére való tekintettel a USTR indokoltnak látta az átminősítést."

-Ami érdekes, sőt elgondolkodtató, hogy a világot gazdeságilag meg minden téren irányítani igyekvő államok, szinte mind megtalálhatóak a listán! Vajh milyen út vezet ismét a "sikerhez"..?!Vagyis piacot és hasznot mindenáron?

 

Sajtóközlemény – Idén sem szerepel Magyarország a USTR ...

Módosítás dátuma: 2012. május 22. kedd, 07:40  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 42 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások