Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Hódmezővásárhelyi modellautó a legnagyobb a világon!

E-mail Nyomtatás PDF

 

 

"A földkerekség legnagyobb modellautóját fejlesztették ki Hódmezővásárhelyen. A találmányra a hadiipar is felfigyelt.
Muszáj, hogy megszállott legyek – mondta a Kossuth Rádiónak az autót építő négytagú csapat grafikusa. Kiss Csaba a látványtervezésért, fotózásért és videószerkesztésért felel, emellett ő foglalkozik az autó marketing ügyeivel is. A modellautók iránti érdeklődés gyerekkori szenvedélyünk – magyarázta már Csaba testvére, Kiss Attila programozó.
A legnagyobb modellautó története 2010 augusztusában kezdődött, akkor írtam róla az első blogbejegyzést – tette hozzá. A csapat tagjai még Ferenczy Gábor, aki a kompozit anyagok és a karosszéria szakértője, valamint Molnár Csaba röszkei vállalkozó, ő anyagi támogatást nyújtott, és az alkatrész-beszállításban segített.
Nincs még egy ekkora modellautó a világon – jelentette ki büszkén Kiss Attila. A Rewarron névre keresztelt négykerekű csaknem 2 méter hosszú, 90 centiméter széles, és mintegy 80 centiméter magas. A motor 110 köbcentis, a 6,5 lóerő azonban nem elég a 80 kilogrammos autó mozgatásához – magyarázta.
A távirányítású kocsi végsebessége 70 km/h, de nem is akarjuk, hogy gyorsabban menjen, mert elég félelmetes – hangsúlyozta. A modellben több mint 180 egyedi alkatrész van, ezeket mind a csapat tagjai tervezték és gyártatták le.
Az érdeklődés is egyre nagyobb, úgy fest, hogy a hobbiként indult tervezgetés komoly vállalkozássá nőheti ki magát. Elsőként egy angol viszonteladó foglalózta le az első – még el sem készült – példányok egyikét. A végleges verziót még idén, néhány hónapon belül el szeretnénk készíteni – mondta Kiss Attila. Az autót emellett forgalmaznák Kuvaitban, de a csapatot az Egyesült Államokból és Oroszországból is megkeresték, mert televíziós műsorba szeretnének anyagot készíteni velük.
A robosztus kis jármű egy futóműcsere után arra is alkalmas lehet, hogy határőrző, terepbejáró robotok alapjául szolgáljon, így az sem véletlen, hogy egy izraeli hadiipari cég is felfigyelt a magyar autóra. A Rewarront a jövő januárban megrendezendő Big Boys Toys elnevezésű dubai luxusvásárra is meghívták, az alkotók legfontosabb feladata jelenleg az, hogy előteremtsék a kiutazáshoz szükséges anyagi fedezetet.
Terveik szerint a jövőben sorozatgyártott modellek készülnek, lesznek olcsóbb, és prémiumkategóriás járművek, a versenycsapatoknak pedig tuningolt autókat is építenek majd – mesélt a jövőről Kiss Attila a Kossuth Rádiónak.

 

A Mammuth Works robbanómotoros autója iránt Ausztráliától Dél-Amerikáig nagy az érdeklődés. A motorsport szakma képviselői mellett, többek közt egy hadiipari cég figyelmét is felkeltette. Ezen cég távol-keleti, de Európához sorolja magát valami miatt...

 

(Kossuth Rádió nyomán)"
                                                                        mamkocsi

                                                  Kiss Attila a "Mammuth minijével"

 

 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 43 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások