Tyimességek

...avagy Tyima gondolatai.

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Másolják Földi József könyveit. Avagy ki is az a James Turner?

E-mail Nyomtatás PDF

Aki időnként kirándul a tyimességekre, találkozott már Földi Józsi bácsival. Aki harcos volt, és irodalmár. Így hatvanhárom felé ballagva, inkább irodalmár! Lenne, ha hagynák...Mert hiába mondja, írja le emlékeit, a sok hamisságot leleplező könyveit, ha azt nem tudja kiadatni! Mert kevés kiadó meri felvállalni az igazságot! Akár a délszláv háborúról, akár a légió afrikai müveleteiről, vagy a jelen politikusairól..."A politika a legnagyobb k.rva a világon" mondta  Józsi bácsi! Mondta, mikor a szerbek mellett kellett volna harcolnia a vajdaságban, a sajátjai ellen! Mondta, mikor megtagadva a parancsot a sajátjai mellé állt...és gyilkolták le családját ezért...Keserűen jött rá erre az örökbecsű megállapításra akkor is, mikor az általa kiképzett politikusokat fasisztának bélyegzik azok, kik jelenleg a hatalmat gyakorolják.-De akkor kétezerben, ott a Kunbaracsi erdőben, meg Szeged környékén, még mindent ígértek neki, köszönve a harcászati ismereteket...Ahogy az is arcpirító, hogy a csak magyar felmenőkkel rendelkező egykori zsoldos, honosítási kérelmét visszadobta a regnáló államfő, mondván  Feldi Jozef, horvát állampolgár!?Tette ezt olyan országban, ahol Szeged környékén házat vehetett Zseljko Razsnatovics, vagy ismertebb nevén Arkan kapitány! Ellene nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, és a hivatalos letelepedését elutasították. Ám a felesége révén, csak sikerült...Hazánk akkori államfője már nem államfő! Megbukott  hamisított papírjával...De Földi József sem magyar! Sőt még csak nem is horvát!?Hisz a horvát állam sem ismeri el zsoldosait, ahogy a vezető nagyhatalmak sem...Az egykori harcos,  dokumentálta az eseményeket, fényképezett, és más tárgyi emlékeket gyűjtött a huszonhárom év alatt! Ennyi időt töltött a frontvonalban. Részt vett hat háborúban, harcolt Afrikában, Izraelben, Európában.Olyan emberekkel került kapcsolatba, vagy kapott tőlük parancsot, kikkel mi átlagemberek csak televízión keresztül találkozhatunk! -Kényelmetlen hát jelenléte, el is próbálják hallgattatni...Ha iszonyú kínok között, sikerült kiadni könyvét, azonnal elfogyott, de a kiadó egy idő után megszűnt, átalakult, tulajdonost váltott...-Érdekes dolgok ezek, ugye?Azért érdemes keresni munkáit, ha feltűnik magángyűjteményekben, antikváriumokban:VérdíjMeghaltunk, és mégis élünkA halál zsoldosaiZsoldosok, azonnal le kell csapni rájuk! De tudja ezt más is! Földi József beszélt olyan emberekről, kik rá hivatkozva, egy-egy sörözés közben, közös harcokról, kalandokról beszélve kívántak a társaság központjává válni! Nincs is ezzel baj, egy határig! De van az a határ, amit átlépve, már jogi kérdés is felvetül! Nemrégiben feltűnt egy szerző, James Turner, aki Földi József társának kiadva magát, három könyvet is árulni kezdett:

Kp

Hiteles dokumentumokkal, és saját filmjeinkkel tudom bizonyítani, hogy Földi

József soha nem dolgozott társsal, magányos farkasként járta (járja) a világot:

6. Aki VALÓBAN függetlenül ír!

Aki zsoldos volt, vagy hadiíró tudósító?

Készült ugyan egy közös fotó, de ennyi és semmi több:Kp_002

-Nos, ha James Turner a háborúk poklára, és egy veterán harcosra kívánta ráirányítani a figyelmet, akkor a szándék nemes, de...Földi József, mikor tudomására jutott a "társszerzőként" való megjelentetés, azonnal kereste ezt az embert, és a kiadóját! A kezemben tartom a kiadó levelét, melyben elnézést kérve, azonnal törölték James Turner hirdetéseit! Majd James Turner eltűnt...Megtaláltam Turner oldalát, másolom:

James Turner: Az Angyalok Háborúja - Index Fórum

Amennyiben Jams Turner elhunyt, kegyeleti okokból nem regisztrálok a fórumjába, leírni az igazságot...Maradjon meg az olvasói emlékében olyannak, amilyennek ők hitték!

-Ha bárki tud konkrétumot, köszönettel veszem, kedves tyimOlvasók!

 

 


Módosítás dátuma: 2014. február 09. vasárnap, 11:12  

Hozzászólások 

 
0 #2 czipa gergely 2014-04-01 17:33
E,mail cimemre kerem,,. Czipa25@freemai l.hu
Idézet
 
 
+1 #1 czipa gergely 2014-04-01 17:31
Sziasztok.jams baratja vagyok.szeretnem tudni mi tortent vele...csak hiteles valaszt varok..skoszonom.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

tyim elvben egy demokratikus, szókimondó portál! De azért vannak illemszabályok, melyeket nem illik áthágni! Ha mégis mutatkozna szándék, tyim éber...


Biztonsági kód
Frissítés

Keresés

Jelenlévők

Oldalainkat 47 vendég böngészi
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezBeállítás kezdőlapnak!Oldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatása

Hozzászólások