Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ökoház. Ha ilyen gazdaságos, miért nem kell?!

E-mail Nyomtatás PDF

Szeretek új ismeretségeket kötni. -Persze úgy, hogy maradjon idő a régieket is ápolni! Így minden pillanatban látok-hallok valami érdekeset a Nagyvilágról! A minap egy gyermekfoci edzésem látogatott meg egy Apuka. Aztán az edzés után váltottunk pár szót. Majd még párat, és a végén vagy másfél órán keresztül csöppenhettem bele abba a világba, amit magam is nagyon keresek...Mert a nagy válság ellenére, biza az ember nem mindig akar csökkenteni pazarló életvitelén! Legalábbis nagyon kevés hajlandó, a "jól megszokott" nem érdekel a másik, nekem legyen meg viselkedésén.

Nos, az apuka Norvégia, és Magyarország között ingázik. Egy Norvégiában jól bevált, nálunk az -Istennek sem akarjuk engedélyezni-építkezési stílust képvisel! Az OKÖHÁZÉT. Schneider Károly honlapjáról:

Hamarosan elindul a hivatalos weboldal is, már dolgozom rajta.
Amit érdemes tudni: 10 millió Forint 120nm Acél Szerkezeten Faház, 168 óra alatt kulcsrakészen bárhova leszállítjuk, letelepítjük. Információ erről később.

Nincs ennél versenyképesebb Ökoház Magyarországon!
Lássuk csak, napelem, esővíztározó amelyből szűrés után az ivó és a mosó vizet nyerem. A wc a felhasznált vízzel öblít. Szélturbina biztosítja, hogy soha ne kelljen semmilyen szolgáltatótól függnöd. A Házban egy gyönyörű fatüzelésű kályha is be lesz építve, amellyel mind a fűtés, mind főzés is megoldható. Természetesen a meleg vizet a napkollektor biztosítja, míg szélturbina 5KW áramot termel már 10km/h szélsebességnél.

576465_408307975856480_999148364_n

 

592191_399099466777331_193927092_n

Módosítás dátuma: 2012. július 01. vasárnap, 06:13  

Hozzászólások 

 
-1 #10 tyima 2013-11-26 08:25
Köszöntelek Karcsi!
Biztos lesz, kinek fontos az infód, mert a természetes felé egyre többen nyitnak.
Idézet
 
 
-1 #9 schneider károly 2013-11-19 22:51
Hali!Itt az ötletgazda!Mind enki megnyugtatására ,a fatüzelésü kályha,csak vész esetére és a láng imádásra kell majd.A tűznek,nem csak a melege,hanem a látványa is melegít/Ezt higyjétek el nagy tapasztalattal állíthatom./.Az igazi fütést az infrapanelok adják.Amik nem utolsó szempontként a a mozgásszervi megbetegedésekr e is jó hatással vannak. A viztelen hónapokra is van megoldásom!!Csa k rendeljétek meg!!!!Üdv mindenkinek!Kar csi
Idézet
 
 
0 #8 tyima 2013-03-02 09:07
-Várjuk hát a tervező-ötletgazda Manager válaszát...
Idézet
 
 
0 #7 Eliza 2013-03-01 17:11
Köszi. Megnéztem, még mindig tetszik. A honlapon is körbekukkantott am. Láttam, a kérdések közt az is felmerült, ami bennem: a csatorna. De még a vízvezeték-hálózatra is rá kell(ene) csatlakozni, mert felénk pl. nyáron van, hogy hetekig nem esik az eső....
Idézet
 
 
0 #6 MA 2013-02-28 19:32
Ezt mindenféleképpe n támogatni kellene, mert aki ilyen házban él, annak már csak szelektíven kell gyűjtenie a hulladékot (+ komposztálni), és helyi termékeket vásárolni (amit lehet, azt pedig megtermelni) ahhoz, hogy 100%-osan környezetvédő legyen, mert a ház minden szempontból környezetbarát. És 10 millió forint a mai ingatlanárak mellett nem is sok... (Csak az átlagembernek nincs ennyi pénze, de az más kérdés.) És még szép is ez a ház, szerintem mindenféle tájba könnyű beilleszteni. Én laknék ilyenben.
Idézet
 
 
0 #5 tyima 2013-02-28 08:43
No végre Manager!
Már azt hittem, soha nem kapunk tájékoztatást a fejleményekről! Örülök, és köszi, hogy jelzed, hogy állnak a dolgaid!
Eliza fatüzeléses kérdésére is megvan a válasz...
Idézet
 
 
+1 #4 2013-02-27 13:06
Természetesen régebben is olvastam ezeket a híreket. Mint tudjátok Magyarországon most különösen nehéz elindulni nulla tőkével. Jelenlegi magyar ügyintézést nem jellemezném. Olyan amilyen. Ellenben Norvégiában most a napokban építjük az első házunkat. Tényleges értékelések, fotók, szállítás, építés, lakberendezés, energia-tanúsítvány, komfortról csak az elkészülte után tudok beszámolni.
Szeretnénk végre áttörést elérni itt a hazai piacon, de van még egy akadály ez ügyben. Az önkormányzati hivatalok döntitek el azt miután meg van a típusengedély szám, hogy hol építhetünk és hol nem. Legtöbbször hallott indok, hogy nem tájba illő. erről zengedezhetnénk ódákat, hogy mi az és mi nem, gondolok itt pl: lakótelepekről.

Mint írtam, külföldön nem téma, de magyar emberek meg bajba vannak és amikor látom, hogy milliárdból építenek 20-30 házat le vagyok döbbenve mire megy el a sok pénz, a mienk meg töredéke csak és nem 40-60 nm!

A fatüzelésről annyit, hogy nem azzal van a gond, hogy fával tetszik tüzelni és az környezet szennyező. Hiszen amennyi fát elégetünk annyit ültetni is tudunk. Hanem azzal a sok fosszilis energia hordozóval amit a föld mélyéről hozunk fel és égetünk el, pl.: szén, kőolaj - ehelyett ültessünk fát. :)
Idézet
 
 
+1 #3 indián 2012-07-06 18:23
Ez nagyon jól hangzik.Szívesen kipróbálnám...
Szerintem itthon még alig hallani erről.Vagyis hallani lehet,de aztán meg is rekedtünk itt.Talán nem véletlen.Képzeljük csak el,mit szólnának a nagy szolgáltatók,ha tömegesen veszítenék el az ügyfeleiket.
Pedig ha a Föld élni akar,akkor előbb-utóbb valami illyesmi felé kell nyitnunk.
Remélem még időben!
Idézet
 
 
+1 #2 tyima 2012-07-03 16:57
Logikusan vetődik fel, egy ökoházban, miért tüzelnének nemesfát?!Van olyan származék, amit azért ültetnek, mer1-2 év alatt felnő, megerősödik, és azzal tüzelnek.Tehát direkt azért ültetik.Nem tudom hirtelen, mi a neve, de már Hazánkban is léteznek ily ültetvények! Tehát nem nemes fa kerül fűtésnek.
Megvan, megtaláltam:
Fabrikett | Biobrikett | Téli tűzifa és tüzelőfa helyett!
Írd gugliba
Idézet
 
 
+1 #1 Eliza 2012-07-02 21:50
Ez gyönyörű. Egyedül a fatüzelésű kályhán akadtam fenn, én mint tősgyökeres városi... hiszen mindig az erdőkért sírunk. Tudom, a gáz, az olaj sem olcsó, sem környezetkímélő ...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 23 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások