Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Székelyek Nagy Menetelése.

E-mail Nyomtatás PDF

Egyszer egy önmagát írónőnek tartó ismerősöm írta, "a székely az székely" nem magyar. Ezen ismerősömmel nagyjából azóta nem tartom a kapcsolatot, rovatát töröltem a tyimességről...Nem kell helyzetelemzést tartanom, hogy bárgyú Népünket, mennyire megosztották. Mert most ilyen Európa, és a Nagyvilág. Minden zavaros torz, színesen giccses, igénytelen. Percemberek, hamis eszmék uralkodnak. Egy valami állandó, kedves Írónő! Te aki ebben a dagonyában fertőzöd az agyakat tovább, hidd el a székely az székely és magyar. Egységes erős, és a történelme, hagyománya, valamint Európa jelen jogrendszere alapján is JÁR neki az önrendelkezés, az autonómia! Sok külföldön élő ismerősöm mondta el, írta le, a magyar népet nem  nagyon ismerik, vagy ha igen, kicsinek tartják, aki nem szól bele a világ dolgaiba, tehát nem érdekes, a székelyekről meg talán nem is hallottak! Ausztriában, Angliában, Egyesült Államokban, Szerbiában, csak addig foglalkoznak a magyarokkal, amíg jó munkaerőnek gondolják! Ezen ismerőseim szerint, nincs a magyaroknak "hangjuk", nem ismeri a külföld a problémáikat, sokkal jobban kellene érvényesíttetni a jogaikat, jogainkat! Mert jelenleg a kisebb népek a legnagyobb hangúak, és minden az érdekérvényesittető képességükön múlik múlik...Ezért fontos, a nem egészen kétmilliós székelység összefogása! Nehogy Románia  megvalósíthassa Erdély végleges szétdarabolását. Mert akkor a magyarság bölcsője szűnik meg, és lesz valami olyan rossz frusztrált, mint jelenlegi országunk! 

-Szurkolok a székelyeknek, és ahol csak lehet, tudósítok erről: "Tisztelt Kollégák! Tisztelt Zágrábi Magyar Tanács tagok! Tisztelt zágrábi magyarok!
Nagy örömmel jelentem Önöknek, hogy hosszas fáradozás után sikerült Sztrilich János Pál jezsuita atya édesapját, akit a partizánok 1944-ben, mint állitólagos háborús bűnöst kivégeztek - a zombori bíróságnál teljes mértékben és most már jogerősen is rehabilitálni.
Most még megkíséreljük feltárni a tömegsírt, hogy méltóan eltemessük a mártírt/mártírokat. Ezzel kapcsolatban mellékelem Matuska Márton válaszlevelét.

Egyben, Márton kérdi, hogy szerveznénk-e Zágrábban egy tüntetést a Székelyföld autonómiájáért. Amennyiben ezzel kapcsolatban volna támogatáshajlam, kérem jelentkezzenek az alábbi címemre. Esetleg a román nagykövetség után, elsétálhatnánk a szerb nagykövetség épületéig is (??? :) Javasolom az esetleges összejövetelt  vasárnap (október 28-án) 11 órakkor a román nagykövetség előtt (Mlinarska cesta 43)? Vagy a szombat délután megfelelőbb volna?
Azért még meg kellene fontolni, hogy célszerű-e volna egybe kapcsolni ezt a két eseményt? Kérem a véleményeket. (A szerb nagykövetség címe:
Pantovčak 245).
Üdvözlettel,
Horváth László"
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Módosítás dátuma: 2013. október 28. hétfő, 07:30  

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 139 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások