Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Misztikum és Je Si-ven.

E-mail Nyomtatás PDF

Álmodom...Lehunyt szemmel lebegek, a víz kellemesen feszes. Elmosódottan hallom a hangosbemondót, a közönség hol zajos, hol néma csendű! Mellettem Phelps siklik, de együtt haladunk. A többiek már lemaradtak. Agyamban dübüg pulzusom, valahol 220 felett...már megszoktam, erre a pár percre felvitte a doc az egekbe...Kell a véráram, hisz a koksznak le kell bomlani, és szétáradni...Izmaim maguktól hajtanak előre! Nem érzem a kezem, lábam, nem tudatos a tempóm...Szemem kitágulva, pillám se rebben! A falra kis híján felkenődök, de valahogy fordulok, és száguldok tova. Szédelgek, valami rózsaszín ködben lebegek. Pillanatra tisztul elmém, kinézek két tempó között oldalra! Már Phelps is mögöttem, jön az utolsó ötven...Furcsa íz a nyelvem alatt, visszatöltött vérem forró, a nyaki artériám szétrobban rögtön...Hánynom kéne de még lehet vagy harminc méter. Székletem nem lehetett két napja, hogy ne ürüljön semmi...Semmi, ami most hajt, ami dolgozik helyettem...Érdekes, szomjas vagyok, pedig itattak velem a kékből is, meg a zöldből is...A doc szerint az injekcióban is volt folyadéktartalom, most mégis kiszáradtam...De már csak pár méter, és előttem a világ, enyém az olimpia, ismét én leszek a "delfin" a "fenomén" a "droid" az Isten...-De mi ez?! Oldalra csuklott fejemből kiszakadni készülő szemem mit lát, vagy sejt, vagy csak elkínzottan torzít..?!Valami homályos tűnik fel kissé hátul, majd mellém ér, és elhúz...Ne!!-Hé mi ez doc?Ez mi lehet, azt mondták én kapom a legjobbat?!Ki a franc ez, hogy kerül elém??..és győz??!!Pihegek a célban, ketten húznak ki. Hideg verejtékben úszok, testem mégis tűzforró...Erőt véve magamon gratulálok, közben kis híján ráhányok...Kamerák, kérdések, fotósok...El innen, hol van már az öltöző, és doc..?!Na végre a szekrény és ismerős arcok...Szólnak, hogy várnak a doppingszobában...Keresem a kikészített vizeletet...Na végre megvan, pulzusom lassan visszaáll, látásom tisztul, megint öregedtem pár évet...végre  jön doc...Kérdezi, tudom-e ki győzött le..?!Egy kínai 16 éves lány..?!

-Le kell cserélnem docot! A kínaiéra! Hadd legyek lány, és újra fiatal...már nem érdekel az olimpia...

Részlet egykori keletnémet vendégmelóstól:

" s amikor az út mellett legelésző tehenek szebbek lesznek mint a településeken látott csajok, akkor már közel jársz Brémához!"

-Szóval az Olimpia a legnagyobb üzlet. Vannak kis pókerosok, és profi csalók...Meg vannak akik tisztán kűzdenek...-Állítólag egyre kevesebben!

"Géndoppingolást sejt a londoni olimpián berobbanó, 16 éves kínai Je Si-ven elképesztő teljesítménye mögött az egyik legnevesebb amerikai úszóedző, John Leonard. (Az életkora utáni kérdőjelt egy 2009-es hír miatt tettük ki: Meghamisítja életkorát a kínai sportolók nagy része - a szerk.) Az edző hihetetlennek és zavarónak nevezte a szombaton a 400 méteres női vegyesúszást óriási fölénnyel nyerő Je teljesítményét. Egyik riválisa ebben a versenyszámban a végül negyedik helyen végzett Hosszú Katinka volt, akit több hosszal előzött meg Je".
knai_szA képen egy kínai 16 éves lány! A hivatalos verdikt szerint!...és amíg nem találnak bizonyítékot ellene, addig a Föld leggyorsabb embere...
Módosítás dátuma: 2012. augusztus 01. szerda, 07:32  

Hozzászólások 

 
0 #2 tyima 2012-08-03 07:44
Atlanta óta van ez így!Akkorra érte el a NOB-ot, a jelen neolob. degener. életvitele! Az amik, akit lehetett megkentek, és így kapták meg a jubíleumi rendezési jogot. Aztán átszervezték egy showműsorrá:

1996 Atlanta - szomorú centenárium - olimpia - Origo
olimpia.origo.hu/.../......
"2008. febr. 26. ... Világméretű felháborodást váltott ki a NOB határozata, amely a centenáriumi
olimpia helyszínét jelölte ki. Athén helyett ugyanis Atlanta "nyert", ..."
Káosz az elüzletesített atlantai aranyolimpián - NSO.(másold keresőbe)
Engedték a profi pénzérdekeltség et, és a doppinglabor lemaradt, meg már nem is volt érdekes, csak 1-2 kirívó esetben, és akkor is a "kicsi "országoknál..
Én innentől számolom az olimpiák hanyatlását, és utálom az amerikai "cola-hamburger biznicet"!
Idézet
 
 
0 #1 indián 2012-08-01 14:54
Sajnos ez már így marad!A kimutatható doppingszerek negatívak voltak.Ezt a békát nagyon úgy tűnik,hogy le kell nyelnünk!
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 27 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások