Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Echo TV-s vita, roppant kemény dolgokról...

E-mail Nyomtatás PDF

Kedvelem az Echo TV, tabuk nélküli adásait! Ritka az ilyen, kifejezetten építő jellegű, és aránylag elfogadható hangnemű vita! -Elébb kérlek, Kedves tyimOlvasó, nézd meg a vitát, higgadj le, és utána írd a véleményed!(én is így tettem)

http://www.youtube.com/watch?v=XmV-BLDcWec&feature=related

Nos, akkor tételesen a magánvéleményem:

-Vészkorszak, és származás miatti elhurcolás: Szerintem minden olyan időszak, amikor idegen ország, bármilyen indokkal, többszázezer katonát és civilt állomásoztatott Hazánkban, az vészkorszak! Akár annak idején (150 év)török, német, vagy orosz megszállásról van szó! Ezt úgy tette az adott ország, hogy a magyar nép NEM jogosította fel erre! ...Minden Hazánkban született,  az állampolgárságot megkapott, itt élő, dolgozó embert magyarnak tekintek! Addig, amíg elfogadja a törvényeinket, mert senki sem állhat felette, de alatta sem származása miatt!

-Holokauszt :

Meg kell nyitni a linket, és végigolvasni! Azonnal kitisztul egy értelmezési vita...A Holokauszt egy nép elleni támadást jelent. Minden nép máshogy hívja a saját fajtája ellen irányuló támadást. Tehát, ha az adott ország állampolgárai nagy számban haláloznak el, az ilyen szomorú eseményre való emlékezést nevezzük holokausztnak! Szerintem nincs különbség holokauszt, és holokauszt között! Az elhunyt emberek, valakinek testvére, sógora, anyja, apja, nővére, húga, barátja volt! Nem lehet az ilyen fájdalmat "rangsorolni"...Nekem ugyanannyira értelmetlen és fájó,  a kommunista időszak erőszakos halála, mint a világháborúk áldozatai, vagy érthetetlen az örmények, indiánok tömeges lemészárlása! Ahogy "kisholokausztként" élem meg, hogy Romániában, Szlovákiában, vagy bárhol, a magyart megverik, megölik származása miatt...

-A szocialista és jelenlegi rendszerről:

1990 előtt nagyobb biztonságban éltünk. Hosszabb távra tervezhető, kiszámíthatóbb, de egyszerűbb volt az élet a köznép számára! Ezt a viszonylagos biztonságot kölcsönből tartotta fent a múlt rendszer. A mostani, még nagyobb kölcsönből tartja fent, a nagyobb létszámú baráti, sógori, üzlettársi, vezetői elitjét! A népet pedig függővé tette szellemileg, egzisztenciálisan, anyagilag egyaránt! Sőt, tudatosan szolgáltatta ki idegen érdekeknek, piacnak, tette ezt a hatalmáért... Tehát ROSSZABB most, mint volt 90' előtt!

-Felszabadítás, vagy megszállás?!

A Szovjetunió, német megszállás alól felszabadította Hazánkat! Majd ugyanúgy megszállta...Ugye, nem gondolja a Vajnay úr, hogy negyvenöttől-kilencvenig, kellett felszabdítani..? Valóban állítanak a felszabadítottak szobrot a felszabadítóknak! -Főleg, ha utána nem maradnak "felszabadítani" 60 évig...Aki tiltakozik, az halott ugye? Máris a holokausztnál vagyunk ismét...Nos a felszabadító szovjet hadsereg volt az egyedüli, amely 60 évig szállta meg Európát! Ilyen létszámú angol, vagy amerikai haderő, sehol a világon nem maradt Európában a háború után!

-A zsidóság helyzete:

Izrael elérte, hogy egységes határokkal körülvett ország legyen. Azt is elérte, hogy Európához soroltassa magát! A háború után ez volt a legfőbb törekvése, -a biztonsága miatt-gondolom...Befolyása jelentősen megnőtt. Jelen van a főbb döntéshozó testületekben politikai, katonai, és gazdasági téren egyaránt!  Épp ezért, a jelenlegi gazdasági válság egyik felelősének tekintik őket IS, a világ számos pontján...

.....................................................

Én így látom a jelent! S' Te, kedves Olvasóm?

Módosítás dátuma: 2012. június 06. szerda, 07:18  

Hozzászólások 

 
0 #57 Fatima 2014-03-11 23:02
No, nem mondtam épp, hogy jól vagyok, csak Jobban :) No, szebb jövőt! Rajcsú kolegát külön üdvözlöm még egyszer :)
Idézet
 
 
0 #56 tyima 2014-02-25 09:04
...ámen...Indiánnál a végszó...
Idézet
 
 
0 #55 indián 2014-02-24 17:30
Emberek!Az alapvető probléma h mindenki a saját nézetét próbálja a másikra ráerőltetni a megértés leghalványabb jele nélkül.Zoli atya minden kérdésben az imával keresi a választ Tyimának pedig a fixa ideája h lehallgatják,né zik figyelik.Ami lehet h úgy is van,de akkor mi van?
Sajnos ez a 21.század,a technika olyan mértékben fejlődött,amirő l mi nem is tudunk(talán jobb is),így a hatalom mindenről tudni akar,és amit akar azt el is éri.Ha mindig ezzel foglalkoznánk,a kkor egy teljesen élhetetlen világban tengődnénk.És ha mindenre csak az ima meg a szeretet lenne a megoldás,akkor a világban már régen béke honolna.De sajnos ez nem így van.
Idézet
 
 
0 #54 tyima 2014-02-24 08:49
Értem atyám, hogy gondolkozol...De félreértesz két dolgot.
-Nem sértett a "tyimesség" Keresi az igazságokat, tabu nélkül. Tehát minden témát boncol. Miért lenne sértett?Szomorú vagy dühös, kiábrándult, mert beleunt ebbe a világba, inkább...
-Írod, vallásos türelemmel kell a világban a rosszat legyőzni!?50 éves leszek nemsoká!Nagyjáb ól negyven éve hallom, hogy tűrjek, mert majd a gyerekeimnek jobb lesz!?Nos, nem lett jobb! Írod szabadabb vagy! -Holott a legnagyobb börtönbe zártak kb.24 éve.Mert a "szatyor" amibe a szocializmus zárt, kisebb mint amibe a liberális mostani!Egyszer űen nem tudod, mikor hallgatnak le a saját szobádban, a saját telefonoddal, és mikor férkőztek a fejedbe, átagymosott reklámmal, vallásnak álcázott bármivel!(tökél etesen illik ide a friss napi történésem)Ninc s már türelem, és nincs tolerancia! Mert meddig, és miért lenne!?Ha Téged csak becsapnak valahol , és csak kihasználtak továbbállsz, gondolom...
Idézet
 
 
0 #53 tyima 2014-02-24 08:07
Úgy éreztem Fatima, ha már megszólítottak Téged, akkor valamilyen módon legyen lehetőséged válaszolni!
-Éreztem valamiért, hogy fogsz is, magam is megtenném...
Meglepetés számomra, hogy ennyi idő után került elő, az egyik legnagyobb vitafórumunk...Ezek szerint a tyimesség, mint a jó bor, későn érő?
-Kifejezetten örülök, hogy jól vagy, és "praktizáltál" néhány mondatot!
Idézet
 
 
0 #52 Zoli atya 2014-02-23 22:38
Nekem az volt gáz, hogy az a bajszos férfi sztem gyávaságból vagy hamis büszkeségből nem mondta ki, hogy ellenfelének igaza van. A szovjetek felszabadította k és rögtön meg is szálltak. És összeségében több áldozata volt a kommunizusnak, mint a fasizmusnak. Elmenet egy lehetőség mellett, hogy hangyáni békét szerezzen. Kár. A jelenlegi rendszer rosszabb, mint az előző? Én szabadabbnak érzem magam, és bizony jobban előjön a szükség., hogy felnőttekké váljunk, és önállóan gondolkodjunk. Sajnos a legtöbb emnber a kényelmesebbet és pillanatnyilag jobban esőt választja. De szerintem azért akadnak, akiknek felnyílik a szeme, mert az Élet megtanítja őket, hova vezetnek a hamis emberi ideológiák. Amúgy mindenki maga elel a sorsáért. A tyimekben a sértettség, a sértettség táplálása és az a folyton előkerülő igény nem tetszik, hogy mások igenis ismerjék el, hogy igazunk van. Emögött én rejtett szellemi gőgöt érzek, és a hatalmaskodás vágyát. Aféle még visszatartom magam, de már nagyon várom, mikor üssek oda típusú hozzáállást. Ez sehova se vezet. Évmilliók óta buktak bele az őseink, de tessék csak járni az ő útjukat, amíg a szikrája ki nem alszik, úgyis hiába minden szó. A türelem, a napi pozitív feltöltődés, a világban tomboló rosszal szembeni türelem nélkül nincs igazi probléma orvoslás, vallásosan megváltás.
Idézet
 
 
0 #51 Fatima 2014-02-22 17:15
Blum-blum megjött Dörmögő Demeter Fatima, hova kell ide írni? Mán elfelejtettem. Tyima, most ezzel kongrétan miszöszt akartál, hogy belinkelted nekem imaélben ezt a majd két éves csevelyünk?? Látom, feltűnt egy új husi a piacon, bizonyos Rájcsú kolléga, ki éngem a zsidók kollektív bűnösségének újragondolására biztat, mert hogy a Jónás könyvében is erre biztatódunk!! Szavamra, ez aztán újszerű interpretáció! Meg hogy én és hogy hipotézis. A hipotézis feltevést jelent, én meg semmit sem tettem fel sehova. megtörtént eseményeket, azokat soroltam bár dögivel (de minek :))
Idézet
 
 
0 #50 Rájcsú 2014-02-22 01:13
Kölcsey a bukást követően fogalmaz így: " Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet,mint a zsidók szemlátomást való szaporodása " Hmm...A Haza Bölcse ilyet írt...Megjelent a marxizmus, az első jelentős baloldali eszme, amely az erkölcsi világ megromlását jelentette. Mondanom sem kell Marx származását...Hogy pontosan kiről beszélünk,az a francia származása révén Lionel de Rotschild,ki 1858-ban az esküje végén a "Jahve engem úgy segéljen" szavakat mondotta! ( Magyarországon Rotschild Salamon ) Mondanám, hogy milyen francia az ilyen?! 1903-ban Ferenc József -ki ekkor már magyar király is volt- megvétózta a Rotschildok által támogatott Giuseppe Sarto ( X. Pius ) pápát,ezért aztán kizárták! A Habsburg,- magyar uralkodóban legalább ennyi becsület még volt- Sőt,ennyivel nem érték be, felesküdtek akkor, ott, a Párizsi Branoljev ( remélem jól írom ) páholyban hogy többé nem fogja megvétózni a Magyar Apostoli Királyság az ő világrendjüket, ezért elhatározták, hogy egy alkalmas pillanatban feldarabolják országunkat, az akkori Osztrák-Magyar Monarchiát! Majd Magyarországon is megjelentek, most már, mint politikai erő! Károlyi, Gohr Kun Béla és a többiek. Szívesen leírom hogy a Tanácsköztársas ág 36 emberéből miért pont 35 volt zsidó, mint új eszme hírnökeként. Brutális módszereiket most nem ismertetném,tud ni illik a tankönyvek valamiért kihagyják. Még a mai,nemzetinek kozmetikázottak is...Ady Endre, mivel tanítója volt a mi Béla elvtársunknak, csak hallgatta monológjait pl: " A fejét verjed, úgy tanítsd " Hát ő is megírta a röpiratában a véleményét róluk...Móricz írja az 1919-es naplójegyzeteib en,hogy a zsidó amit akar,egyből el akarja érni! Sőt,Babits Mihály kimondta a kollektív bűnösség elvét a Jónás Könyvében,amit Budaházy is elmondott: " Én inkább ültem volna itt a pusztán, sorvadva,mint ma, gyökéren és sáskán. De böjt s jámborság néked mint a pélva,mert vétkesek közt cinkos aki néma. " Ezen gondolkozzon el mindenki !! Röviden egyelőre ennyi.
Idézet
 
 
0 #49 Rájcsú 2014-02-22 00:44
Szia Tyima, üdv mindenkinek! Úgy gondolom, hogy ez a cikk hozzászólásai színvonalát, és a hozzászólók számát tekintve az elsők közt jár. Újra erőt vettem magamon, és elolvastam mindegyiket, elejétől a végéig! Nem is tudom hol kezdjem...A téma nagyon jó! Kár, hogy a háromnegyed órás vitából csak ezt az 5 percet másoltad be, igaz a hozzászólók megadták a kimaradt jelenetekre is a választ! A kuruc.infon fent van az egész vita, máshol nem találtam. ( Csak hogy Fatima őrüljön, miért is olvashatják olyan sokan ) Ha már Fatimánál tartunk...Azt hiszem, hogy a Dörmögő Dömötörben több az igazság, mint az ő hipotéziseiben...És igen, Budaházy az efféle emberekre értette, hogy nem magyarok! És tudod mit? Igaza van! Az ilyen ember, tényleg ne kapja meg a magyar állampolgárságo t, menjen csak Izraelbe palesztinokat gyilkolni! Mert róluk példát lehet venni...Mert ők az emberiség kezdete óta okosabbak mint mi...Gondolták ha nem sikerül fegyverrel elűzni a magyarokat, ( lásd pozsonyi csata ) akkor majd hittel menni fog! Sajnos bevált nekik! Igen, az Árpád-féle Honfoglaláskor éltek itt zsidó telepesek, kereskedők. De akkor se tudták mi az a haza! Sose fogják megérteni, felfogni! Pedig ők okosabbak, mint mi...Ellenben a pénz, az üzlet...Azt tudták, tudják kezelni! Már a reformáció terjedésekor Luther leírta az ebben rejlő veszélyt. Persze, akkor még komolytalannak tűnt! Majd török megszállás, Habsburg uralom...Alakultak ám dögivel a zsidó bankházak Európában,mert ugyebár a népnek kölcsönre van szüksége. Aztán a szabadságharcok , forradalmak! Megjelentek a Rotschildok, kiknek fél Európa tartozott már a 18. század végén! Az osztrákok olyan mennyiségű hitelt vettek fel ezektől, melyet nem tudtak visszafizetni. Ezért aztán úgy döntöttek, hogy az 1848-49-es szabadságharcot le kell verni orosz támogatással! ( akik szintén ettől a bankháztól függtek ) Az antiszemitizmus már ekkor kezdett a felszínre törni! Szegény Petőfiék! Hány, és hány igaz magyar hazafi vesztette életét ez miatt...Folyt.köv.
Idézet
 
 
0 #48 tyima 2012-07-20 10:56
Nem szimpatikus stílusban közöl rengeteg olyan infót, amit más portál nem ÚGY hoz-hozhat le...
Idézet
 
 
0 #47 Fatima 2012-07-17 16:48
Mer én aztán élek-halok a Kurucnfóért áá :) nem istom mi lenne velem nélküle! bár tennap nézegettem Bándy Kata meggyilkolása kapcsán...nem volt vígátékozás....sajtószemle volt....
Idézet
 
 
0 #46 tyima 2012-07-17 08:40
...búfelejtő vígjáték: "csak a bárányok hallgatnak"Na jó ez vicc volt, tekintsd meg a júniusi Zádor-forrást a tyimeken lesz kb délre!
......................
Azért az USÁ-ból engedik lőni a kurucot, a cionisták nagy bánatára. Vagy tudatos leeresztő szelep?Persze, náluk is az a demokrácia, amit ők annak hívnak! De csak szélesebb skálán mozog, mit honunkban! Nálunk nem tudom elképzelni, hogy valaki bukjon, mint miniszterelnök, vagy -akörüli akármicsoda...Még ha több millárddal is adós...
...............
Szövetkezés, mint új erő létrehozása?!Izland, Spanyolország, Görögország vezetésének fel kéne ajánlani a közös "adósság nem fizetést" Ezt már nem tudná az EU, meg IMF, és egyéb manipulációs Istenségek lenyelni! Nem kell a kölcsönük olyan áron, ahogy akarnák,tehát áremelés, megszorítás, de nem a bankárnak! Illetve az eddigi kölcsönök újratárgyalása, és a tárgyalások alatti nem fizetése!
Aztán csak beszállna a teherviselésbe pár milliárdos bankár, strómann, meg üzletember! ellenkező esetben, alighanem borulna a "szép közös Európa"
...és nem tyim Ír Szen, hanem tyim Ír szent!
-Már, hogy hamarabb legyek szent, mint Fülig jimmy...
Idézet
 
 
0 #45 Fatima 2012-07-16 20:30
Tyim Ír Szen kollega mi ez vétkes libsipártolás:) ?? Még hogy egészséges szabadelvüség az USA-esetében, s hogy ne akarják néked itthon központilag előírn,i hogy mit gondolhatsz, s alkothatsz?? Kend nem tudja, hogy a jóléti társadalmak fejlett demokráciája úri huncutság?? száz-és száz éven keresztül kellett tartania a vérkizsákmányol ós kapitalizmusnak és a javak felhalmozásának ,s ezzel szemben a jogok kiharcolásának, hogy megvalósulhassé k amit Ön emleget!! De akkor is csak a saját körükben!! Egetverő naivitás volt az képzelni husz évvel ezelőtt, hogy elég ide beengedni azt a rendszert és az majd szíveskedik befáradni és rögtön szivarral és teasüteménnyel kínál bennünket.A saját köreinket ezügyben nekünk kell lefutni! Amint lazult kicsit az ideológiás blokk egyből rabolt a csuka! És ha a boncolgatott kis utópiánk megvalósulhatna , akkor se lenne másképp. Legalább 100 évnyi erős uralom kellene a gazdasági-társadalmi átalakitásokra, a nemzettudat gyökeres átformálására. Nemigen lehetne ott küllőférezni,mi t gondolsz mekkora erők állnának kivül-belül ugrásra készen, lesve a gyengeség első jeleit? Aszondod jól összefoglaltam, pedig nemis, a leglényegesebb dolog lemaradt, ami nélkül pedig értelmetlen az összes többi, az adósság-fizetés megtagadása!!! szóval a nagytestvért ehhez is lehetne keresni mingyá az első körben, tárgyalási poziciónk megtámogatására . De onnantől kezdve azt is kötve hiszem, hogy mi döntenénk arról, hogy kivel milyen kapcsolatot ápolgatunk, többnyyire velünk nem ápolgatnának semmit azok, akiket emlegetni tetszik. Lennénk a fekete bárány. Továbbá fáj neked az elitizmus?? Épp ma olvastam, hogy a baloldaliság lényege, a nyomorultak melletti kiállás :) A nyomor, a százados elmaradottság leküzdésére teljesen speciális magyar út kellene, amihez nem ártana egy vallási reform is. sokat merengtem én ezen a Szentkoronával megtámgatott katolikus maszlagon is, a szentnek hirdetett királyinkkal együtt. Ha ugy vesszük, a hanyatlás épp velük kezdődött. az idegenek beengedése, az ország széthordása,egy olyan haza elit kialakulása ami a saját népe rovására ezt a folyamatot szolgálja ki,s az eredeti magyar vallás, szellemiség irtása. Úgy tom, hogy mind a törökök, mind a tatárok még szkíta népként tekintettek ránk, és esetleges szövetségen is gondolkoztak. kellett nekünk ezt a pápista szekeret tolni? Mazochisták voltunk? Mingyá kiderítem, hogy a mi vészkorszakunk majcsak az Árpád-féle bevonulás óta tart :) Nem is feltétlen Jézussal van bajom, állítólag már a hunokat is vígan keresztelték, szerintem az eredeti magyar vallás is egyistenhivő volt.. amúgy van nekünk eredeti magyar alapítású(márha Dávid Ferencet magyarnak teekinthessük) kereszténységün k is> az unitárius vallás....Nagymagyarorszá got is őrültség volna erőltetni, minek még egy puskaporos hordó? elég volna, azt kivivni, ha a még zömmel magyar lakta-magok csatlakozhatnán ak a Magyar Szövetségi Köztársasásghoz :)...de mosmá belelóg a bilibe a kezem, felébredek és megyek, megnézek valami búfelejtő vígjátékot
Idézet
 
 
0 #44 tyima 2012-07-15 06:01
Egész frappánsan foglaltad össze Fati!Ahogy az ember átgondolja a markánsabb problémákat, egyből látszik, hogy nem lehet letenni egyik társadalmi forma mellé sem a voksot! Mindegyik kiszolgálta a vezetését, gazdaggá tette, felül emelte a köznépen.
..................
Én annyival egészíteném ki az értekezésed, hogy a nyugattal nem lehet teljesen szakítani! Túl sok "hazánkfia" lebzsel kint, és azonnal indulna a huhogás, tudod Te...Az USÁ-ban működik azért a- szerintem egészséges szabadelvűség- néhol! Lásd a Palesztin területek zsugorodását bemutató plakátok, kuruc infó, stb.De a WikiLeaks is működhetett 5 éven keresztül! Tehát abba az irányba létezik nüansznyi demokrácia!
A Kádár-érából a gazdasági, közéleti,a sorkatonai, és az egészségügyi vívmányokat venném át. De a művelődési ""majd én megmondom mit festhetsz, írhatsz, zenélhetsz" szabályozási rendszert NEM! Ami akkortájt működött, hogy kötelező volt a munka, és létre is hozták hozzá a munkahelyeket! Ha annyi stabil munkahelyünk lenne, akkor a legjobb korú munkaerőnk nem szédelegne a Nagyvilágban, az biztos! ...és az eredettörténelm ünket kéne még helyre tenni! Arra kérlek Fatima, és Mindenki, aki olvassa a kis értekezésem, hogy 2-3 napon belül elkészül a június havi Zádor-magazin! Abban egy hosszabb beszélgetés hallható az abai gimnáziumról, és az induló ÉLETISKOLA-MODELLRŐL! Ez AZ az iskola, hol végre helyre kerül sok úttévesztés...Várom a véleményeket!
Idézet
 
 
0 #43 Fatima 2012-07-13 10:51
Teljesen nyugodt vagyok Tyima koma, én kérdeztem is Esmír urat, de eleddig nem méltatott válaszra :) biztos most átminősültem liberális Fatimából kommenista Fatimává...eccer már le kéne ülnöm és valami blognovellában emléket állítani apai őseimnek, de nem biztos hogy megúsznám szívinfarktus nélkül :)de most hagyom a személyes szálat, ami felmerülni igyekszik, inkább maradjunk a magyarok permanens xx.századi vészkorszakánál , amiben továbbra is kies szigetnek látom a Kádár-korszakot, ami atlantiszhoz hasonlatosan mára teljesen elsüllyedett, és nekem azért vicces a jobbikosok kommenista-gyűlölete, mert ha komolyan gondolják, amit hirdetnek, s nemcsak bozótvágó kés a dumájuk, amivel utat vágnak a húsos kondérhoz, esetleges hatalomra jutásuk esetén végig kellene játszaniuk az összes húzást, amit a kommunisták megtettek... Egy. szakitás a nyugati országokkal, tökmindegy, hogy elnyomó imperialistákna k hivom-e őket, vagy zsidó világkormánynak ,gyarmatosító uniónak >vasfüggöny vissza. Kettő. az itthoni jelenlegi gazdasági elit, olgarchák stb. trónfosztása. erre megoldás megint nem lehetne más, mint vagyonelkobzáso k, perek, bebörtönzések,k ivégzések...honnan ismerős??? Mindez nyilván szülne akkora belső ellenállást az éljenzések mellett, hogy belső erőszakszerveze t is szükségeltetne, (három), csak most nem munkásőröknek hívnák őket, hanem máshogy,, nagyügy :) Négy.A milliós nyomor és a szétbarmolt gazdaság továbbra is adott lenne, ezt csak olyan kormány tudná felszámolni, ami keményen beavatkozna a gazdaságba, államosít és hogy ne vesszen el a megvalósitandó irányvonal ,amivel kitörhet a népnyomorból, még az is lehet hogy 5 éves terveket készítene P. Öt.Ha komolyan gondoljá a kisemberek gazdasági-szellemi talpra állitását, akkor pedig szövetkezetekbe tömörítene és egységes ideológiai nevelést is folytatna. csak most nem munkásmozgalmi indulók és Marx folynának a vizcsapból, hanem a székely himnusz és a rovásírás és Wass Albert:) Hat. Ha valóban hathatós eredményeket akarna felmutatni, és a cigánykérdést is kezelni akarná, akkor minimum bevezetné a kmk-gyakorlatát :) És végezetül haa mindezt valóban megvalósítaná, és főleg ha még reviziós elgondolásai is lennének, akkora nemzetközi ellenállásba ütközne (felsorolni se győzöm hány oldalról már), hogy ha nem akarná, hogy egy gyors katonai intervenció keretében pár óra alatt pikk-pakk legyalulják, mint a tököt, egyetlen esélye, ha vészes gyorsasággal keresne magának ő is egy NAGY testvért, és fegyverkezne, és kötelező sorkatonai szolgálatot teljesíttetne.....Asszem, szinte teljes a lista...ezek után egy ok marad a haragra, hogy valakiknek mindez egyszer már sikerült......(ja és oktatást és egészségügyi ellátást mindenkinek elérhetővé tenné ,sőt kötelezővé)….és mindehhez nem ártana egy ikon-szerü vezér sem,aki példát mutatNA, és egységbe fogNA… csak kultusz ne válNA belőle :)
Idézet
 
 
0 #42 tyima 2012-07-13 08:15
Nyugalom Fatima, Esmir a korosztályunk. Ezért is írta amit írt, mert Ő is megélte...
..................................
Elszámoltatás, és a közös nemzeti minimum-maximum, soha nem lesz gyakorlatba átültetve! Megmarad elvnek. Akik irányítanak, és befolyásuk van mindenhová, azok szétvernek minden civil fórumot. Módszerük egyszerű:ha valaki, aki tehetségesnek látszik politikai téren, gyorsan beárazzák, belökik valamelyik irányba. Majd összezárnak, lejáratják. Tehetik, hisz minden sajtó, média a kezükben. A köznép jelentős része már állást foglalt, és elkötelezett, a másik réteg meg menekül, épp hogy túlél, és lesz.rja az egészet. Itt új alapokról, új garnitúrával elkezdeni, egy új irányt vett országgal, nem lehet! Csak véres polgárháborúban lehetne ezeket elzavarni. Lelépnének, és a külföldi számlákra mentett pénzzel elélnek. Kezdenének fröcsögni kis idő múlva, és várnák, míg felkelne nekik a napjuk újra...Tehát a "tabula rásához" egyetlen lehetőség marad...Tudja, aki érti! Hirtelen, váratlanul, talán egy olyan katonai jellegű alakulat, aki ilyen kiképzést kapott?!Ahogy megtették 90' körül Romániában, vagy most Afrikában...
Idézet
 
 
0 #41 Fatima 2012-07-11 15:05
Kedves Esmír :) A látszattal ellentétben mi nem csörtézünk Tyimával, hanem egy sajátos műfajt üzünk nagy nyilvánosság előtt, csipkelődünk ugyan egy kis bulváros beütéssel, de alapjában véve közösen gondolkodunk tépelődünk szempontokat ütköztetünk, az tapasztalataink at és az olvasmányélmény einket csiszoljuk, egyeztetjük és a magunk módján-szintjén keressük az országunk égető problémáira a lehetséges megoldásokat. Nem vagyunk már mai gyerekek,közeli tjük az ötvenet, eleven megélt tapasztalataink vannak abból a korból. És mindaketten kutatunk, olvasunk mindenféle szempontból megirt értékeléseket tanulmányokat.Tudod, olyasmi ez mint a kincskeresés, vagy a tű kutatása a szalmakazalban. türelmet igényel, gondolkodást, adatgyüjtést, magányosan áttépelődött órákat, mert nem kaffogni akarunk és acsarkodni, hanem a megélt tapasztaltaink szürőjén átengedni az olvasottakat,ki szürni a hasznos, alapos információkat. attól még hogy te most hatalmas vehemenciával tömegyilkosnak kiáltod ki Kádárt, és egy henyélős, nem létező kölcsönöket szétlopkodó ledér társadalomnak képzeled a 60-as 70-es évek társadalmát, csak a saját tehetetlen dühödnek és tudatlanságodna k adsz hangot. A tények makacs dolgok. A lényegi eladósodás, a szocializmus szétesése az olajár robbanás és a világbank beengedése után következett be.Ekkora Kádár tényleges hatalma már meggyengült és a felszin alatt mások léptek elő meghatározó tényezővé. Mi benne éltünk, átéltük ezt a korszakot. És TE? Tyima!Hogy minek az árát fizettük meg a kommunista éra alatt, ahhoz talán figyelembe kéne venni azt is, hogy előtte kedvünk támadt megtámadni az világ egyik legnagyobb országát, és kedvünk támadt kiirtani az egyik legnagyobb nemzetiségi csoportunkat. véltük, hogy győzhetünk, és mindez retorzió nélkül marad?????? Baromi nagy ostobaság volt! A másik az elszámoltatás kérdése. szerinted mehetne békés uton? Egy Simicska,egy Pintér egy Orbán, egy Gyurcsány egy XY majd azt mondaná, ejny-bejnye de rossz voltam, csináljunk mindent a nép javára vissza?? Mért mereng a jobbik a polgárháboru eshetőségén???? Egy uralkodó osztály hatalmától történő megfosztása csak vérrel meg terrorral diktaturával megtorlással szokott járni, éS AKKOR 50 VAGY 30 MULVA MEGINT jöhetne egy bősz ifju, és véres kezü tömeggyilkosokk ént emlegethetné az esetleges mostani elszámoltatókat .......Valahogy meg kellene találni egy közös nemzeti minimumot, egy sajátságos nemzeti utat, ami az össztársadalomr a nézve gazdasági és szellemi fellendüléssel járhatna, az ördögi körből csak igy lehetne kiutat találni... mi ezt keressük Tyimával hitem szerint kedves Esmír, nem pedig egymást mocskoljuk és aljasozzuk :) Ilyesmire ugyanis egy percnyi energiát nem pazarolnék. Teszik ezt most elegen mások.....Önállóan gondolkodni mindig a nehezebb út, tudásanyag nélkül kész receptek alapján gyülöködni mindig eccerűbb, de azért hajrá...Amúgy a függetlenségünk kérdése is egy gordiuszi csomó, van még egyáltalán bármi eshetősége azzá válni??? Vagy csak árnyalatok vannak rossz és kevésbé rossz függések között? Nem tetszett a szovjet fennhatóság, nos, kiderült, hogy az imperialista hatalmak (régi terminológiával ) szövetsége se oly áldásos. És sajnos nem vagyunk egy földrésznyi Argentina, de Izland sem, hogy csakúgy lerázhatnánk a ránk rakott igát....
Idézet
 
 
0 #40 tyima 2012-07-11 13:29
levélben kaptam, és a szerző kérésére emeltem ide:"Szia,Zoli! Olvastam,az egyik Fatimával folytatott csörtédet.Ugye nem vagy Homo Kádáricus,ami még a kommunisták között is a legkártékonyabb ,és a legaljasabb,és a leghülyébb?Igenis kölcsönök voltak,abból az emberek hazaloptak valamit,amit csak tudtak,az állam engedte a GMK-t és a háztájit,mert fosott egy esetleges 56-tól. Közben a lakosság jó része bálványozta " Jani bácsit",a véreskezű gyilkost,idegen urak kutyáját,és a potya kihízelgésével, és a kollektív zabrálással részese lett saját maga kirablásának,és teljes erkölcsi lezüllésének.Üdv:Esmír"
Idézet
 
 
0 #39 Fatima 2012-07-11 10:17
... na majd gyüvök, valami csak alakul itten a sok anyázások közepette :)
Idézet
 
 
0 #38 tyima 2012-07-11 07:50
Azt szónokolják, mindenki egyforma?!De valójában létezik egy uralkodóosztály ,-mely több nemzetiségű- aki minősít, és dönt, hogy ki hová kerül. Aztán a végrehajtó szerv, mozgásba lendül: NATO, IMF, valutaalap,ENSZ nevezd bárminek.
Nem, nem egyenlőek a népek, és mindig is tesznek különbséget ember és népek között!A gyomorforgató, és hányingert keltő az, amikor AZ kiabál megkülönbözteté sről, aki MEGKÜLÖNBÖZTET! Azt Te is tudod, mely ország milyen népe osztályoz, ugye?
........................
Tehát szerintem nincs különbség a két rendszer között! Mindegyik kiszolgál(t) egy uralkodóosztály t, csak más módszerrel. A kettőt kéne ötvözni valahogy talán? Mindegy, én az életemben erre már nem kapok választ , azt hiszem! Ami jót tenne, talán ennek az országnak, egy teljesen új vezetés. Az eddigi uralkodó elit elszámoltatása. 1945-napjainkig.A vagyon és egyéb visszakobzás után kifizetni a hiteleket, aztán kialakítani egy VALÓDI demokráciát! Persze ez SOHA nem fog megtörténni!Mer t akinek szigete van meg tengere, falva, városa, milliárdja, az nem mond le róla!
....................
-Tehát azt nekem soha ne mondd, hogy bármelyik jobb a másiknál, értem ezt rendszerre, népre! Nem is érdemes vitatkozni, vagy jobban beleásni magát az embernek, mert annál nagyobb a meghasonulás...Marad nekem egy kényszerű mosoly, és a legkisebb öröm totál kiélése!Írjam privátba is, vagy elég ide?
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 30 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások