Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ez tényleg igaz, ez így történt!?

E-mail Nyomtatás PDF

Mert ha igen, akkor ebben az országban nincs rend, törvény, de előbb-utóbb vág az erősebb..?

Egy mellbevágó hír:

"A pedagógiai vizsgálat a Váci Földváry Károly Általános Iskolában történt szexuális erőszak ügyében lezárult.
Egyértelműen kiderült, hogy az iskola nem hibázott. A megalázott gyermek már másik intézménybe jár, a fő vétkest a megtorlástól való félelem miatt és testi épségének védelme érdekében minden nap külön tanítják a tanárok. Mindaddig maradnia kell ugyanis az iskolában, amíg a rendőrségi nyomozás le nem zárul.
A büntetési lehetőségeket azonban korlátozza, hogy tíz-tizenegy éves gyermekekről van szó - írja a Váci Napló Online."
Nem hibázott az iskola?! -Hát akkor ki? Mert ez történt fehéren-feketén:
"Napok óta kering a Facebookon egy levél arról, hogy az egyik váci általános iskolában két "fiú" késsel egy harmadikat orális szexre kényszerített. A Váci Napló megkereste az ügyben eljáró Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol nem cáfolták a hírt.
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya szexuális kényszerítés bűntette miatt elrendelte a nyomozást, mely jelenleg ismeretlen tettes ellen van folyamatban.
Erről a Facebookon terjedő körlevélről van szó (javított változat):
Múlt héten kedden (2013. 9. 24.) a váci Földváry Károly Általános Iskolában 3 csörögi erősen pigmentált 13 éves nyikhaj az iskola WC-be invitált egy 11 éves magyar fiút. Orális szexre kényszerítették őt!
Rendőrségi ügy lett belőle. Én csak azt nem értem, hogy erről miért nem ír, "beszél" a média. Mellesleg az iskola igazgatója megkérte a sértett szüleit, hogy a rendőrségi feljelentésről álljanak el, "ne hozza kellemetlen helyzetbe az iskolát" címszóval! Ez milyen már?!"
...A többi véleményt nem mellékelném...
Ilyen korú gyerekekkel foglalkozok, a focipályákra hívom le őket mozogni, sportolni.Lányokat, fiúkat is. Eért döbbentem meg talán a kelleténél jobban! De mi a kelleténél jobb?!Érzem ennek a korosztálynak az őszinteségét, de már a dolgok mögöttijének keresését...Ők már vagy tudják mi miért történik, vagy ösztönösen érzik!Nem lehet nekik hazudni. Abban az intézményben végleg eltűnt, összetört egy illúzió az ott tanuló gyerekek lelkében! Aki hallott róla, annak is...Nincs biztonság, nincs rend, nincs törvény, és már szándékosnak érzem...Akit megaláztak kénytelen menekülni, aki megtette meg maradhat, még különórát is kap...Attól félek, lesz valami, ami pótolni fogja rendet...


Módosítás dátuma: 2013. november 01. péntek, 09:25  

Hozzászólások 

 
0 #5 tyima 2013-11-13 10:11
Szerintem az az idő már itt van! Változékony időjárást észlelek, jobb időket várnak az emberek...Persze, akit az uralkodó szélirány fútt meg fúj ide-oda, az elkeseredetten védi az immár védhetetlent!
Idézet
 
 
0 #4 rocktorock 2013-11-07 22:36
Sajnos értem! Csak ezzel az a baj, hogyha nincs ki megvédje szeretteinket, barátainkat akkor nem kell csodálkozni azon, hogyha minden ember saját kezébe veszi a sorsát! Mert ha adott esetben nincs ki megvédje gyermekeinket az iskolákban az erőszaktól, akkor ezen semmi meglepő nem lesz...
Nagyon el van cseszve minden, ma hallottam a hírt, hogy a több száz milliós nagyságrendű tanyavilág feltámasztására fordított pályázatot Budapest V.kerülete nyerte....Feszítik nagyon a határokat, váratlanul fog jönni! Ahogy a három diplomás tanárom mondta: " Eljön még az az idő, amikor boldogan fognak Horthy Miklósnak szobrot állítani ! "
Idézet
 
 
0 #3 tyima 2013-11-05 16:10
Bizony ez tényleg olyan eset, amit újra átolvasva csak lógatom a fejem, és révedek a semmibe...Mennyi minden száguld át agyamon...Valahol ott lehet igazságot tenni, ahol az ilyet gyökerestől azonnal irtják! Mert ha nem, ezt megteszik újra, aztán még bátrabban még merészebbet...Aztán atyám nem lesz megállás, és oda érkezünk, amitől féltél, csak egy másik úton száguldva...Nem tudom, mennyire kell védeni az ilyent?!Kell-e, szerinted igen...De őt ki fogják mosdatni, mert most ilyen időket élünk...A szerencsétlen áldozattal "benyeletik" így megy manapság. Sajna meg kell védeni magunkat, úgy ahogy tudjuk...-Azt hiszem Rocktork érted mire céloztam?
Idézet
 
 
0 #2 rocktorock 2013-11-03 00:34
Az erőszak mindenféle fajtája elítélendő! Ebben az esetben a szülői nevelés is megkérdőjelezhe tő, az ő véleményükre is kíváncsi lennék! Ez a sulirendőrös bohóckodás meg szóra sem érdemes! Azért az elkövetők hova tartozására is kíváncsi lennék...Emlékszem, volt egy tanár ( még az év elején óriási visszhangot váltott ki ) aki megtagadta az ilyen gyerekek tanítását! Természetesen ki is rúgták utána...Sajnos itt a rendszerben is óriási problémák vannak! Részben ennek is köszönhetőek az ehhez hasonló esetek! Magyarország jelenlegi helyzetére a lehető legrosszabb az a demokrácia, amiben élünk, amibe kényszerítettek bennünket!
Idézet
 
 
0 #1 Zoli atya 2013-11-02 10:28
Engem persze elsőre nem a társadalmi vonatkozások érdekelnek, hanem a személyesek, emberiek. Az áldozaté - mit élhetett meg, amikor erőszakkal kirángatják személyiségét a megszokott, működő, biztonságos keretek közül, megalázó, perverz és természetellene s dologra kényszerítik halálfélelmet keltve benne... Ha átélte, hogy ez megtörténhet a világban, hogyan tud továbbélni? Hogy a Föld nem egy biztonságos otthon. Hogy végletesen nem az. Biztos helyre lehet állítani, meg kell is, de kapott egy szörnyű sebet a lelkére, amiből csak remélhetjük, hogy olyan heg lesz idővel, amiből úgymond "gyógyvíz fakad" - segíteni tud hasonló traumát megélt társainak. Miután ő már feldolgozta azt. Azt, hogy védik az elkövetőt, én azért megértem. Mert mi, többiek, kívülállók valahol átéljük az áldozat fájdalmát, és bizony rögtön robban a harag az elkövető ellen. De nem mindig csak egy netes portálon keresztül. Van, hogy élőben, és van, mikor valaki pl. Isten ítéletvégrehajt ójának képzeli magát, és megy egy vadászkéssel ítéletet végrehajtani. Az pedig egy nagyon naív elképzelés, hogy a rosszat pusztán erővel vissza lehet tartani. (Ugye a példás büntetés hívei) Ja, egy darabig. Aztán megint előjön, na akkor nagyobb erő, aztán megint, na akkor már amitteszünk, az súrolja, mint amit a korábbi elkövető tett, akkor már ellenünk is alkalmazhatják, az erősnek kell veled lenni, mert rossz vagy, elvet... Fontos kérdés, hogy mivel lehet legyőzni a világban lévő rosszat. Mert le lehet.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 37 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások