Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Parlagfű új színben...

E-mail Nyomtatás PDF

Majd hanyattestem! Már többször rebesgették, legnagyobb elképedésemre, hogy a parlagfű Hazánk természeti kincse, és nem irtani kellen, hanem ápolni, és büszkének lenni rá..?!-Ha jól értelmezem a mindjárt olvasható írást:

2010 május 26., szerda 06:22 Weixl-Várhegyi László Magyar - Jelen

Zoé bevezetője: Ajánlom ezt az írást szeretettel mindenkinek, aki fél a parlagfűtől, az allergiától, aki haragszik a parlagfűre, mert allergiás, és annak is, aki eddig ellenségként, gazként tekintett erre a növényre. Ajánlom szeretettel azon hatóságok jószándékú és tudatlan embereinek figyelmébe is, akik tovább mélyítették ezt az ellenségképet, és felvették a harcot a parlagfűvel, harcra kényszerítve az embereket, büntetve őket, ha elmulasztják az irtást. Ajánlom szeretettel azt az írást Péter barátom figyelmébe, és mindenkiébe, aki tenni akar és tud azért, hogy ez a természet-ellenes helyzet megváltozzon.
Ideje felébrednünk ebből a rém-álomból, és kibékülnünk a természettel.
Tegnap azt írtam, szedjük össze, tudatosítsuk az út szélén heverő nemzeti, emberi, természeti értékeinket, kincseinket, képességeinket, adottságunkat, hogy lássuk, milyen gazdagok vagyunk, és kezdjünk végre velük valamit.
Ma kaptam ezt az írást Zeilos barátomtól. Ki gondolt eddig arra közülünk, hogy a parlagfű a nemzeti kincsünk? Pedig parlagfű-nagyhatalom vagyunk. Ami ezek szerint azt is jelenti, hogy hatalmas gyógyító potenciállal bír ez a szépséges földdarab, amin élünk. De a legnagyobb lehetőséget mi emberek képviseljük. Ha megértjük, hogy a hibás gondolkodásunk vezetett a betegségeinkhez, és képesek vagyunk az "ellenségünkből" szövetséges barátot csinálni. Ha észrevesszük, hogy feje tetejére állítottuk a világot, és szépen megfordulunk. Velünk együtt pedig a világunk is megfordul.

Harcolunk növényekkel, állatokkal, emberekkel, mert félünk. Ha képesek vagyunk ezekre a "rettegett ellenfelekre" más szemmel ránézni, azonnal felismerjük hatalmas értékeiket, szépségeiket.  Elpárolog a félelmünk, és soha többé nem leszünk képesek elvenni az életüket félelmünkben.

A PARLAGFŰ VÉDELMÉBEN


A parlagfű latin neve: Ambrosia artemisifolia, a hármaslevelű parlagfűé pedig: Ambrosia trifida. Azt mondják rájuk, hogy gaz, pedig ez nem igaz. Gaz, csak az emberek között van, mert van rendes ember, meg gazember. Növények között nincsen gaz, csak haszonnövény és gyomnövény. A parlagfű nem gyomnovény, mint ahogy az ürömfélék családjába tartozó többi növény sem az. Az ürömfélék hasznos növények gyógyításra és ételek, italok készítésére használják őket. Például a likőrök, borok közül nagyon finom az ürmösbor, vagy a likőr. Az egyéb hasznosságot illetően csak később adok magyarázatot.
...................
Mi természetgyógyászok holisztikus szemlélettel gyógyítunk, a test, a lélek, a szellem vizsgálatával és figyelembevételével, tehát nemcsak tüneti síkon kezelünk. Lelki dolgaink, lelki jelenségeink kivetülnek a fizikai-testi síkra is. A test a lélek temploma és a lélek megbetegítheti és meg is gyógyíthatja a testet.
.......................
Ha mi öljük a természetet, az is öl bennünket. Nem igaz, hogy nem elõzhetõ meg az allergia, az asztma és nem gyógyítható meg teljesen a beteg. Nem a természetet kell kiirtani, hanem nekünk kell visszaidomulnunk a természethez. Az evolúciós folyamatban az ember szervezete évezredek alatt alakult ki és mindig harmóniában volt a természettel. Az utóbbi 50 évben annyira eltávolodtunk a természettõl, hogy ilyen gyorsan nem tud az emberi szervezet reagálni a változásokra, s diszharmónia alakul ki, megbetegszik. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, az embernek megvan a tudása, megvannak az eszközei, csak nem használja egyiket sem, vagy nem úgy használja, ahogy kellene. A természet körforgásában minden növénynek, állatnak megvan a szerepe. Ha ezt a körforgást megbolygatjuk, ennek elõre be nem látható következményei lehetnek, felbomlik az ökológiai, biológiai egyensúly. Nem a parlagfüvet, nem a libatopot, nem a fűzfát, nem a lisztet adó búzát, stb. kell kiirtani, hanem helyes életmóddal, helyes táplálkozással kell erõsíteni az immunrendszerünket, kerülni kell a káros geopatogén zónákat (vízér, Hartmann-háló), és akkor az sem árt meg, ha virágporfelhõben járunk.

Hazánkban úgy akarnak védekezni az allergia ellen az illetékesek és mindenféle egyletek, hogy a parlagfû irtására szólítanak fel. A parlagfüvet csak vegyszerekkel tudnák véglegesen kiirtani, ha egyáltalán véghez lehetne ezt vinni. A parlagfű is a természet része és kipusztításával felborulna a természet rendje. A vegyszeres irtás több kárt okozna az embereknek és a természetnek, mint a parlagfû az embereknek. A parlagfû után aztán jönnének a többi allergének, az ürömfélék, a libatop, a nyírfák és még sorolhatnám a növényeket s végül nem volna körülöttünk természet, mert a kultúrnövényeket is irtani kellene, mert aki allergiás, az elõbb-utóbb a kukorica, a búza, stb. pollenjeire is érzékennyé válna, s így lassan kipusztulna az emberiség is.

Engem nem tudnak megbüntetni a parlagfű nem irtása miatt, ugyanis én úgy irtom a parlagfüvet, hogy megeszem!
-Az idevágó törvény:
jogszab
....................
Nos, Kedves tyimOlvasók! Nem idézek többet a terjedelmes írásból, aki akar, a linket bemásolva tovább böngészhet! Aki meg inkább véleményezné, hát tessék! Én utálok tüsszögni, és az sem kéjérzet, mikor viszket a szeme, és ég...
Módosítás dátuma: 2012. augusztus 21. kedd, 07:56  

Hozzászólások 

 
0 #28 tyima 2012-09-03 16:59
Szívesen Zoli.
Még semmit sem csináltam.
Idézet
 
 
0 #27 Zoli atya 2012-09-03 11:37
Köszi tyima segítséget! Nagyon sokra tartom. Küldöm a cikkeket!
Idézet
 
 
0 #26 Zoli atya 2012-09-03 11:36
Oké, tyim, részemről ennyi, én most ehhez nem tudok mit hozzátenni.
Idézet
 
 
0 #25 tyima 2012-09-03 07:11
Zoli atyám!
-Készen állok a feladatra, felvérteztem magam, vettem egy nagy levegőt, és...Küldjed azt a két cikket, még ha a fene fenét eszik is!
...........
-Az határozottan jól esik, hogy nem küldesz többet ily oldalakra engem...
Idézet
 
 
0 #24 tyima 2012-09-03 07:09
Nem ilyen egyszerű ez atyám! Láttam én is "sci fi" filmeket, ahol vihart, meg hurrikánt generáltak tudósfélék! Érdekes, ezen alkotásokban is a néző érdeklődését azzal tartották fent, hogy a természet egyszer csak gondolt egyet, és máskor-máshol generált vihart...Csak ott meg nem számított rá az ember, és lett is hadd el hadd...
............
Kizárt dolognak tartom, hogy születik olyan ember, aki egyértelműen uralma alá hajtja a Természetet, és irányítani tudná érdemlegesen! Lehet, hogy pár kisebb folyamatot megért, és alkalmazkodik hozzá, vagy vele él, esetleg felkészül, és el tud menekülni előle...(itt a veteményes és permetes példádra gondolok, meg valami hurrikán lefedésre)de a Természetet érteni sem fogja, nemhogy irányítani!...és a jelen emberének nem is kell ekkora hatalom...Én ennyi önző érdekembert, kik irányítják a manipulatív módszereikkel a világot, még nem láttam!Nézz körül, mi megy a pénzért mindent, és mindenhol!A Természetnek, állatvilágnak teljesen más törvényei vannak! -Szerencsére!
Idézet
 
 
0 #23 Zoli atya 2012-09-02 11:25
Azt mondod, nem uraljuk még a földrengéseket, az árvízeket, a hurrikánokat? Azt mondom, csak idő kérdése, és meg lesz az is. Egyébként hiszem, hogy nem csat a technika vívmányaival lehet befogni a természet erőit, sőt ezek a módszerek bennem is némi aggályt váltanak ki. Pl. ez a permet dolog. Annyira természetidegen nek gondolom. Agykontrollosok pl. alfa módszerrel már ködöt tüntettek el repülőtér felett, évtizedekkel ezelőtt. Volt, akit a hatalom ilyetén használata meg is rémített, bár agykontrollos, nem ért ezzel egyet. Vannak is veszélyei, a szellemi gőg, amit mozgósíthat az emberben, nagyon veszélyes, pláne, ha ilyen mágikus-félmágikus erőkkel párosul. Ne légy türelmetlen tyim! Ne követelj az embertől egyszerre túl sokat! Apró lépésekben haladunk, de sokkal több van bennünk, mint (látszatra) gondolnád. Ha Jézus New Orleansban hirdette volna az igét, és ott támadt volna hurrikán, nem kételkedem, hogy szava erejével azt is lecsillapította volna.
Idézet
 
 
0 #22 Zoli atya 2012-09-02 11:16
tyim: elírtunk egymás mellett, szinte egyidőben készült az én kommentem a tiéddel.
NE azokra az oldalakra írjál, hanem az enyémre, amelynek módja, hogy irományodat nekem küldöd el a szokott email címre. Az agyatlan jelzőt nem értem, hiszen mind a feministák, mint az antifeministák kínosan ügyelnek rá, hogy logikusak (vagy annak látszók), és ha lehet, tudományosak (vagy annak látszók) legyenek. Korunk trendje hódít, a bal agyféltekés gondolkodás preferálása.
Oké, két cikket fogok küldeni, kérlek írd meg róluk, amit gondolsz!
Természet kontra ember téma: Azt hittem, a "tisztelem a hitedet" (és kimondatlan hátsógondolata, hogy butaságnak tartom ;)) frázissal lezártuk a témát. Ha nem, hát: az ember évezredek óta a természetben él, küzd vele. Nagyon régóta a maga javára használja a növények növekedési és szaporodási törvényeit (búzát termeszt, pl. elveti, learatja, mert tudja, hogy így lesz a kevésből több), él az állatokból, levadássza azokat. Szerintem mondhatjuk, hogy a távcsöves vadászpuska és a vadászles nagyon jó eszközök ebben, az állatok mindezideig semmi igazán hatékonyat nem fejlesztettek ki ellene. Gátakat emel, hajókat épít, tengereken kel át, és sivatagokat szel át. Két éve egyszerű civilekkel tévéstábok mentek el a Déli Sarkra, mert már ez is lehetséges! Igaz, azért próbáknak vetették alá őket, akárki nem alkalmas a feladatra. Tévéműsorban láttam, már olyan szemmel nem látható műszereket terveznek az USA-ban, melyekkel nagyon pontosan nyomon lehet követni az időjárás változásait, és milliárd számra lehet kibocsátani őket. Sőt, a tengert valami permettel akarják bevonni, hogy a Hurrikánok ne kapjanak erőre a víz felett (mert erejüket onnan merítik, a szárazföldön relatíve hamar kimerülnek).
Idézet
 
 
0 #21 Zoli atya 2012-09-02 10:59
tyim! Feltétlenül szeretnék veled úgymond próbát tenni! Már leírtam miért. Lehet, nem fog működni a dolog, de egy próbát megér. Azt is tudom, hogy már elkötelezted magad a Zádor tv-nek, de mégis, talán jó lenne készülne cikk a te szemszögedből is a feminizmus-antifeminizmus ügyéről. Én érzelmileg be vagyok vonódva, nekem echt feminista feleségem van (holott nem aktív mozgalmár!), én az egész mozgalmat elküldeném a p...ába. Szerintem te más vagy. Mindez hidegen hagy, mert nem érzed a bőrödön. És talán ezért tudnál kívülállóként, hideg fejjel, értelmes, némileg kritikai cikket írni.
Tovább nem könyörgök, ezek az érveim. Tudom, hogy értesítesz a döntésedről. Ha vállalod, a cikk relatíve sürgős! Pár hét és indul a honlap, és kevés a szerző, és kevés a cikk.
Szia!
Idézet
 
 
0 #20 tyima 2012-09-02 10:08
Zoli atyám!
Belenéztem az általad ajánlott oldalakba! Párat meg lehetett nyitni...
-Te komolyan gondolod, hogy ezekre a pohos, gyerekes, és logikával, élettapasztalat tal nem rendelkező oldalakra én írjak?! Ugyan mit?!
Mit is írhatnék egy tulképp. agy nélküli -hirdetés és sértettségoldal ra?
Lehetetlen volt számomra bármit is végigolvasni!
Ha tényleg kérsz segítséget, küldd el kimásolva, amit véleményezni szeretnél!
Idézet
 
 
0 #19 tyima 2012-09-02 05:17
Zoli,az ásás akkor jó, ha a föld kásás, és más ás!
Erre most engem akarsz rávenni?!Na jó, meglátom mit tehetek...
.............
Az emberekbe vetett túlzott hited azonnal tereld helyes mederbe! A Természet fölött SOHA nem fog tudni uralkodni ember! Ahhoz gyarló, és önző!Ilyen képessége nincs a Természetnek, azért irányít VALÓJÁBAN ő, az ember meg igyekszik pár helyen leigázni!
Már elnézést, de az az embered aki szavával vihart csendesített, azt legfeljebb a biliben tomboló viharral tehette meg! Nézz csak körül a "nagy Államokban"Ott tombol egy kis viharka, és néhány százezren épp most váltak hajléktalanná! Jöhetne a "csillapítós embered"...
Idézet
 
 
0 #18 Zoli atya 2012-09-01 14:14
tyim: kérlek, ásd kicsit bele magad a feminizmus-antifeminizmus kérdésébe! Javasolt helyek: Férfihang.hu, Wikipédia, Tűsarok.org, nőkert.hu, stb.
Problémafelveté st várok tőled, remélem, sikerül! Előre is köszi.
A hited meg tisztelem.
Idézet
 
 
0 #17 Zoli atya 2012-09-01 14:09
Az, hogy az ember a Természet ura, számomra nem azt jelenti, hogy ez egy befejezett tény. Ez egy folyamat. Az ember fejlődik, növekszik, és fokozatosan, egyre teljesebben az uralma alá hajtja a TErmészetet. Egyébként én tudok egy emberről (igaz, ő Isten is volt :) ) aki pusztán a szavával elcsendesített egy vihart. És azt mondta, ha követjük, még nagyobbakat is teszünk, mint ő.
Idézet
 
 
0 #16 tyima 2012-08-30 07:01
-Ha így gondolod Zoli, akkor várom a megbízásod tisztelettel!
(valamikor havi rendszerességge l írtam az ország első férfimagazinjáb a a Bel Amyba, legfeljebb folytatódik a hagyomány)
-Én úgy érzem a Természet fölötte áll mindennek!Isten nek, embernek, állatnak.Az hogy a gyarló ember, irányítani akarja, csak ideig-óráig megy...aztán Ő jön...
Így akarom hinni!
Idézet
 
 
0 #15 Eliza 2012-08-29 21:51
Zoli! Ha a Természet ura az Ember lenne, akkor az Ember lenne erősebb, nem gondolod? Szerinted erősek vagyunk? Meg tudunk akadályozni természeti katasztrófákat? Netán hatalmi szóval megállítani egy lavinát, földrengést, cunamit? Ugye, hogy nem!
Idézet
 
 
0 #14 Zoli atya 2012-08-29 13:12
tyim: igen, rád van szükségem, amit csinálsz abban jó vagfy, és a Férfilap FELVÁLLALTAN amatőr lap lesz. Én a karizma erejében hiszek, bár ez nem jelenti azt, hogy nem kell megpróbálni a legjobbat kihozni magunkból. Nekem nagyon kellenél, ha csak havi két cikk erejéig is, de állandóra!
Eliza: de pont ezt állítom, a Természet ura az ember, azért kapta a Földet, hogy gondozza, éljen belőle, nevelje. A Természet szeret bennünket, testünk és ösztöneink megalkotója, bár időnként rettentő mostohán bánik velünk. (pl. földrengések). Az utóbbi időkben főleg a fehér ember munkái és törekvései során egyre messzebb kerültünk éltető közegünktől, a Természettől, és ennek meg is van a hatása. (allergiák, cukorbetegség pl.). Ezentúl bizonyos, ránk káros természeti folyamatok beindultak vagy megerősödtek, szóval saját önzésünket így is meg fogjuk szívni. Egyébként sok ártatlan ember is. Én készülök a világvégére, amelynek része lesz, úgy gondolom az egyre keményebb természeti katasztrófák sora is. Ha fanatikusnak nevezel, neked elnézem. :) Néha legalábbis súrolom. ;)
Idézet
 
 
0 #13 Eliza 2012-08-28 19:43
Idézet - Zoli atya:
a természet van az emberért és nem fordítva.

Hát ettől elakadt a szavam, Zoli! Óriási tévedésben vagy! A Természet eltűr bennünket, emberi élősködőket a Föld hátán, de nem "értünk van". Ami értünk van, az az autó, a szupermarket, az esernyő, a McDonald's és még sorolhatnám. A Természet nem!
Ezt még egy fanatikus hívő sem állíthatja. Jó, hogy nem mondod, Jézus azért teremtette a Földet, hogy legyen lakhelyünk... Jesszusom!
Idézet
 
 
0 #12 tyima 2012-08-28 15:33
Tisztelem Zoli. aki-ami tiszteletre méltó szerintem! Biztos, hogy rám van szükséged?
-Mert vannak nálam képzettebb írók!Igaz, ők nem tyimesek... ;-)Bár már jól tyimesednek.Sajna van, ki közülük épp tyimetlenkedik...
Idézet
 
 
0 #11 Zoli atya 2012-08-28 14:32
tyim, nekem az tetszik az oldaladon, hogy olyan tök jól vetsz felk problémákat és kríziseket. Ilyeneket várnék tőled elsősorban feminizmus, antifeminizmus, férfiak, nők, család, keresztény hit, a mai világ fő eszmesodrása témában. Mi visszás, mi válságos, mi hamis? Nem baj, ha fircska éri az egyházakat, csak a felvetésnél egészséges tisztelet érezhető legyen! De fontos a szókimondás! Az üt, szerintem az vonz.
Idézet
 
 
0 #10 tyima 2012-08-28 08:32
-Szeretettel köszöntelek Zoli atyám! -Megnyugodtam, életben vagy, csak erről ritkán adsz jelet...Távolléted alatt, jó néhány kedves és rázós cikk került fel, tallózz kedvedre!
-Rengeteg munkánk van szerencsére, szinte éjjel-nappal a videóstúdióban ülök(zene, magánfilm, koncertfelvétel ek)
-Persze, szívesen írok, mikor van szellemi töltényem! Pontosan mire gondolsz?
Idézet
 
 
0 #9 Zoli atya 2012-08-28 07:16
Eliza neve után ezt akartam írni: a természet van az emberért és nem fordítva. A fa ne is mondja meg, hova húzzam a falat. Majd én leszek olyan okos, hogy eldöntöm, hova nem szabad húznom (figyelve a természet jeleire).
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 14 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások