Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Julian Assange háziőrizetben?!

E-mail Nyomtatás PDF

Nem nyugszik a vihar Assange körül! Hogy ez jó, mert addig még él, vagy rossz, mert egy szabad pillanata nem lehet, én nem tudom...Ami biztos, hogy amint hallani róla bármi infót, azt közlöm Felétek, tyimOlvasók:

Letartóztatják Julian Assange-t, a WikiLeaks alapítóját, ha elhagyja Ecuador londoni nagykövetségét, ahova kedden menekült - közölte a brit rendőrség szerdán.
"A hatóságok elmondták, hogy Assange megsértette szabadlábra helyezésének feltételeit - amelyek között éjszakai lakhelyelhagyási tilalom is szerepelt -, ezért őrizetbe kell venniük.
A 40 éves ausztrál állampolgár kedden menedékjogot kért Ecuador londoni nagykövetségén, miután pár nappal korábban a brit Legfelsőbb Bíróság elutasította kiadatási ügyének újratárgyalását, így a WikiLeaks alapítója egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy a brit hatóságok kiadják Svédországnak, ahol szexuális bűncselekmények vádjával folyik ellene nyomozás.
A brit külügyminisztérium közlése szerint ameddig Assange a nagykövetségen tartózkodik, "elérhetetlen" a rendőrség számára. "Együtt kívánunk működni az ecuadori hatóságokkal az ügy mielőbbi megoldásának érdekében" - írta közleményében a minisztérium.
Ecuador azt közölte, hogy a férfi "a nagykövetségen fog maradni, Ecuador kormányának védelme alatt", amíg a quitói hatóságok döntenek kérelméről. A latin-amerikai ország tájékoztatása szerint Assange azzal vádolta Ausztráliát, hogy az lemondott róla, továbbá azon félelmeinek adott hangot, miszerint Svédországnak való kiadatását követően továbbküldenék az Egyesült Államokba, ahol halálbüntetést maguk után vonó bűncselekményekkel vádolnák meg.
Ecuador elnöke, Rafael Correa korábban többször is támogatásáról biztosította Assange-t, és a férfit 2010 novemberében meg is hívták a latin-amerikai országba. Az ecuadori politikai menedékjogért való folyamodás azonban még Assange támogatóit is meglepte.
A nagykövetség épületének közelében szerdán rendőrök álltak őrt, míg az épület előtt a férfi egy tucatnyi támogatója szimpátiatüntetést tartott, "Szabadságot Assange-nak" feliratú táblákkal."
.......................................
-Erről az ellentmondásos emberről, és az általa működtetett Wiki Leaks mozgalomról, többet is olvashatsz, csak üsd be a keresőbe itt a tyimeken, az Assange nevet! Mindjárt érthető, miért is lett szálka a liberális nagyhatalmak szemében!
Módosítás dátuma: 2012. június 21. csütörtök, 08:22  

Hozzászólások 

 
0 #3 indián 2012-07-06 18:28
Túl sok embernek lépett a "tyúkszemére",és nem nézte milyen befolyásos,vagy "hatalmas".Naná,hogy ellenséggé vált!
Idézet
 
 
0 #2 tyima 2012-06-26 07:10
Ez az ember valószínűleg túl messze jutott...Az ő története, -azt hiszem, nem úgy ér véget, mint a filmekben szokott...
Idézet
 
 
0 #1 Eliza 2012-06-25 17:33
"miért is lett szálka a liberális nagyhatalmak szemében"? Mert elfogytak a gerendák!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 55 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások