Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Devecserről, szemtanúként!

E-mail Nyomtatás PDF

Egy amatőr zenekar felvételein bábáskodtunk, a Farkasokén! -Nos a Farkasok, a vasárnapi devecseri "Élni és élni hagyni" demonstráción lépett fel, így elkísérhettük őket! A felvételek el is készültek, és a szerkesztésre kerülő anyag, már a videostúdióban! Talán szeptember végére kész a filmjük...

De vissza Devecser vasárnapjához! Mindannyian tudjuk, hogy milyen a közbiztonság... Hogy vannak városok, falvak, tanyák, ahol nemhogy este, de nappal sem ajánlatos egyedül az utcán! Vagy éppen őrizet nélkül otthon! Mert egyre kevesebb értéke van az emberi életnek, és egyre brutálisabb módon veszik azt el...Aztán megy a mismásolás, igyekeznek agyonhallgatni, és persze félremagyarázni...Mert Hazánkban rend lett téve, két hét alatt...A devecseri eset is egy létező etnikai konfliktus. A megváltozott létszámú kisebbség, és a magyar lakosság között! Elképesztő indulatokkal, és egy csomó hazugsággal! Az emberek nehezen tudnak talpon maradni, és nem válogatnak a módszerek között hogyan tegyék azt! Az a réteg, aki a megélhetés legegyszerűbb módját választja, nyilván előbb-utóbb szembekerül valakivel! De ha megkapná jogos büntetését, és nem takargatnák tetteit, átgondolná életvitelét! De most takargatják, és ez a helyzet ide vezetett Devecserben. Mert az odasereglő, az ország legtávolabbi tájáról érkező embereknek elege van!

-Beszélgettem olyan tüntetővel, kinek már Pesten elfogyott a pénze, és mások dobták össze, úgy jutott le Devecserbe. Nem láttam közpénzből bérelt buszokat, tele pártaktivistákkal, mondván aki eljön az "kap egy Demjén-kazettát", vagy egy ingyenes belépőt a "Sas-kabaréba" Nem, ide az emberek saját pénzen, és meggyőződésből jöttek túlnyomórészt! S' nem párszázan, hanem, becsléseim szerint nagyjából 1800-2000 körül...

A Farkasok zenekar filmje ha elkészül, látható lesz a tyimeken, és a szokott helyeken! Ott élő felvételeket láthat, aki az igazságra, és a valóságra kíváncsi!

...........................

Hogy milyenné tud válni a beteg elme, akinek semmi sem drága, mert már nincs öntudata?! Idézek egy (sajna)országos  napilap olvasóitól:

[Arady] [2012.aug.06. 03:00]

Mert nincs munkahely, azért nem nyugszanak!

HA nem ugyan olyan szegények lennének a szimpatizánsaik mint a romák - akik szerintük a bajaik okozói - akkor örülnének ha a családjukkal tölthetnék az időt, nem ilyen idiótaságokra pocsékolnák!

Még hogy a romák üldözik el az embereket a szülőföldjükről.. ennél demagógabb náci rizsát ritkán hallani..

[tovaris] [2012.aug.05. 21:31]
Nem nyugszanak a nácik.
Módosítás dátuma: 2012. augusztus 06. hétfő, 09:01  

Hozzászólások 

 
0 #6 tyima 2012-08-07 08:06
-Nézd Indián, én nem vonulni mentem, hanem a zenekart felvenni! Voltam katona, és elég nehezen viseltem a másfél év bakancscsattogt atását! Mikor levethettem végre az egyenruhát, akkor ÖRÖKRE vetettem le!De beszélgettem pár helybelivel, és egy, látásból ismerős, cigány sráccal, aki gárdista, már vagy 5 éve!Elmondták, mi a valós helyzet Devecserben, és mi vezetett ide. A napi szintű erőszakos cselekmények mellett, az a fajta polgármesteri utasítás, hogy ne tegyenek feljelentést, ne legyen ügy! Ahogy a rendőrség is kezeli, a már napi konfliktusokat...Az is érdekes, hogy a saját házánál megtámadott embert is feljelentették garázdaság miatt...A gárdista srác szerint EZ megy az egész országban! Hagyják, hogy az ilyen esetek el legyenek tussolva. Vagy aránytalanul kicsi legyen a büntetés! ebben szándék sejlik fel...Direkt történik, azt kéne megtudni, vajon miért?!Hogy fel lehessen készülni rá...
Hiszek a gárdistának, járt a tanyavilágban, mentett meg embereket a kiköltöztetéstő l, dolgozott a gátakon, és beszámolt Gyöngyöspatáról is! Miket hazudott össze arról is, tévé, rádió, híradó...
-Ezek tükrében, valahol érthetővé vált, miért is vonult fel, vagy kétezer ember a rekkenő hőségben, azt hiszem...
Idézet
 
 
0 #5 tyima 2012-08-07 07:53
Tyukodi pajtás volt az Fatima, de nekem így is jó!Az viszont nem jó, hogy Te állíthatsz mindenfélét ellentmondást nem tűrve...mint igazság, és megcáfolhatatla n igazság...
Például írásodban a kérdésszerű állítás, hogy nekem ilyen örömöm van?!
Aztán, mikor veszem a lapot, és igyekszem hasonló éllel válaszolni, az már sértés!
Fatima, értsed meg, és fogadd el, hogy azok, akik ott voltak, vagy szavaztak az újságban, azoknak valamiből elegük lett...Még ha szerinted ők legalják is...Nem én sértelek, hanem a Te víziód, hogy én egy olyan országot szeretnék, ahol a rendőrkapitány ilyen! A Pintér...Biztos, jól írtad?
-A kedves megyei napilapban megjelent egy helyi cigány vezető cikke! Aki elmondta, nem volt dobálás, és nem volt kisebbségi sehol az utcán! Lehozta a VP.Napló. Önmagukat dobálták meg, és a Ferenczi nevű képviselő is, önmagát verte fejbe?!
-Na látod, ezt kérd ki Magadnak!Van ezer dolog, ami folytja az embert! A pénztelenség, a rengeteg melóból bejövő, kevés pénz! -Hogy, ne lehessen behazudni bármit, és ne lehessen elhallgatni tényeket.Meg persze, ne lehessen megtenni bármit, minimál büntetésért! Ezért vonult ott fel, aki vonult.
Én váltottam pár szót egy cigány származású fekete egyenruhással. Látásból ismerem, egykor abban a városban lakott, ahol én. Rendfenntartóké nt vett részt, járt Gyöngyöspatán is többek között...Elmondott pár információt! Ezek tükrében, meg a pár helybéli szerint, aki odajött a zenekarhoz, már nem maradt más megoldás! Mert az megy az iskolában, ami az utcákon! Annyi a panasz, hogy már nem érdemes feljelenteni! A polgármester, meg szerette volna eltussolni, hisz amiről nem beszélünk, az nincs!
-Nézd, én hiszek a helybélieknek, és esetleg fogadd el Te is, hogy EZ ez a helyzet,a Ti egykori vállalkozásotok meg egy másik!
Idézet
 
 
0 #4 Fatima 2012-08-06 22:31
Elmész te a Sunyiba Tyima pajtás! Direkt azzal kezdtem, hogy rám ne fogd, hogy nem láttam még közelről cigányt. évekig ,érted, évekig dolgoztam köztük -velük, mikor az uram azt találta ki, HOGY mezőgazdasági vállalkozó lesz.Toboroztam őket, cigánytelepeken jártam, egész brigádokat hajtottam répásba-meggyesbe, és mikor egyedül maradtam dolgoztam vállalkozó cigány keze alatt is, napszámba. A fiam most, mivel más nem adódott tucatnyi cigánnyal takarít csatornát, haggyál már a süketségeiddel. Ha valamibe nem értünk egyet - utoljára kérlek meg-, egyedüli visszavágási módod ne a sértegetés legyen. Nem kell akarnom valakinek lenni, de ha az akartam volna "valaki lenni", maradok a hivatalos irodalmi keretek között a pályán, ahova annak idején egy országos folyóirat szerkesztője "beemelt". csak én lehettem olyan marha, hogy mindennek hátat fordítva, megpróbáltam közösséget épiteni, majd nyilt egyenes véleményekkel, dolgokra rámutatni, nem keresve az elismerést. Láttam videókat is , és nem csak erről a megmozdulásról. ezt nevezed te rendtevésnek????Akkor furcsa fogalmaid vannak a rendről, valahol beleillesz egy olyan ország imázsába, ahol egy Pintér Sándor lehet a belügyminiszter . Amúgy,ha valaki bosszút akar állni, az mindenre elszánt és fegyelmezett, és halkan dolgozik.tudod, elképzelem Rózsa Sándort, ahogy falkába verődve a vele egyivásúakkal, rendőri biztosítás mellett óbégat, masírozik és flakonokat dobál, és utána a neten veri a nyálát. De gyengén jön be a kép, és továbbra is a gyomrom forog.......Kurvára nem kell ahhoz Veszprém megyében élni, hogy legyen "tapasztalatom" ,gondolod Dél-Békésen nincsenek? Vagy Hajdu-Biharba? Vagy asszed Dunántúlon, Zalába, Győrbe nem dolgoztam velük? De tökmindegy is, ugyis az a lényeg, hogy belém marj valamivel, mert nem értek egyet veled.Az erő és ez a fajta erőszakoskodás két különböző dolog. ez egy új szubkultúra lett, jobb hecc, mint meccsekre járni .Marhára nagy rend lesz ebben az országban, ha a társadalom két különböző rétegű alja csoportja háborúzni fog. hajrá Magyarország, hajrá magyarok
Idézet
 
 
0 #3 indián 2012-08-06 17:23
Elég nehéz véleményt nyilvánítani akkor,amikor (szerencsére)ni ncs semminemű ilyen tapasztalatom ebben a kérdésben.De gondolom ha megkérdeznénk egy magyart aki sok roma közt él(vagy inkább megpróbál élni)azt hiszem határozottan üdvözli azt a személyt-legyen az a Gárda,Betyárser eg-aki megpróbál rendet tenni,és normális életbe terelni az életet.Elég szomorú hogy ezt nekik kell megtenni mert a karhatalom nem képes rá.
Idézet
 
 
0 #2 tyima 2012-08-06 17:06
Örülök tájékozódásodna k ez ügyben Fatima, látom igyekszel művelődni...
..............
-Mi tetszik nekem?! A kialakult helyzet? Hogy a rendőrség tehetetlenségét civil szervezeteknek kell korrigálni?Tudod az erősen elfogult megyei lap megszavaztatta az olvasóit" Kire bízná a rend fenntartását? Az olvasók több mint fele a gárdára szavazott! A fennmaradt 45% ingadozott a rendőrség, és egyéb civil szervezetek között! De ők nem a nettől kaptak információt mint Te, hanem Veszprém megyében élnek! Tehát TUDTÁK, miről szavaznak!Pedig a Veszprém megyei Napló, soha nem volt un. jobb oldali! most főleg nem az...
-Annak pl örülök, hogy minden helyzetre van személyes élettapasztalat od, és jobban tudod, mint akik átélik...De itt nem örömről, vagy bánatról van szó! Hanem arról, ha így marad a közbiztonság, előbb-utóbb nagy baj lesz!!!Mert a becslésem szerint, közel kétezer ember tűnhet erőszakosnak! -De a Bognárékkal szemben álló többszörös túlerő, -ahogy a többi devecseri esetnél-az milyen?!
...és gondolom, nem hiszed, hogy én örülök, hogy egy kordonba zárva filmezek, és laposan pislognom kell a hátam mögé, mikor dobnak meg valami betonnal..
Egyre inkább azt érzem, szeretnél valami, vagy valaki lenni, azért írsz minden történésről negatívan...
-Na ennek nem örülök...
Idézet
 
 
0 #1 Fatima 2012-08-06 16:24
"A menet élén a Betyársereg félelmet nem ismerő, vad harcosai vonultak, a betyárok impozáns és az ellenségben rettegést keltő fekete zászlójával, mögöttük a vármegyések fegyelmezett sorai következtek, majd a derékhadat a jobbikosok és a civilek adták, a menetet pedig a szebb jövősök és a gárdisták zárták. A magyarok több helyen is megfutamították a bámészkodó cigányokat. Először annál a háznál, ahol a verekedés történt. A cigánysor előtt rendőrkordon állt, mögötte 5-6 cigány bámulta a magyarokat, ám amikor a betyárok megindultak feléjük – elsöpörve a rendőrkordont – a cigányok hanyatt-homlok menekültek. A készenléti rendőrség csapatszállító járműve állta a magyarok útját, akik behatoltak a cigánysorra. Ezután újra elindult a menet, ám abban az utcában, ahol rengeteg cigány él, újabb összetűzésre került sor. Egy cigányok lakta ház kőkerítése mögül kukucskáltak az orkok, és ki tudja kitől lopott kamerákkal rögzítették a vonuló tömeget, majd szóváltás alakult ki közöttük és a tüntetők között. Végül repült egy vizesflakon, ami fejen találta a kormost, mire kő repült a kerítés mögül a tömegbe. Erre féltéglákból, betondarabokból , kövekből álló zápor zúdult a házba menekülő 15-20 cigányra, akik addig a kőkerítés mögött rejtőztek. A dobálózás során megsérült Ferenczi Gábor, a Jobbik parlamenti képviselője is, akit vélhetően egy cigány dobott fejbe (sebét az ajkai kórházban látták el). A rendőrök nem voltak a helyzet magaslatán, késve értek oda, egyáltalán nem tudták kezelni a helyzetet, a legtöbbjük szemében a félelmet lehetett látni. Nem rajtuk múlott, hogy egyelőre elmaradt a pogrom. " Ezt most találtam a neten, épp ezügyben olvasódok..... és ez tetszik neked???? Na nemán.... egyébként egy LMPést is eltaláltak, feljelentést is tettek nagyon helyesen.most szerinted ez mire megoldás??? Nehogy már betyárseregnek tapsoljunk...és csak el ne kezd hogy bezzeg, ha élőben látnék egy cigányt inamba szaladna a bátorságom, hisz éveken át dolgoztam köztük... és nehogy már ez az erőszakos banda legyen a" magyar", tudod én a csodálatos gyerekkoromat igazán "magyar" emberek között tölthettem, volna mit mesélnem, de ezektől hányok, bocsi
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 32 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások