Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Edward Snowden, aki hallgatott a lelkiismeretére...

E-mail Nyomtatás PDF

Minden tiszteletem Assange úré! No meg egy hozzá hasonló kaliberű úriemberé, Snowdené!

Ők valóban liberális demokraták! Az álilyesmik el is akarják őket tüntetni! Assange több cikkben is szerepelt a tyimeken, már itt volt az ideje, hogy Snowdenről is essen szó:

"Snowden további leleplezésekre készül

Az ecuadori elnökhöz intézett levelében azt írta, hogy olyan újabb információk nyilvánosságra hozatalára készül, amelyek a közérdeket szolgálják.
A Rafael Correa Delgado elnöknek címzett, dátum nélküli levelet hétfőn késő este ismertette a Reuters hírügynökség. Nem sokkal később egy állítólagos Snowden-nyilatkozatot tett közzé honlapján a WikiLeaks kiszivárogtató portál is.
Snowden első ízben szólalt meg azóta, hogy több mint egy héttel ezelőtt Moszkvába menekült. Levelében utalt arra, hogy noha az Egyesült Államok leleplezései miatt mindenütt üldözi őt, továbbra is harcolni kíván az igazságért. Azzal vádolta az amerikai kormányt, hogy törvénytelenül olyan cselekedetért üldözi őt és családját, amellyel közérdeket szolgált.
Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség volt alkalmazottja köszönetet mondott az ecuadori elnöknek, amiért segített neki abban, hogy Hongkongból Moszkvába meneküljön.
Egy orosz bevándorlásügyi forrás hétfőn közölte, hogy Snowden politikai menedékjogot kért Oroszországtól.
A Los Angeles Times című amerikai napilap előzőleg egy orosz külügyi tisztségviselőre hivatkozva azt írta, hogy Snowden egy 15 országot tartalmazó listát adott át orosz diplomatáknak. A dokumentum azokat az államokat tartalmazza, amelyektől a 30 éves férfi menedéket kérne. Ezek között van Ecuador is, amelynek elnöke, Rafael Correa Delgado vasárnap kijelentette, hogy az NSA egykori alkalmazottjának sorsa Oroszország kezében van.
A WikiLeaks által ismertetett, Edward Snowdennek tulajdonított nyilatkozatban az NSA korábbi alkalmazottja élesen bírálta Barack Obama elnököt és Joe Biden alelnököt, amiért akadályozni próbálják őt abban, hogy menedékhez jusson. Snowden állítása szerint Obama utasította alelnökét, hogy gyakoroljanak nyomást azon országok vezetőire, amelyekhez menedékjogi kérelmet nyújtott be. Azzal vádolta az amerikai kormányt, hogy mindenfajta jogi érv nélkül igyekszik őt megfosztani alapvető jogának, a menedékkérelem jogának gyakorlásától.
A WikiLeaks által ismertetett nyilatkozat július 1-jei keltezésű, és Edward Joseph Snowden aláírással jelent meg.
Tájékoztatást követel az Európai Tanács elnöke
Az Európai Bizottság és az Európai Parlament után sürgős tájékoztatást követelt az Egyesült Államoktól az uniós intézményekben folytatott esetleges amerikai hírszerző tevékenységgel kapcsolatos sajtóértesülésekről az Európai Tanács elnöke is.
Herman van Rompuy irodája hétfő este tette közzé azt a nyilatkozatot, amelyben az Európai Tanács elnöke mélységes aggodalmának adott hangot az állítólagos lehallgatások miatt.
Állásfoglalásában Herman Van Rompuy hangsúlyozta, hogy az Európai Unió sürgős és átfogó tájékoztatást követel az Egyesült Államoktól a felmerült vádakkal kapcsolatban.
Az Európai Tanács elnöke ezzel összefüggésben kijelentette: tudomásul veszi Barack Obama nem sokkal korábban Tanzániában elhangzott nyilatkozatát. Ebben az amerikai elnök készségét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok minden kért információt szövetségesei rendelkezésére bocsát.
Az Európai Tanács elnöke előtt hasonló állásfoglalást tett közzé az Európai Bizottság és az Európai Parlament is.
Bécsben is bekérették az amerikai nagykövetet
Bécsben is bekérették a külügyminisztériumba az amerikai nagykövetet az amerikai hírszerző szervek titkos adatmegfigyelő tevékenységéről szóló értesülések miatt.
Eredetileg úgy volt, hogy William Eacho kedden délután találkozik az osztrák külügyminiszterrel, de Michael Spindelegger már hétfőn este személyesen fogadta a diplomatát - közölte az APA osztrák hírügynökség.
A miniszter kifejezésre juttatta Ausztria aggodalmát a sajtóban megjelent beszámolók miatt, és gyors felvilágosítást követelt a vádakról. A nagykövet arról biztosította az osztrák külügyminisztert, hogy Ausztria aggodalmait továbbítja Washingtonba a megfelelő csatornákon, és kilátásba helyezte a választ - írta a hírügynökség.
Az osztrák belügyminisztériumban hétfő délután azt mondták, hogy egyelőre nincsenek jelei ausztriai kormányzati intézmények elleni amerikai kémtevékenységnek.
A sajtóban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az amerikaiak lehallgatták egyebek között az Európai Unió brüsszeli központját és washingtoni, illetve New York-i képviseletét, valamint francia, olasz és görög nagykövetségeket is."
(MTI)


Módosítás dátuma: 2013. július 02. kedd, 07:58  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 13 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások