Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hajnali kaland a félmeztelennel...

E-mail Nyomtatás PDF

Nagyon változatos a munkaköröm! Hajnalok-hajnalán találkoztam már zenésszel, hajléktalannal, iskolaigazgatóval, tolvajjal, és ajándékosztókkal is. De ébresztettem fel mélyen alvót az aszfalton, és segítettem le, fiatal delikvenst, egy gömbölyű szalmabáláról..?!...és láttam egy másikat, égő műanyag kukából ordibálni...  A mai esetem, ismét egy párját ritkító...Aránylag sűrűn lakott területen, egy eddig általam csendesnek ismert családi házból tántorogtak elém! Hárman voltak és sokat ittak azt hiszem! Meg tán fokozták is a szesztartalmat, valami divatossal, mert ilyen koordinálatlan mozgást, nehéz csak alkoholtól bemutatni...Két fiú, és egy lány levitált elém, mögém, alám...Egyik emberem öltözni próbált, de az inget kifordítva tekergette magára. A másik fiú, és lány valami pongyola, esetleg hosszú trikó? szerűségben botladozott valamerre! Vagy onnan vissza! Nem szóltam hozzájuk! Néztem a tétova tántorgást, a kűzdést az inggel, és hallgattam a magasröptű eszmecserét: -De most hovábe ba....meg?! -Gyeremá ne izéjjjj!-Mit tuomén, csak gyeremájjj...-Ott aizé...

-Legyintettem, és elhaladtam a környékről. Azt sem tudják, mit akarnak,  mikor és miért?!Divat lett a szerek szedése, és az ízesített alkoholokkal vegyítése! Az egyik rutinos bulizó srác mesélte, hogy városunkban az esti szórakozóhelyeken már nem lehet hideg vizet "vételezni" az illemhelyen! Csak forrót! Mert hideg víz kell a "gyorsítószer" hatásfokozásához, és a csalafinta vendéglősnek nagy üzlet, ha az ásványvízért fizetnek! Nehogy már ingyen "fokozzanak" a WC-ben...Hogy ezek a szerek, porok, tabletták, mi kárt okoznak, azt kevesen mérik fel ilyen pillanatokban! Egy tanulmány:

"Az Ecstasy sokkal veszélyesebb, mint azt korábban gondolták, évente tíz tabletta használata is roncsolja a memóriát - írta a The Daily Mail egy közelmúltban végzett kutatás eredményeit összegezve.
A Cologne-i Egyetem kutatói egy éven keresztül vizsgálták az Ecstasy-fogyasztókat. A vizsgálati idő kezdetén és végén az alanyok tanulási képességeit, memóriáját és felfogóképességük gyorsaságát tesztelték.
Az eredmények azt mutatták, a rendszeres Ecstasy-fogyasztók esetében az epizódikus memória egyértelműen sérült, összevetve azokkal, akik soha nem fogyasztották még a drogot. Nehezebben vagy egyáltalán nem emlékeztek rá, kivel mentek moziba utoljára, és milyen filmet láttak. Ezenkívül az agyi károsodás azoknál is megfigyelhető volt, akik kis mennyiségben, egy hónapban csak egyszer fogyasztottak Ecstasyt.
Azonban érdemes figyelembe venni, hogy amint teljesen leállnak Ecstasyval a fogyasztók, általában az agyi képességek is normalizálódnak - tette hozzá Valerie Curran, aki pharmakológia-pszichológia professzor Londonban."
 

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2012-08-04 06:22
Hát Eliza, a tiszta anyagot talán...De ami tisztaként indult, mire leér, mondjuk Füredre, és a kedves delikvens tudatáig hat, ki tudja, mivel lesz dúsítva..?!Mert a tiszta anyagoknak horror ára van (szaktekintély informátorom szerint)
Idézet
 
 
0 #1 Eliza 2012-08-03 11:06
Azért arra kíváncsi lennék, azok, akik kikísérletezik ezeket a szereket, használják-e maguk is. Tudva, mert tudniuk kell, milyen hatással bírnak.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 50 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások