Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

1. Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok.

E-mail Nyomtatás PDF

 

Boldogságfaktorom megemelkedett rendesen, midőn szemembe ötlött ez a cikk:

"2013. március 8-10. között első alkalommal kerül megrendezésre a Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok elnevezésű program, melynek középpontjában a zene, a bor és a gasztronómia áll."

Veszprém a gyermekkorom jelentős részét, az Endrődi környéke pedig magát a gyermekkoromat jelenti! A Veszprémvölgy számtalan kaland helyszíne volt...és lett tegnap este újra...

A környezet megválasztása telitalálat a rendezők részéről! Veszprém legszebb pontja az Állatkert, a Viadukt, és az egykori Szabadidőpark ölelésében terül el. A valamikori csónakázótó  évekig elmocsarasodva, az egykori Úttörővasút sínpárja, a kilátástalan semmibe kanyargott hosszú évekig...Mígnem elérkezett a tegnap! Az átalakítás alatt álló Völgy, már mutatja az új arcát. Benépesült sátrakkal, kiépült egy mesebeli gyermekpark, restaurálva lett az impozáns jezsuita templomrom, és cölöphíd kanyarog a kipucolt tó felett! A sátrakból friss hús, sajt, aszalt gyümölcs illata lengi át az étert, és rengeteg labda pattog az alkalmi pályákon...Kerékpárosok tempóznak a Völgy útjain, és számtalan Család sétál, nyüzsög, és élvezi a Tavaszt, a bort, bluest, és böllérfalatokat.

Estére fő "fogásként" megérkezett egy kék mikrobusz, és benne Bill kapitány, a blues zene élő legendája! Deák Bill Gyula EMBER volt mindig, és az is maradt! Láthatóan nyomott hagyott rajta a betegsége, de a közönség, és a tiszta politika nélküli zene szeretete, az ott van a szemében, a zenéjében! Egy ember állandóan óvta a színpadon, ott állt mögötte, segítette, kezébe adott mindent. EZ AZ ami EMBERI Billben! Nem festi a haját, nem rendez 8-10 búcsúkoncertet, és a számok közben  sokszor kénytelen leülni...Mégis tele lett a színpad előtti tér, becsléseim szerint, 3-400 ember jött el, és tisztelettel hallgatta végig őt! Bill egy szám kivételével régi nótákat énekelt, az egy, újabbnak mondható szám a "hatvan csapás" volt. Meglepetésként, az "István a királyból" eljátszották a "táltos-Billt", és "Koppány dalát"! (Nekem Ő a táltos, és Oláh Ibolya egy senki, Bill után)

A hálás és lelkes közönség kapott egy őszinte élményt, nem is akarta leengedni a láthatóan elfáradt Billt! Az "öreg" vette a lapot, és becsléseim szerint vagy ötször jött vissza a közönség kérésére! Aztán egyszer azért csak kihúnytak a fények, és a tömeg megindult hazafelé, talán hogy másnap, szombaton a Török Ádiékra, a Minire, és Závodi Janóra visszajöjjön?

Veszprémi Bor-Blues-Böllér Napok 2013 - Veszprém - Városom.hu

A színpadon Deák Bill Gyula:

Fnykp0162

 

Hozzászólások 

 
0 #3 MA 2013-03-16 21:31
Akár találkozhattunk is. Tömegben nem mindig tudom, ki mllett mgyek el, néha még a saját családtagjaimat sem veszem észre. :)
Idézet
 
 
0 #2 tyima 2013-03-15 08:26
-Találkozhattunk MA?
Nagyjából este 17-től voltunk kb 21.-ig. Farmerban tébláboltam az elmaradhatatlan "szimat-szatyorral" vállamon.
Idézet
 
 
0 #1 MA 2013-03-12 16:29
Szombat délután mi is kint voltunk egy kicsit, csak a forgatag, a rendezvény kedvéért, meg hogy sétálhassunk egy kicsit a Veszprém-völgyben, Jó volt ott lenni. Rendezvény nélkül is gyakran kilátogatunk oda, és ha még rendezvény is van, az még egy külön élmény.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 30 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások